Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Traditionele streekgerechten
  4. De unieke en uitgesproken smaak van de Bouchot mosselen

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

De unieke en uitgesproken smaak van de Bouchot mosselen

De baai van L’Aiguillon is vermaard voor de schelpenkweek en met name voor de Bouchot mosselen (gekweekt op eikenhouten palen in zee). Het gebruik van mosselpalen stamt uit de dertiende eeuw en is één van de oudste mosselkweek technieken ter wereld.  Deze kleine maar goed gevulde mosselen hebben een mooie gele gele en diepzwarte kleur en hebben een voortreffelijke, uitgesproken smaak.

In de Vendée kun je overal van deze verrukkelijke schelpdieren genieten. Ze komen het beste tot hun recht in eenvoudige maar smaakvolle gerechten. Sinds 2013 zijn het de eerste Franse zeevruchten die het STG (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit) label mogen voeren.

MOSSELKWEEK

Het kweken van de vermaarde ‘Bouchot mosselen’ beslaat een groot deel van de Baai van L’Aiguillon. De mix van vers water uit het Marais Poitevin met dat van de monding maakt deze mosselkweek sites uniek. Sinds 2013 zijn het de eerste Franse zeevruchten die het STG (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit), 2013 mogen voeren. De ‘Bouchot mosselen’ worden gekweekt dankzij een getijden techniek. Ze voeden zich bij vloed met plankton en genieten bij eb van de warme zon.

WIST JE DAT?

De ‘Bouchot mosselen’  onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap van de baai van L’Aiguillon. Kijk er dus niet van op als je bij eb houten palen uit het water ziet steken! Dit zijn de thuishonken voor de overheerlijke Bouchot mosselen die hier in hun eigen tempo en genietend van de zon uitdijen.

PROEF DE EENVOUDIGE MOSSELRECEPTEN EN GENIET VAN DE UNIEKE SMAAK! 

De Bouchot mosselen zijn klein maar goed gevuld. Ze hebben een harde diepzwarte schelp met een mooie gele gloed. Ze hebben een typerende zilte smaak. Je kunt mosselen op verschillende manieren klaar maken, maar deze smaakvolle mosselen komen het beste tot hun recht in eenvoudige recepten. Gekookt met witte wijn, een scheutje crème fraîche en vergezeld met friet. Of rauw als onderdeel van een zeevruchten schaal. Bij tal van restaurants staat deze Franse specialiteit op het menu.

EEN GOED ADRES VOOR MOSSELEN EN ZEEVRUCHTEN

Restaurant Julie dans la cuisine

Julie staat hier inderdaad in de keuken en biedt talloze smaakvolle gerechten op basis van seizoensproducten uit de streek. Uiteraard staan ook de mosselen op de kaart die tijdens het seizoen door haar familie aangeleverd worden.

RESERVEER EEN TAFEL IN HET RESTAURANT JULIE DANS LA CUISINE