Intervalles nuageux avec pluies faibles18°
NL
menu burger
  1. Home
  2. À la Une
  3. De bloemenshow Floralies Internationales - Presentatie van de 13e editie in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

De bloemenshow Floralies Internationales - Presentatie van de 13e editie in de Vendée

Gepost op 23 april 2024
Nieuw

De bloemententoonstelling Floralies Internationales – France 2024 komt tot bloei in de Vendée! De 13e editie van dit gerenommeerde evenement wordt gehouden in het Logis de la Chabotterie, in Saint Sulpice le Verdon, Montréverd, in de Vendée. Noteer de data: de bloemenshow Floralies Internationales 2024 vindt plaats van 17 t/m 26 mei 2024.

LES FLORALIES - EEN INTERNATIONALE BLOEMENSHOW

De Floralies Internationales is een grootse bloemententoonstelling die om de vijf jaar plaatsvindt. Het evenement, dat bij elke editie honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld trekt, werd in 1956 in het leven geroepen om de rijkdom en schoonheid van de plantenwereld in al haar diversiteit te vieren. Sindsdien is les Floralies  uitgegroeid tot een onmisbaar evenement voor alle flora liefhebbers! De volgende editie van de bloemenshow Floralies Internationales - France staat  voor 2024 gepland van 17 t/m 26 mei en belooft nog indrukwekkender te worden dan ooit tevoren, met artistieke bloemen- en plantentaferelen rond het thema ‘Jeux de fleurs’ (Bloemenspelen)! De Olympische Spelen in Frankrijk zijn één van de inspiratiebronnen voor Les Floralies 2024 in de Vendée, langs de Atlantische kust van Frankrijk.

Sinds de oprichting halverwege de jaren 50 heeft het evenement zo'n 3 miljoen bezoekers uit alle windstreken getrokken. Dit jaar nodigen de Floralies partners uit de hele wereld uit om een spel uit te beelden dat typisch is voor hun land en dat tevens de bloemen- en plantenwereld in de spotlights zet.

De bloemententoonstelling Floralies Internationales - France is een van de meest prestigieuze evenementen in Frankrijk en Europa.

De Bloemenshow FLORALIES 2024 – EEN ONGEKEND EVENEMENT!

Voor deze eerste versie in de prachtige streek van de Vendée, niet ver van de Franse westkust, kiest de bloemenshow Floralies Internationales – France voor het thema ‘Jeux de fleurs (Bloemenspelen)’ wat uiteraard een knipoog naar de Olympische Spelen van juli 2024 is. De opzet van het evenement telt 5 categorieën:

  • Waterspellen: een mooie mix van moeras- en waterplanten, watermuren en bruggen om de ongerepte natuur te weerspiegelen.
  • Kinderspellen: kleur, vitaliteit, onbezorgdheid… Speelplezier en de plantenwereld gaan immers prima samen!
  • Denkspellen: stel je brein op de proef in deze ruimte. Een unieke gelegenheid om nieuwe planten te ontdekken!
  • Plantenspellen: fraaie contrasten, perspectieven, illusies … Gericht op het begrijpen van de uitdagingen van milieubescherming en het bouwen aan een duurzame toekomst.
  • Krachtspellen: ‘dappere’ planten ; een kunstzinnige weergave van de veerkracht en de aanpassing van de natuur en de plantenwereld. Een bijzondere en symbolische manier om sport, uitdagingen en prestaties uit te beelden.

Geniet elke avond van de must-see avondvoorstelling! De bloemenshow bestaat uit een reeks taferelen rond de pracht van bloemen en planten. Muziek en dans voeren de boventoon tijdens deze bruisende viering van de ‘Bloemenspelen’  De Show vindt elke avond plaats om 20:30 uur en op 26/05 om 18 :30 uur.

Het kasteel Logis de la Chabotterie, met zijn geschiedenis, zijn uitstraling en de uitzonderlijke omgeving, past perfect bij het streven van de bloemenshow Floralies 2024: bezoekers een adembenemend kader bieden om zich volledig ergens anders te wanen en opnieuw de verbinding met de aarde en haar natuurlijke schatten uit de plantenwereld aan te gaan. We verwachten 200 partners uit alle windstreken, verspreid over de 48 hectare van het landgoed. Eens te meer bewijst de Vendée dat het een streek is van grootse evenementen.

DE AVONDSHOW VAN DE BLOEMENTENTOONSTELLING FLORALIES INTERNATIONALES

De avondvoorstelling ‘Lyriade Florale’  Deze nachtelijke bloemenshow bestaat uit een reeks taferelen rond de pracht van bloemen en planten. Muziek en dans voeren de boventoon tijdens deze bruisende viering van de ‘Bloemenspelen’.  De Show vindt elke avond plaats om 20:30 uur en op 26/05 wordt er een speciale voorstelling opgevoerd om 18:30 uur (met een duur van 1 uur en 40 minuten). 

DE TEASER VAN DE EDITIE 2024