Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Heritage lovers
  5. Accommodatie in Franse monumenten en historisch erfgoed voor tijdloze overnachtingen

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Heritage lovers

Accommodatie in Franse monumenten en historisch erfgoed voor tijdloze overnachtingen

Voor liefhebbers van de Franse cultuur en historisch erfgoed is er geen betere vakantiestreek dan de Vendée. Liefhebbers van Franse monumenten kunnen in de Vendée talrijke gebouwen, musea en de mooiste Franse dorpjes bewonderen. Zonder het indrukwekkend maritiem erfgoed te vergeten dat gekoesterd wordt in de badplaatsen en vissershavens. Na tal van eeuwen zijn de Franse monumenten de uitdrukking bij uitstek geworden van de Franse cultuur. Als deze oude muren konden praten, zouden ze prachtige verhalen vertellen. Bekijk onze selectie!

VERBLIJF IN EEN KASTEEL, HISTORISCH ERFGOED EN FRANSE MOUMENTEN IN DE VENDÉE… 

In Chambretaud op enkele kilometers afstand van Puy du Fou® is Château Boisniard het enige 5-sterren hotel van de Vendée. In dit historisch erfgoed worden de gasten ontvangen in 10 prestigieuze kamers voor een uniek verblijf in een kasteel dat gebouwd werd in 1407 door Jéhan du Puy du Fou®.

Op enkele kilometers afstand worden liefhebbers van Franse monumenten in het stadje Saint Laurent sur Sèvre ontvangen in het 4-sterren kasteel Château de la Barbinière voor een verblijf in kamers en suites met een sobere, verfijnde en elegante decoratie.

Hôtel le Général d'Elbée à Noirmoutier en l'île
Château Hôtel La Barbinière à Saint Laurent sur SèvreHôtel Domaine de Brandois à la Mothe Achard

In Challans werd het Château de la Vérie (3 sterren) gebouwd aan het einde van de zestiende eeuw op de ruïnes van een oud feodaal kasteel. Tegenwoordig telt het kasteel 21 kamers.

Op het eiland Noirmoutier is het op de monumentenlijst ingeschreven Hostellerie du Général d´Elbée een van de mooiste Franse monumenten van de achttiende eeuw. Dit 4-sterren hotel tussen een prachtig middeleeuws kasteel, de pier Jacobsen en de oude haven van Noirmoutier en l’ïle ademt authenticiteit en telt 26 prachtige kamers, ingericht door binnenhuisarchitect Chantal Peyrat.

GASTENKAMERS IN HET HART VAN HET HISTORISCH ERFGOED VAN DE VENDEE 

Gelegen in een rustige omgeving op slechts 8 km afstand van de Puy du Fou ademt het op de historische monumentenlijst ingeschreven Château de la Flocellière een en al historie. Het kasteel telt 5 kamers en 2 historische accommodaties: Le Donjon (voor 10 personen) en Le Pavillon Louis XIII (12 tot 14 personen).

De Manoir de Ponsay in Chantonay werd gebouwd in 1492. Dit historisch erfgoed is al 11 generaties in het bezit van dezelfde familie. De 5 ruime slaapkamers met alle comfort beschikken elk over een eigen badkamer.

In La Gaubretière beschikt het Château des Tourelles over 4 slaapkamers. In dit historisch erfgoed gaan verborgen schatten schuil zoals de Napoleontische ontvangsthal, verlicht door kroonluchters van Muraoglas.

Nog altijd in La Gaubretière beschikt het Château La Pierre Levée over 3 kamers: "La Royale", "La Fleurie" en "La suite". Buiten laat ook een van de mooiste tuinen niemand onverschillig met de honderd jaar oude bomen en de vijver...

Een ander historisch erfgoed vind je in Les Epesses in het Logis du Grand Moulin van de zeventiende eeuw, dat achtereenvolgens een korenmolen, een contrarevolutionaire drukkerij, een kleinhandel in kantoorbenodigdheden en een spinnerij was. Het biedt tegenwoordig 4 slaapkamers.

Chambres d'hôtes Le Portail à Moreilles
Chambres d'hôtes Château des Tourelles à la GaubretièreChambres d'hôtes Manoir de Ponsay à Chantonnay

In Breuil Barret kun je overnachten in een voormalig presbyterium van de Vendée, een van de vele Franse monumenten dat gebouwd werd in 1868. La Maison du Pinier werd omgebouwd tot een charmant gasthuis met accommodatie voor 10 personen.

Verder naar het Zuiden, in het Marais Poitevin, is het historisch erfgoed Le Portail in Moreilles een uitzonderlijke verblijfsplaats. Dit familiehuis is het voormalige poorthuis van de Abdij van Moreilles.

Het Logis de la Clef de Bois in het beschermde gebied van Fontenay le Comte op 50 m van de Quatre Tias fontein is een herenhuis van de achttiende eeuw. De majesteitelijke trap van dit historisch erfgoed is typisch voor deze eeuw en vormt het centrum van het huis. Het biedt toegang tot 3 gastenkamers, evenals de privévertrekken.

Chambres d'hôtes Château de la Flocellière à la Flocellière

ACCOMMODATIE IN FRANSE MONUMENTEN EN HISTORISCH ERFGOED MET HET VOORDEEL VAN DE CAMPING 

In Saint Julien des Landes is de 5-sterren camping La Garangeoire gevestigd rond het Maison Directoire dat gebouwd werd in 1842. Sinds de tweede helft van de negentiende eeuw behoort dit historisch erfgoed tot dezelfde familie. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis die terugvoert tot de Gallo-Romense tijd zoals blijkt uit enkele overblijfselen. Het ligt in een uitzonderlijk fraaie natuurlijke omgeving. Het landgoed is 200 hectare groot waarvan 20 hectare ingericht is als camping. Het telt tegenwoordig 357 standplaatsen waarvan er 150 bestemd zijn voor traditioneel kamperen.

Camping Yelloh Village Château la Forêt à Saint Julien des Landes
Mobil home au Camping La Garangeoire à Saint Julien des LandesMobil home au Camping La Garangeoire à Saint Julien des Landes

Eveneens in Saint Julien des Landes is de 4-sterren camping van Yelloh Village Château La Forêt nauw verbonden met het omringende historische erfgoed. Alle stacaravans, chalets, gemeubileerde tenten of uitzonderlijke accommodaties (bubbelkamer of boomhuis) liggen rond het kasteel. Jong en oud kunnen vissen in een van de vijvers van het park of plezier beleven in het klimbos of paintballen.

SCHILDERACHTIGE HISTORISCHE VAKANTIEHUISJES: HISTORISCH ERFGOED VOL KARAKTER! 

Het historisch erfgoed Gîte du Vieux Château is ideaal gelegen aan het einde van een doodlopend straatje met dezelfde naam in het hart van het stadje Poiroux. De stenen muren onthullen de indrukwekkende overblijfselen van een vesting die ongetwijfeld deel uitmaakte van de stadsversterkingen langs de gracht. De 4-sterren cottage is ruim (263 m²) en biedt accommodatie voor 10 personen.

De gîte Moulin de Poupet is een oude watermolen die werd omgetoverd tot een grote gîte (15 slaapplaatsen). Het hoger gelegen terras biedt vissers en gasten een prachtig uitzicht op de Sèvre Nantaise. De ligging van dit historisch erfgoed in de Poupet-vallei is ideaal voor natuurliefhebbers.

Een andere prachtige watermolen ligt in La Jaudonnière in de vallei van de rivier Lay. Liefhebbers van historisch erfgoed kijken hier hun ogen uit. De huidige eigenaren kochten deze watermolen enkele jaren geleden. Zij hebben het omgebouwd tot een gîte met de naam Le Moulin de l'âne Romeo (de molen van de ezel Roméo). Een gîte was een voor de hand liggende keuze dankzij de vredige ligging en de charme van het gebouw.

Gîte Moulin de Poupet à Saint malo du bois
Gîte Moulin de Poupet à Saint malo du boisMoulin de l'âne Roméo à la Jaudonnière

Op het platteland van Saint Hilaire des Loges in de nabijheid van het bos Mervent werd het kasteeltje Château Le Retail omgebouwd tot een schilderachtig vakantieverblijf dat accommodatie biedt voor 6 gasten. Het hoofdhuis van dit historisch erfgoed dateert van 1341 en de middeleeuwse kelder van de elfde eeuw.

In Moutiers sur le Lay biedt het wijndomein Château de la Bredurière een schilderachtige gîte in een van de bijgebouwen. Dit historisch erfgoed ligt in het hart van de wijnroute Mareuil en biedt accommodatie voor 5 personen. Rondom het kasteel zijn diverse historische gebouwen te bezichtigen, zoals de duiventil, de stallen, de kennel, de heilige bron...

Het historisch erfgoed van Château de Bourneau bestaat uit een kasteel in de Renaissance-stijl, geïnspireerd op het Château d'Azay le Rideau. In het park zijn nu oude bijgebouwen van het kasteel omgebouwd tot 4 ruime vakantieverblijven (8 tot 12 personen): Het park, het bos, de villa en het landhuis.

De Franse monumenten van de Vendée bestaan niet alleen uit kastelen of grote landgoederen. In de Bretonse moerassen van de Vendée is de traditionele woning een bourrine (boerderij met rieten dak). In Saint Gervais zijn twee vakantieverblijven, "La Bourrine" en "L’Escale", in een oude authentieke bourrine. Het hoenderhok is omgebouwd tot een gîte van 37 m²!

De frisse buitenlucht komt je tegemoet in de Roche-vallei in Tiffauges. Een oude watermolen, Le Moulin de La Roche, is omgebouwd tot een vakantieverblijf aan de Sèvre Nantaise. Het interieur van dit historisch erfgoed is prachtig ingericht met moderne kunst.