Ciel nuageux27°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

AOC-wijnen Fiefs Vendéen van de Franse wijnstreek Pissotte in de Vendée

De wijngaarden van de AOC-wijnen “Fiefs Vendéens” van de Franse wijnstreek Pissotte beslaan een oppervlak van 24 hectare. Het grondgebied grenst aan de noordzijde van Fontenay le Comte en strekt zich uit over één plaats: Pissotte. Omdat de bodem erg diep is, moeten de wortels van de wijngaarden een dikke laag klei doorkruisen om de bodem te bereiken. De AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Pissotte zijn voornamelijk bekend om de fruitige rosé wijn en licht parelende witte wijn. Men vindt hier dezelfde druivenrassen terug als elders in de Fiefs Vendéens gebieden, maar met een vleugje Melon.

Domaine Coirier – AOC-wijnen met een lange geschiedenis in de Franse wijnstreek Pissotte

De Coirier-familie beheert het wijndomein als sinds 1895 in Pissotte. Unieke Franse wijnboeren van de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Pissotte. Het huis is honderd jaar oud waar elk voorjaar de blauweregen bloeit. U zult hier de warmte van hun onthaal waarderen, evenals de koelte van de kelder. Dit wijndomein is een geschiedenis van vader op zoon. De generaties mogen veranderen, maar de waarden en faam blijven hetzelfde.

In het begin van de twintigste eeuw was de lokale wijnbouw bijzonder belangrijk en de landelijke bevolking had zijn eigen wijnen. De Tweede Wereldoorlog bracht hier verandering in door een meer gespecialiseerde landbouw. In die tijd bleef de grootvader van Mathieu Coirier als enige over als wijnboer van deze Franse wijnstreek. Een hechte vriendschap met een Engelse soldaat groeide al snel uit tot een handel in Londen. Deze regelmatige en kwalitatieve wijnhandel maakte het mogelijk om van de wijnbouw te kunnen leven. Hij zette deze onderneming voort als de enige wijnproducent van deze “micro-appellation” in het dorp Pissotte. 

De productie van de Franse wijnen van Pissotte heeft een potentieel van circa 130.000 flessen van diverse wijnsoorten:

De rosé wijn van Pissotte is droog en fruitig en smaakt voortreffelijk tijdens de zomermaanden in de Vendée.

De droge witte wijn chenin en de rode wijn pinot noir / cabernet franc zijn twee wijnen die 1 jaar rijpen in lokaal vervaardigde eiken vaten van het bos van Mervent.