Ciel nuageux avec pluies modérées10°
NL
menu burger
 1. Home
 2. Beleef de Vendée
 3. Ik zoek
 4. Met Familie
 5. Activiteiten voor als het regent: binnenactiviteiten voor het geval dat!

Boek nu

 • Accommodatie
 • Puy du fou
Met groepen

Activiteiten voor als het regent: binnenactiviteiten voor het geval dat!

Voor het onwaarschijnlijke geval dat het in de Vendée mocht regenen, is er geen reden voor paniek! Je vakantie met de kinderen kan in de Vendée nooit in het water vallen! Tijdens deze zeldzame dagen biedt de Vendée een keur aan binnenactiviteiten, spelen en kindermusea om de kleintjes bezig te houden! Activiteiten voor als het regent in overvloed!

Op zeldzame dagen waarop het weer zich van zijn slechte kant laat zien, heeft men in de Vendée volop keuze voor beschutte binnenactiviteiten. Veel toeristische plaatsen bieden ludieke indoorspelen en leerzame bezichtigingen voor kinderen van alle leeftijden. Laten we deze fascinerende activiteiten voor als het regent op een rijtje zetten!

Ontdek de zwembaden van de Vendée

BINNENACTIVITEITEN TIJDENS DE REGEN VOOR HET HELE GEZIN 

Musée du chocolat – een heerlijk kindermuseum 

Maison Gelencser maakt chocolade sinds 1956 en neemt je mee op een verrukkelijke reis door de cacaogeschiedenis. Kun je de verleiding niet weerstaan? Wees verzekerd van een heerlijke ervaring!

Meer info over Musée du Chocolat

Hospital Bunker museum, een fascinerende binnenactiviteit voor de kinderen als het regent 

Dit museum van 350 m² is een boeiende manier om meer te weten over de Tweede Wereldoorlog in de Vendée. Via een zee- en luchtslag aan de kust van Les Sables d’Olonne word je ondergedompeld in de operationele acties van augustus 1944. Aan de hand van levensgrote reconstructies en meer dan 45 figuren kun je je een voorstelling maken van het leven in die roerige tijden. Verder worden met informatieborden en een boeiende film meer details verstrekt.

De kleintjes gaan op schattenjacht en worden de held van de dag wanneer ze de “mystery person” in het doolhof van kamers moeten zoeken. Een waar avonturenspel dat actie en lol toevoegt aan de jacht en iedereen die de 8 raadsels oplost krijgt een certificaat.

Meer info over Hospital Bunker museum

Château de Tiffauges, een middeleeuws museum voor de kinderen

Beleef de geschiedenis van de grootste middeleeuwse vesting van West-Frankrijk. Met liveshows, een 3D-film, en een demonstratie van het schieten met een echte kruisboog. De vesting heeft ook de grootste collectie krijgsmachines van de wereld!

Meer info over Chateau de Tiffauges

Daviaud – activiteiten voor als het regent, ontdek een andere manier van leven 

Ontdek de poëtische en ongerepte site van Le Daviaud. Met een binnententoonstelling van 800 m² en een buitencircuit van 1 km kom je alles te weten over het Bretonse moeras van de Vendée!

Meer info over Daviaud

Biotopia met binnenactiviteiten om de natuur te ontdekken 

Biotopia ligt in Notre Dame de Monts en is een unieke plaats waar jong en oud op boeiende wijze meer te weten komen over milieuproblemen. Dit natuurcentrum biedt het gehele jaar door boeiende boswandelingen, een milieutentoonstelling en binnenactiviteiten.

Meer info over Biotopia

HOUD JE ZWEMKLEDING BIJ DE HAND! NATTE ACTIVITEITEN VOOR ALS HET REGENT 

Zelfs als het regent is zwemmen altijd een goede manier om plezier te beleven en wat oefeningen te doen. Je kunt kiezen uit meer dan 30 zwembaden in de Vendée. Met wat geluk vind je ook nog een wellness-centrum.

BEZOEK DE AQUARIA EN DE EXOTISCHE VLINDERS 

Het Aquarium de Vendée in Talmont Saint Hilaire 

Als het regent is het Aquarium de Vendée een interessante optie om meer dan 500 soorten en 5.000 dieren te bewonderen tijdens een bezichtiging in 3 verschillende werelden! Het bestaat uit 12 grote aquaria en biedt een uitzicht van 360° waar je het grote Barrièrerif kunt bewonderen. Neem deel aan de talrijke belevenissen en activiteiten van close encounters tot het voeren van de verschillende soorten. Het Aquarium de Vendée is het gehele jaar geopend voor het publiek.

En als extra: een circuit speciaal voor de kinderen. Dankzij onze mascotte en de boekjes kunnen de kinderen op ludieke wijze de zeebodem verkennen.

Meer info over l'Aquarium de Vendée

Het Ile aux Papillons in La Guérinière op het eiland Noirmoutier, de grootste overdekte vlindertuin van Frankrijk 

Het Ile aux Papillons of “vlindereiland” in La Guérinière is een boeiende tropische kas waarvan de temperatuur op 26°C gehouden wordt. Hier kun je honderden tropische vlinders bewonderen die in een ware jungle lijken rond te vliegen. Een ideale binnenactiviteit voor als het regent.

Meer info over l'Ile aux Papillons

L'île aux Papillons à Noirmoutier en l'île

MAAKT NIET UIT WELK WEER HET IS, ALLES WAT JE NODIG HEBT ZIJN JE SPORTSCHOENEN! 

Funshine in La Ferrière - energieke activiteiten voor als het regent 

Funshine biedt meer dan 30 binnenactiviteiten voor alle leeftijden en alle voorkeuren. Van een Escape game, levensgrote bubbelballen, houten reuzenspelen, veldhockey, kinderspelen en zaalvoetbal. De lijst is lang!

En ideaal voor kinderen en ouders: tijdens de schoolvakanties kun je de kinderen afzetten om 14 uur en weer ophalen om 18 uur. Funshine laat de kinderen tijdens de middag tal van activiteiten ontdekken!

Meer info over about Funshine

Activiteiten voor als het regent - Een van de meest populaire Laser Games 

Dit is een activiteit voor als het regent die helemaal “waterproof” is! Volledig uitgerust en gewapend met je laserpistool hoef je alleen maar op de doelen van je tegenstander te schieten!

 • Laser Game Evolution in La Roche sur Yon,
 • Fun laser 85 in Les Herbiers,
 • 201 Forest Avenue in Saint Hilaire de Riez
 • Bowling, Laser Game Le Regency in Les Sables d'Olonne

BINNENACTIVITEITEN: STOOM AFBLAZEN IN EEN RECREATIECENTRUM 

Royal Kids in La Roche sur Yon – tal van indoor games en binnenactiviteiten 

Het grootste indoor speelcentrum van de Vendée met een ongelooflijke avonturenzone van 1400 m2! Een gigantisch kasteeldoolhof voor kinderen van 3 tot 12 jaar! Het hele jaar geopend.

Read more about Royal Kids

Het Ile aux jeux in Challans – ludieke binnenactiviteiten 

Bijna 700 m² aan luchtkussens, trampolines, driewielers... om stoom af te blazen. Het hele jaar geopend.

Meer info over L'Ile aux Jeux

Fascinerende activiteiten voor als het regent in City Zèbres in La Roche sur Yon 

Dit amusementspark staat in het teken van een Afrikaanse savanne. Er zijn tal van ludieke binnenactiviteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kinderen ontmoeten hier onze mascottes Zouzou en Zébulon! Het hele jaar geopend.

Meer info over City Zèbres

Ludi Planet in Boufféré – ideale binnenactiviteiten voor de kinderen voor als het regent 

Dit recreatiepark is ideaal voor een ludieke middag en biedt de kinderen binnenactiviteiten om zich volledig uit te leven. Het is verdeeld in 6 spelzones waar kinderen van 0 tot 12 jaar plezier beleven in de aan hun leeftijd aangepaste en geheel veilige structuren. Het hele jaar geopend.

Meer info over Ludi Planet

Playbox in Mouilleron le Captif – binnenactiviteiten en indoor games om volledig uit je dak te gaan! 

Je kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in Playbox dat 4 werelden aan binnenactiviteiten biedt en plezier voor het gehele gezin.

Meer info over Playbox

EEN REIS NAAR HET HART VAN EEN MINIATUURDORP

Vendée miniature in de nabijheid van Brétignolles sur Mer – een reis door de tijd en een ideale activiteit voor als het regent

Vendée Miniature is een unieke ervaring waar je een reis door de tijd maakt aan de hand van reconstructies op verkleinde schaal van de dorpen van de Vendée en het dagelijkse leven van de dorpsbewoners. Er zijn meer dan 30 nagebouwde winkels en ambachten.

Een van de mooiste miniatuurdorpen van Frankrijk!

Meer info over Vendée Miniature

La Féerie des Santons in Beaulieu sous la Roche 

De Féerie des Santons telt meer dan 600 Santons (decoratieve beeldjes zoals in een kerststal) in 8 miniatuurdorpen. Elk miniatuurdorp komt tot leven en vertelt zijn eigen verhaal.  Een magische show voor jong en oud. Een miniatuurwereld die zich uitstekend leent voor een bezoek op regenachtige dagen. Een prachtige tentoonstelling van Playmobil van meer dan 300 m² waarin een unieke wereld voor deze beroemde beeldjes gecreëerd wordt.

Met bovendien een geluid- en lichtshow van een uur.

Meer info over La Féérie des Santons

>> Ontdek alle musea van de Vendée