Intervalles nuageux avec pluies faibles18°
NL
menu burger
  1. Home
  2. À la Une
  3. Deze schippers verschijnen aan de startlijn van de volgende Everest van de Zee: de Vendée Globe 2024

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

Deze schippers verschijnen aan de startlijn van de volgende Everest van de Zee: de Vendée Globe 2024

Gepost op 24 augustus 2023
Vendée Globe

De 10e editie van de Vendée Globe start op 10 november 2024 in Les Sables D’Olonne Frankrijk. De volgende editie van de grootste solo zeilreis rond de wereld zal ongetwijfeld tal van verhalen en avonturen met zich meebrengen. Wie nemen er deel aan de race? Lees in dit artikel meer over de schippers die aan de start van de Vendée Globe 2024 zullen verschijnen.

DE VENDÉE GLOBE, WAT IS DAT OOK ALWEER?

Enkele cijfers:

"Hoeveel deelnemers telt de Vendée Globe 2024 ?" Aan deze editie van de vermaarde zeilwedstrijd rond de wereld zullen 40 schippers meedoen die vastbesloten zijn om de oceanen te bedwingen.

In 2016 kwamen niet minder dan 2.250.000 toeschouwers naar de start en finish in Les Sables D’Olonne in Frankrijk, wat bewijst dat deze solorace veel meer is dan een eenvoudig sportevenement.

De zeilers moeten het hoofd bieden tegen legendarische natuurkrachten als ze rond de geduchte kapen van Goede Hoop, Leeuwin en Hoorn varen. Er ligt een kolossale uitdaging van 45.000 km in het verschiet, oftewel meer dan 21.000 zeemijlen solozeilen over de wereldzeeën.

De wedstrijd biedt veel meer dan alleen lauweren: voor de winnaar ligt een prijs van €160.000 klaar, terwijl nummer twee op het podium er met €100.000 vandoor gaat.

Maar laten we wel wezen, de Vendée Globe solo zeilreis rond de wereld is allesbehalve een rustig voortkabbelende vaartocht. Met een gemiddeld uitvalpercentage van 50% moeten de schippers vechten tegen de elementen en hun eigen twijfels.

Het te verbreken record? Dat van Armel Le Cléac'h: 74 dagen, 3 uur, 35 minuten en 46 seconden tijdens de editie van 2016. Een prestatie die de vastberadenheid onderstreept die nodig is om te zegevieren in dit uitzonderlijke avontuur.

Het wereldwijde bereik van het evenement is onmiskenbaar: het wordt uitgezonden in 190 landen, met televisie-uitzendingen op 13 Franse zenders. Mis de start van deze boeiende race niet die in 2024 uiteraard weer voor de nodige deining zal zorgen!

HOE KUNNEN DE SCHIPPERS ZICH KWALIFICEREN VOOR DE VENDÉE GLOBE 2024?

C'est quand le prochain Vendée Globe

Om hun deelname te bevestigen, moeten schippers een aantal zeemijlen afleggen in verschillende kwalificatieraces voor de meest prestigieuze race, die start in Port Olona. Om deel te kunnen nemen aan de Vendée Globe 2024 moet het schippers-bootduo zich pre-kwalificeren. Deze cruciale fase is bedoeld om de vaardigheden van de schipper op het gebied van solozeilen en de betrouwbaarheid van zijn of haar project te controleren. Het garandeert ook dat de boten geschikt genoeg zijn om de uitdaging van een Solo zeilrace rond de wereld aan te gaan.

Elke zeiler die wil deelnemen aan de Vendée Globe moet aan bepaalde voorwaarden voldoen: hij/zij moet aan minimaal twee kwalificatieraces deelnemen aan boord van zijn IMOCA (International Monohull Open Class Association), waarvan ten minste één regatta in 2022 of 2023 en één in 2024. Bovendien moet hij/zij ten minste één van deze races met succes voltooien, waarbij de racetijd niet langer mag zijn dan anderhalf keer die van de winnaar.

De selectie van schippers voor de Vendée Globe 2024 is dus gebaseerd op strenge voorbereidings- en prestatiecriteria, die een hoog competitieniveau garanderen voor dit maritieme avontuur op wereldschaal.

De kwalificatieraces :

  • VENDÉE ARCTIQUE - LES SABLES D'OLONNE 2022
  • ROUTE DU RHUM - DESTINATION GUADELOUPE 2022
  • RETOUR À LA BASE 2023 (Terugreis van de Transat Jacques Vabre)
  • THE TRANSAT CIC 2024
  • NEW YORK VENDÉE - LES SABLES D'OLONNE 2024

MEER INFORMATIE OVER DE KWALIFICATIE

SCHIPPERS DIE HUN DEELNAME AAN DE VOLGENDE VENDÉE GLOBE OFFICIEEL BEKEND HEBBEN GEMAAKT

skippers VG 2024

De volgende schippers hebben tot nu toe officieel hun deelname aangekondigd voor de volgende zeilwedstrijd rond de wereld die start in Les Sables d'Olonne Frankrijk

Source : vendeeglobe.org