Ciel nuageux avec pluies faibles19°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Slow toerisme
  5. Ecotoerisme en slow travel ervaringen – minder vaart en ga relaxt op vakantie!

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Milieuvriendelijk

Ecotoerisme en slow travel ervaringen – minder vaart en ga relaxt op vakantie!

Op zoek naar iets anders en zin in nieuwe ervaringen? Slow travel helpt je om even op de rem te trappen en je te richten op de plaatselijke cultuur en de omringende groene natuur. Kies één van de talloze ecotoerisme en slow travel ervaringen tijdens een verkwikkende groene vakantie in de Vendée. Ontdek prachtige natuurplekken, bekijk de sterren dankzij de geringe lichtvervuiling, maak huifkar tochten, strandritten met paard, huur toektoeks of elektrische scooters en verken de groene natuur.

Roulotte maillezais vendee

Woonwagens met paard in de groene natuur van de Zuid-Vendée

Een slow toerisme ervaring zoals een vakantie in een woonwagen is de perfecte optie om het heerlijke rustig aan te doen. In het zuiden van de Vendée, kun je met de ‘Roulottes du Sud Vendee’ stapvoets door de beschermde natuur van de streek trekken. Een vakantie in een woonwagen is een origineel idee om het platteland te verkennen. Een unieke belevenis voor jong en oud. Een gouden tip - het loont om vrienden te blijven met het paard!

Een elektrische toektoek voor groene vakanties op het eiland Yeu in Frankrijk.

Sinds 2019 organiseren Véronique en Emmanuel excursies over het eiland Yeu in Frankrijk met elektrische toektoeks. Deze in Indonesië frequent gebruikte toektoeks blijven niet onopgemerkt op het eiland. De milieuvriendelijke en originele toektoeks staan garant voor een uitzonderlijke excursies tijdens je strandvakantie.  

Stap aan boord van je toektoek voor een prachtige rit vanaf de Pointe du But en de Pointe du Châtelet naar de Port de la Meule. De rit gaat verder naar het dorp Saint Sauveur of voert je mee terug naar de Pointe du But om een adembenemende zonsondergang te bewonderen langs één van de mooiste stranden van West-Frankrijk. Tijdens deze excursie kunt je overheerlijke streekproducten proeven... Deze onvergetelijke slow toerisme ervaring is speciaal georganiseerd en gepland voor kleine groepen. Een nieuwe blik op het eiland Yeu in Frankrijk

Vélo-rail, een unieke spoorfiets excursie! Slow travel uit een ver verleden 

Trek erop uit voor een mooie rit met het gezin en vrienden door de groene natuur van het achterland! Kies voor een slow travel spoorfiets en kijk je ogen uit! Vertrek vanaf het station van Commequiers en steek je handen uit de mouwen voor een 10 km lange route over het spoor. Tijdens de rit kom je langs de rivier ‘La Vie’ en het treinstation in Saint Maixent sur Vie...

De route tijdens het seizoen: 7 km (of retourtrip van in totaal 14 km), trek hier ongeveer 2 uur voor uit. 

De route buiten het seizoen om: 10 km (of retourtrip van in totaal 20 km), trek hier ongeveer 2,5 uur voor uit. 

Eric Sage vineyard
Trotinnettegreen venice

Varen in het regionale natuurpark Marais Poitevin, in het hart van het groene Venetië.

Ontdek twee manieren om de ongerepte groene natuur van het regionale natuurpark Marais Poitevin te verkennen tijdens een natuurvakantie in Frankrijk. Je kunt een ‘Plate’ (de naam van de traditionele platboomde vaartuigen) huren. Een ontspannen manier om het beschermde landschap te bewonderen tijdens een groene vakantie. Verken in je eigen tempo de kanalen van het Groene Venetië. De bomen vormen groene tunnels. Tijdens het varen word je naast eenden vergezeld door talloze overige vogelsoorten en dieren.   

Je kunt ook kiezen voor een excursie met een plaatselijke gids die je de moerastradities uit de doeken doet zoals het gebruik van de ‘pigouille’ (een lange polsstok om de boot de besturen) en het vissen op paling. Terwijl je over de waterspiegel glijdt, kun je in dit moerasgebied in Frankrijk talloze stille getuigen uit een ver verleden bewonderen waaronder de imposante Abdij van Maillezais.

Pak een elektrische scooter voor een prachtig ritje tijdens je groene vakantie

Elektrische scooters zijn een prima en origineel idee om tijdens een groene vakantie van de buitenlucht te genieten en nemen je overal mee naar toe. Elk verhuurbedrijf biedt ontdekkingscircuits langs bijzondere natuurplekken en boeiende plaatsen. Met z’n tweetjes, het gezin, vrienden of collega’s; de scooter is het begin van een onvergetelijke slow toerisme ervaring. 

Stand up Paddle in het regionale natuurpark Marais poitevin

Kies, om de Vendée via ‘slow travel’ ervaringen te verkennen, voor een tocht door het op één na grootste moerasgebied van Frankrijk; het Marais poitevin. Het wordt ook wel het Groene Venetië genoemd en mag dus niet op je to-do list van je groene vakantie ontbreken. Deze moerastreek is ideaal voor een ontspannen stand-up paddle tocht. Of stap aan boord van een traditioneel ‘plate’ platboomd vaartuig. Vanuit La Tranche sur Mer, kun je door het ongerepte moerasgebied varen en de prachtige natuur van dit beschermde landschap bewonderen.   

Huifkar tochten door de wijngaarden van Eric Sage

Het wijndomein van Eric Sage in Brem sur Mer, schakelt over op biologische en natuurlijke landbouw. Het team van de het domein biedt huifkar tochten voor een verrassende blik op de wijngaarden. Een boeiende ecotoerisme ervaring tijdens een ecologische vakantie in het tempo van het hoefgetrappel. Een rustgevende en ontspannende bezichtiging die afgesloten wordt met een proeverij van de wijnen van het domein. Je kunt de rondleidingen in het Engels of het Nederlands volgen. 

Biking in Mervent
Notre Dame de MontsLe Tablier

Marais Breton Vendeen… een speurtocht naar witgoud door de groene natuur

Welkom in een authentieke plaats langs de oevers van de kanalen in het hart van de ongerepte moerassen. Volg de ‘Route du Sel’ voor een boeiende reis naar het verleden. Een ongerepte natuur met een verrassend mooie flora en fauna. De traditionele ‘Bourrines’  (traditionele kleine woningen met rieten daken) van weleer zijn stille getuigen van de tijd waarin zout een belangrijke inkomstenbron van de streek was. Een kanotocht is één van de beste opties om de mooiste natuurplekken van dit moerasgebied in Frankrijk te ontdekken. Trek erop uit met het gezin of vrienden voor deze nieuwe slow toerisme ervaring tijdens je groene vakantie in de Vendée. 

De Chaos de Piquet, de slow toerisme plek bij uitstek 

Bij de Chaos de Piquet, één van de meest  pittoreske natuurplekken van de Yon vallei, kun je een oude spinnerij uit het jaar 1861 bewonderen. Dit deel van de vallei is vermaard om de granieten rivierengten. De rivier ligt vol met reusachtige granietblokken de zogenaamde ‘Potten van Gargantua’ die verwijzen naar de vermaarde reus uit de werken van Rabelais.  

De volledige streek kenmerkt zich door een weelderig groeiende en ongerepte natuur. Deze vredige en schilderachtige site ligt in het hart van een beschermd landschap en is het perfecte decor voor een groene vakantie. Maak een wandeling langs de rivier om te je één te voelen met de natuur tijdens dit weldadige slow toerisme moment. 

Het ‘Peuplier Blanc’  wandelpad  (4km, 1 uur en 15 minuten  – rode bewegwijzering) leidt je naar de oude spinnerij. Het pad loopt verder naar de rivier en de molens van Borget en Ripaud. 

De Yon vallei is een beschermd landschap. Een fascinerende natuursite waar je herten, dassen of ijsvogels en talloze overige vogelsoorten kunt spotten! 

In het planetarium van La Chapelle aux Lys voelen we ons piepklein ten opzichte van het heelal 

 

La Chapelle aux Lys is een ‘Village étoile’ is dankzij de geringe lichtvervuiling, één van de beste plekken om sterren te kijken tijdens een groene vakantie. Een unieke, hemelse plek in de Vendee. 

De Astrolys vereniging organiseert elk jaar een sterrenfestival. De plaatselijke gemeenteraad besloot het Chemin aux étoiles (het sterrenpad), een origineel en educatief wandelpad, aan te leggen. 

Kies tijdens je slow toerisme verblijf één of beide circuits. Neem de tijdmachine en ontdek de geschiedenis van het heelal. Het 1ste circuit telt 4,6 kilometer en voert je bij elke meter 3 miljoen jaar terug naar het verleden. Dit circuit vertelt je alles over de Big Bang, het ontstaan van de sterrenstelsels en het uitsterven van de dinosaurussen. Het tweede circuit van 1,7 kilometer biedt een uitleg over ons zonnestelsel, vanaf het ontstaan van de zon tot het vormen van de planeten. 

Sensationele strandritten met paard, een slow levensstijl met een magisch gevoel van vrijheid

In Saint Jean de Monts kun je over het strand galopperen en je in een film wanen! In overige streken kun je prachtig buitenritten door gevarieerde, ongerepte landschappen maken die je langs bossen, weilanden en stranden voeren. Geschikt voor alle niveaus, van beginnende tot ervaren ruiters. De strandritten met paard en overige tochten duren 1 tot 2 uur. Voor de meer ervaren ruiters bieden de maneges ontdekkingstochten te paard door de moerassen. Deze duren gewoonlijke 2 halve dagen met inbegrip van een overnachting en bieden je een unieke slow toerisme ervaring tijdens je groene vakantie.    

Mountainbiken langs de Sèvre rivier - uniek in de groene natuur van de Vendée! 

In het hart van het coulisselandschap van de Vendée zorgde de Sèvre voor de ontwikkeling van talloze industriële en ambachtelijke activiteiten. Hoofdzakelijk dankzij de sterke stroom en de watermolens. Het is mogelijk enkele van deze molens te bezoeken of er zelfs te overnachten. 

De rivier is dankzij de ruige natuur tegenwoordig het speelterrein bij uitstek voor mountainbike liefhebbers.  Een avontuurlijke manier om het coulisselandschap van de Vendée te ontdekken door de natuurlijke bochten van de rivier te volgen. Je kunt de vallei uiteraard ook te voet of te paard verkennen. Unieke ervaringen ver van het moderne leven en gemotoriseerde voertuigen, zijn de essentie van slow toerisme. Mountainbiken is dus de slow activiteit bij uitstek, je kunt alles achter je laten en je één voelen met de ongerepte natuur om je heen... 

Boomhutten, woonwagens met paard of bubbel tenten... De Vendée telt tal van bijzondere accommodaties. Je hebt de keuze uit een keur aan accommodaties die perfect aansluiten op je slow toerisme wensen voor een natuurvakantie in Frankrijk