Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Met Familie
  5. De mooiste plaatsen om te picknicken voor een kindvriendelijke vakantie in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

De mooiste plaatsen om te picknicken voor een kindvriendelijke vakantie in de Vendée

Gepost op 10 juli 2019
Topactiviteiten

Een mooie plaats om te picknicken met speelterrein is een goed idee voor een ontspannen uitstapje met het gezin tijdens de zomer. De kinderen kunnen er zich vermaken en iedereen geniet van een landelijke maaltijd in de buitenlucht! Dit is onze selectie van de 10 beste plaatsen om te picknicken in de Vendée!

ONTSPANNEN OP VAKANTIE IN HET PARC DE LA SALAMANDRE - SAINT GERVAIS 

Het Parc de la Salamandre is een mooie plaats om te picknicken en biedt faciliteiten om kinderen samen te brengen voor leerzame activiteiten en om heerlijk te ontspannen met het gezin of te wandelen in de omgeving. Een van de hoogtepunten is een uitkijkpunt wat in feite een klimhut is.

Richting: Route de Saint Urbain - Saint Gervais

SQUARE BAYARD - LA ROCHE SUR YON 

In het centrum van de hoofdstad van de Vendée, La Roche sur Yon, biedt dit plein een mooie plaats om te picknicken met tal van spelen voor de kinderen en een aangename omgeving voor een pauze tijdens een bezoek aan de stad!

Richting: Plein Bayard - La Roche Sur Yon

MOOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN IN SAINT VINCENT SUR GRAON 

Op vakantie met de kinderen? Naast deze mooie plaats om te picknicken ligt een speelterrein. Hier bevinden zich twee schommels waarvan één voor baby’s, een klimrek voor kinderen, evenals een touwpiramide. Er zijn ook twee schommels waarvan een voor twee kinderen. Een prachtige omgeving voor spel en plezier en een ideale gezinsvakantie!

Richting: Rue du Choselier - Saint Vincent sur Graon

MOOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN LE PRÉ - LA CHAPELLE HERMIER 

Op de oevers van het meer van Jaunay beschikt deze plaats om te picknicken over tafels in de schaduw. Na je picknick kun je gaan wandelen, vissen of genieten van de verschillende kinderspelen waaronder een kabelbaan.

Richting: Le Pré - La Chapelle Hermier

MOOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN IN HET PARK VAN LA FAUTE SUR MER 

Dit recentelijk aangelegde speelterrein biedt talrijke activiteiten voor alle leeftijden (glijbanen, kabelbaan, schommels... op een zandterrein in het teken van de piraterij) evenals moderne en comfortabele picknickfaciliteiten. Na de picknick kan met een dutje doen in de hangmat naast de tafels... Ideaal voor kindvriendelijke vakantie!

Richting: in de nabijheid van de brug tussen La Faute sur Mer en L'Aiguillon sur Mer

HET RECREATIETERREIN VAN BELLENOUE - CHÂTEAU GUIBERT 

Het recreatieterrein van Bellenoue in de nabijheid van het meer Marillet biedt meerdere picknicktafels in de schaduw en een prachtig uitzicht op het meer. Men beschikt er over een speelterrein voor de kinderen, een basketbalveld, een bowlingbaan en een fitnessparcours. Geniet na de picknick van een aangename wandeling van 12 kilometer over het pad langs de oevers van de rivier of loop enkele kilometers door naar de dam van de Moulin Martin.

Richting: Recreatiezone Le Marillet, Bellenoue - Château Guibert

Moulin des Gourmands à Saint Gilles Croix de Vie
Le parc à La Faute sur MerAire de jeux et de pique-nique à Notre Dame de Riez

MOOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN EN EEN SPEELBOOT - NOTRE DAME DE MONTS 

In de schaduw van zeedennen staat een boot aan de rand van het bos, de favoriete speelplaats voor de kinderen van Notre Dame de Monts. Deze zone is voorzien van picknicktafels en een prachtige plek voor de ideale gezinsvakantie. Bovendien ligt het op slechts 500 m van het hoofdstrand van Notre Dame de Monts. Dit kleine paradijs met nabijgelegen parkeerplaats wordt omringd door shops (ijsstands, bars, restaurants).

Richting: Avenue de la Mer - Notre Dame de Monts

MOOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN LE PORTEAU - LA BARRE DE MONTS/FROMENTINE 

Na een wandeling langs de monding van de Sallertaine (met zijn talrijke vissersplekken) is het recentelijk aangelegde park van de Écluse du Porteau de ideale plek om te genieten van een aangename picknick. Voor wandelaars zijn meerdere tafels beschikbaar. De kinderen vermaken zich in het plantendoolhof, op de schommels of het spinnenweb. In juli en augustus heeft de watersportschool hier een kleine antenne zodat je kunt kanovaren of peddelsurf kunt uitproberen over de kanalen. Vlakbij deze mooie plaats om te picknicken liggen twee parkeerplaatsen.

Richting: Porteau sluis - La Barre de Monts

PARC DU MOULIN DES GOURMANDS - SAINT RÉVÉREND

Een mooie plaats om te picknicken met faciliteiten die een waar paradijs bieden voor de kinderen: leerzame panelen, een speelterrein voor 2 tot 12 jarige kinderen, een ezelpark, een geitenhok en een maïsdoolhof (in de zomer)... Je kunt ook (tegen een kleine vergoeding) de Molen Les Gourmands bezoeken of de bakkerij uitproberen.

Richting: Rue René Bazin - Saint Révérend

SPEELTERREIN EN MMOIE PLAATS OM TE PICKNICKEN - NOTRE DAME DE RIEZ 

Deze mooie plaats om te picknicken in een bijzonder aangenaam beboste omgeving biedt tal van tafels en een fijn speelterrein. Voor een ideale gezinsvakantie ligt op steenworp afstand het skatepark en het stadspark waar oudere kinderen hun favoriete sporten kunnen beoefenen!

Richting: Rue du Ligneron - Notre Dame de Riez

Topactiviteiten

Bekijk ook dit eens

Topactiviteiten

Zuid-Vendée - 7 must-see plekken voor een groene vakantie

Week end en Vendée
Recreatie en activiteiten
Topactiviteiten

5 tips voor natuurweekenden in de Vendée

puy du fou signe du triomphe nouveau spectacle
Concerts et spectacles
Topactiviteiten

Het historische attractiepark Puy du Fou opent op 8 april