Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt
  5. De Franse wijnstreek van Chantonnay via een wijnroute langs gulle wijngaarden

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

De Franse wijnstreek van Chantonnay via een wijnroute langs gulle wijngaarden

Ontdek de wijnroute en het erfgoed van de AOC-wijnen Fiefs Vendéen van de Franse wijnstreek Chantonnay. Een wijnroute van 41 km in het hart van prachtige wijngaarden en bucolische landschappen... dat smaakt naar meer!

Een wijnroute in het teken van het erfgoed en de AOC-wijnen van de Franse wijnstreek van Chantonnay 

Franse wijnroute van 41 km

Met de auto voert deze wijnroute je door deze prachtige Franse wijnstreek van de Vendée. Het circuit begint bij Chantonnay, een voormalig industriestadje dat bekend staat om zijn beroemde kalkovens. Onderweg ontdek je bucolische landschappen: idyllische washuizen, prachtige kastelen, betoverende dorpen, schilderachtige meren en vennen...

Breng een bezoek aan Sigournais, een fraai stadje met een historisch circuit waar je niet alleen de kerk en de fontein kunt bewonderen maar ook het prachtige feodale kasteel (uitsluitend geopend in juli en augustus).

Geniet na afloop van je bezoek van de streekgerechten: gesmoorde ham, een ware specialiteit van de Vendée, vergezeld van een glas rode wijn “Les Silex” (AOC-wijn Fiefs Vendéens Chantonnay). Het meer Rochereau leent zich bij uitstek voor een wandeling om de spijsvertering te bevorderen.

Stap weer in de auto en vertrek naar de priorij van Grammont, een van de best behouden gebleven priorijen van Frankrijk. Een prachtige omgeving als je zoekt naar rust en stilte.

Het circuit eindigt in Puybelliard, een schilderachtig stadje met zijn oude herenhuizen met hun vensters met verticale raamstijlen, zijn kerk, washuis en gevangenistoren. Dit historische circuit kan men te voet of met de fiets verkennen.