Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Beroemde Franse aperitieven en Franse likeuren “Made in Vendée”

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

Beroemde Franse aperitieven en Franse likeuren “Made in Vendée”

Beroemde Franse aperitieven en likeuren zijn een traditie in de Vendée. Proef onder de Franse aperitieven het eeuwenoude drankje Troussepinette met zijn delicate amandelsmaak en onder de Franse likeuren de rijke koffielikeur Kamok... onmogelijk om nee te zeggen!  

Troussepinette
Kamok

La Troussepinette, een authentieke drank onder de Franse aperitieven dat terugvoert tot de Oudheid

Het beroemde Franse aperitief Troussepinette is een must wanneer je in de Vendée bent. Dit authentieke drankje onder de Franse apéritieven voert terug tot de Oudheid en wordt gemaakt door het weken van sleedoorn in wijn en alcohol! Met zijn zoete en lichte amandelsmaak is het onmogelijk om vakantie door te brengen in de Vendée zonder dit Franse aperitief geproefd te hebben of om het zelfs mee naar huis te nemen! Het wordt geproduceerd bij wijnboeren, maar ook tal van families maken het zelf.

De firma Lise Baccara maakt het Franse aperitief Troussepinette op een traditionele ambachtelijke wijze.

Hun winkel bevindt zich op het adres 26 rue des Grands Bois - Saint Martin Lars en Sainte Hermine.

Kamok, een beroemde Franse likeur van de Vendée

Kamok is een typisch Franse likeur van de Vendée dat ontstaan is door het mengen van koffie en alcohol, maar het originele recept is een goed bewaard geheim.

Het werd 1812 bedacht door Henri-Aimé Vrignaud, de oprichter van de distilleerderij Vrignaud in Luçon. Toentertijd was de koopvaardijhaven van Luçon bijzonder bedrijvig en laadden de schepen fruit, planten, kruiden en specerijen uit afkomstig van de gehele wereld. Een ware rijkdom voor een distilleerder van Franse likeuren!

Vanaf het einde van de negentiende eeuw kreeg de distilleerderij Vrignaud dankzij zijn creativiteit wereldwijde erkenning en werd zijn Franse likeur onderscheiden met twee gouden medailles tijdens de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889 en 1900: de hoogste onderscheiding voor likeuren!

Daarna werd dit geheime recept overgekocht door de Cafés Albert in La Roche sur Yon en meer recentelijk door het wijndomein Mourat.

De beste Arabicabonen worden geselecteerd en gemend met rode bietenalcohol waarna de geheime ingrediënten deze Franse likeur worden toegevoegd. Daarna wordt het gerijpt gedurende 3 jaar in eiken vaten. Kamok is een Franse likeur waar je wat voor moet doen!