Intervalles nuageux21°
NL
menu burger
  1. Home
  2. À la Une
  3. De beste surfspots in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

De beste surfspots in de Vendée

Gepost op 19 juni 2024
Nautisme

De Vendée staat bekend om zijn wateractiviteiten en biedt u de kans om uw surftalent ten volle te beleven. De surfspots in de Vendée zijn bij uitstek geschikt om uw passie te beoefenen of gewoon om te leren surfen. Tal van surfers trekken met hun surfplank naar de beste spots en proberen de grote golven van de Atlantische Oceaan te trotseren!

WIE IN FRANKRIJK SURFSPOTS ZOEKT VOOR PROFS GAAT NAAR LONGEVILLE SUR MER EN BRÉTIGNOLLES SUR MER IN DE VENDEE

5 idées pour prolonger l'été en Vendée, surf en Vendée

Surfen in Longeville sur Mer is een instituut! De niet te missen Bud Bud spot is ongetwijfeld de mooiste spot aan de kust van de Vendée vanwege de kwaliteit en kracht van de golven. Dankzij de vele zandbanken doet deze spot beslist niet onder voor die van de Landes. Gelegen in de buurt van Longeville sur Mer, bij Les Conches om precies te zijn, zullen alle surfers u vertellen dat Bud Bud de ultieme beachbreak is! Waag het er echter niet op als u geen ervaren surfer bent: op deze surfspot in de Vendée is de zee gevaarlijk. De natuur is de baas! Deze golven trotseren is een echte uitdaging: welkom in de hemelse hel van de golven. De deining kan soms wel 1.50 m bereiken!

In de Vendée is nog een andere bekende spot op het profcircuit, namelijk die van La Sauzaie bij Brétignolles Sur Mer, waar al verschillende keren de wereldkampioenschappen surfen zijn gehouden. Een ware surfspot die respect afdwingt bij de echte liefhebbers! Hier moet u heel technisch zijn om de rotsen aan weerszijden te ontwijken, want deze spot ligt in een kleine baai. Het is absoluut een schitterende omgeving, net als de kreken van de Vendée langs de wilde, natuurlijke kustlijn van het departement. U houdt er ongetwijfeld prachtige herinneringen aan over.

SURFSPOTS VOOR BEGINNERS IN HET PARADIJS AAN ZEE VAN DE VENDÉE

Surfspots in Les Sables d'Olonne

Welkom in Tanchet, een van de twee stadsstranden van Les Sables d'Olonne. Dit sportieve, gezinsvriendelijke strand is de ideale plek om te beginnen met surfen in de Vendée. Nog nooit gesurft? Dan bent u hier aan het juiste adres! En het ligt tegenover het instituut Sport Océan waar u via groepscursussen of individuele lessen ingewijd kunt worden in verschillende watersporten en -activiteiten, waaronder surfen. Trek er met uw plank op uit en ontdek samen met familie of vrienden de surfsport in de Vendée!

De Pluspunten

Als u zin hebt in een pauze, blijkt de Vendée gul en gastvrij als het gaat om een drankje of een hapje eten... Ga naar La Cabane d'Arthur voor een verfrissend drankje, een ijsje of een van hun heerlijke gerechten. Het is "The place to be" in zwemkleding, met uw voeten in het zand en uitkijkend over de oceaan. Weer nieuwe energie opgedaan? Geniet dan weer van de prachtige golven van de verfrissende oceaan!

Surfeur plage Vendée
Surfeur plage VendéeSurfeur plage Vendée

Een andere surfspot in Les Sables d'Olonne, het strand van Sauveterre in de Vendée, biedt u een prachtig natuurlijk kader: op dit met duinen omzoomde wilde strand kunt u surfen en genieten van de natuur, weg van de drukte. U bereikt dit natuurlijke strand van de Vendée via het bos van Olonne! Er is een zwemgedeelte met toezicht, een naturistengedeelte en een zone die gereserveerd is voor surfliefhebbers, waar u tot zonsondergang de golven kunt trotseren. Dit strand zal u aangenaam verrassen door zijn brede zandstranden zo ver het oog reikt!

EEN VAN DE BESTE SURFSPOTS VAN FRANKRIJK VINDT U IN LONGEVILLE SUR MER

Le top des spots de surf, longeville sur mer

Op het strand Plage du Rocher in Longeville sur Mer kunt u uitstekend terecht bij de speciale surfzone, waar u uw favoriete sport kunt beoefenen of kunt leren surfen. U bereikt aan het einde van een prachtig bos dit schitterende, wilde en gezinsvriendelijke strand. Het ligt niet ver van Bud Bud, maar is wel een stuk veiliger, dus de ideale plek om te beginnen met surfen in de Vendée. Op het strand biedt de surfschool Esprit lessen voor alle niveaus, evenals yoga met uitzicht op de oceaan. Dit strand van de Vendée moet u gezien hebben! En u keert er ongetwijfeld naar terug...

De Pluspunten

U kunt uw auto of camper gemakkelijk parkeren op de parkeerplaats of de speciale camperplaats. Het strand ligt op kleine loopafstand. Voor een pauze kunt u gebruikmaken van de schaduwrijke picknickplaats en de draaimolen voor de kleintjes in de zomer. In het dorpje in de buurt vindt u enkele winkels voor uw basisbehoeften en een paar praktische seizoenswinkels!

GENIET SAMEN MET UW SURFVRIENDEN VAN DE FRANSE KUSTPLAATSEN EN DE BESTE SURFSPOTS

We hopen dat deze tips u naar de beste surfspots in de Vendée zullen brengen. Wilt u uw beste spots en hoogstandjes met ons delen? Bezoek onze Facebookpagina of Instagram @en.vendee en post uw beste foto's met #envendee