Ciel nuageux avec pluies modérées10°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Beroemde Franse wijngaarden en wijndomeinen van de herkomstbenaming Fiefs Vendéens
  5. De druivenrassen van de AOC-wijnen Fiefs Vendéen van Brem met een zilte invloed

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

De druivenrassen van de AOC-wijnen Fiefs Vendéen van Brem met een zilte invloed

De benaming "Fiefs Vendéens" van de Franse wijnstreek Brem strekt zich over 80 hectare uit en bestaat uit verschillende wijngaarden die aan de kust zijn gelegen. Het strekt zich uit over de gemeenten Brem sur Mer, Brétignolles sur Mer, Ile d'Olonne, Olonne sur Mer en Vairé. Door de ligging heeft de zeelucht een bijzondere invloed op de druiven waarvan droge witte wijn gemaakt wordt met een licht zilte nuance. De heldere en frisse rode wijn van de druivenrassen Grolleau Gris en Chenin kenmerken zich door een licht appelaroma. De druivenrassen Pinot Noir, Gamay en Cabernet worden gebruikt voor lichte rosé wijn en soms bijzonder volle rode wijn.

Veel wijngaarden zijn familiedomeinen, soms zelfs sinds meer dan 4 generaties. Men kan de kelders bezoeken en de wijnbouwers leiden u graag rond om hun kennis en ervaring met u te delen.

Domaine Saint Nicolas, AOC-wijnen volgens biodynamische methoden sinds 1993 

Patrice Michon richtte het wijndomein Saint Nicolas in 1960 op in Brem sur Mer en de familie streek neer in Ile d’Olonne aan het einde van de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Hij startte vanuit het niets tussen de 100 andere wijnproducenten van de stad in een Franse wijnstreek van 300 hectare. De wijngaarden onder leiding van Thierry Michon en zijn zoon Antoine worden sinds 1993 beheerd volgens biodynamische methoden en beslaan tegenwoordig een oppervlak van 38 hectare. Zij zijn de laatste wijnproducenten van de stad.

Wijnproeverij: Les Clous in Ile d'Olonne.

Domaine des Granges, Franse wijnboeren sinds vier generaties

Christian en Delphine Nobiron zijn de vierde generatie van Franse wijnboeren toen zijn in 2011 terugkeerden naar het Domaine des Granges. Met hun uitzonderlijke savoir-faire zijn zij erin geslaagd bijzonder kenmerkende Franse wijnen te produceren. Tegenwoordig ontvangen zij graag bezoekers om hun passie met hen te delen en hen rond te leiden door de wijngaarden en de kelder. Gelegen in de nabijheid van Les Sables d’Olonne kan men hier hun verfijnde en delicate wijnen proeven, die deel uitmaken van de Franse wijnstreek van de Vendée.

Domaine Lux en Roc, Franse wijnen in het teken van authenticiteit en kwaliteit

Bérengère en Jean-Pierre Richard ontvangen u met passie op hun wijndomein van 8 hectare dat door deze familie van Brem al bijna 2 eeuwen lang geleid wordt. De belangrijkste kenmerken van de Franse wijnen van het Domaine Lux en Roc zijn authenticiteit, smaak, kwaliteit, gedeelde passie en eenvoud.

Domaine L’Orée du Sabia, wijngaarden tussen bossen en zilte moerassen

Het wijndomein L'Orée du Sabia ligt verscholen tussen het bos, zilte moerassen en een beschermd natuurgebied. De eigenaar van het wijndomein, Bastien Mousset, wil zijn wijngaarden onderhouden volgens biodynamische methoden.

Domaine Eric Sage, biologische wijngaarden voor Franse wijnen met karakter

Uitkijkend op Brem sur Mer ligt het Domaine Éric Sage in een behouden gebleven natuurlijke omgeving. Éric Sage geeft de voorkeur aan een biologische bewerking van zijn wijngaarden en aan een natuurlijke wijnbereiding om Franse wijnen te maken met persoonlijkheid en karakter.