Ciel nuageux27°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt
  5. Een wijntrip door de Franse wijnstreken van de Vendée: begin je reis bij Brem sur Mer

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

Een wijntrip door de Franse wijnstreken van de Vendée: begin je reis bij Brem sur Mer

Een wijntrip met de fiets, de auto of te voet rond de Franse wijnstreek van Brem sur Mer voert je naar het hart van fascinerende verhalen. De Franse wijnboeren ontvangen u graag voor een proeverij en om hun kennis en ervaring met je te delen. Ontdek de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van Brem, een uitzonderlijk terroir met prachtige wijngaarden langs de Côte de Lumière. De plek bij uitstek om je wijntrip te beginnen om niet alleen de AOC-wijnen en de wijngaarden van deze prachtige Franse wijnstreek te ontdekken, maar ook heerlijke streekproducten zoals oesters of Brioche brood.

Een prachtige wijntrip door de Franse wijnstreek "Terroir de Brem sur Mer" 

Een wijnroute van 31 km met een zachte zeebries en zilte nuances

Deze wijntrip is een ideale manier om de gastronomie van de Vendée, het lokale erfgoed en de AOC-wijnen Fiefs Vendéens te ontdekken. De wijntrip begint in het hart van Brem sur Mer, naast de kerk die op de historische monumentenlijst staat. Je vertrekt met de fiets of de auto richting La Gachère, een voormalig vissersdorpje, waar je heerlijke diepe oesters kunt proeven. Samen met een glaasje witte AOC-wijn van Brem met een licht zilte smaak.

Neem onderweg een lunch in een typisch restaurant van de Vendée of bezoek een wijnkelder. Na afloop van je wijntrip door deze prachtige Franse wijnstreek kun je ontspannen op een van de vele zandstranden van Brétignolles sur Mer: les Dunes of het gezinsvriendelijke strand Normandelière.

Raadpleeg de interactieve kaart

Wijntrip door een van de prachtige Franse wijnstreken van de Vendée: de "Côte de Lumière" 

Een wijntrip van 39 km door een van de prachtige Franse wijnstreken van de Vendée

De route loopt door de streek Pays des Olonnes ten zuiden van Brem sur Mer. Deze wijntrip staat in het teken van sport en natuur. Ga vanuit Brem sur Mer richting het vissersplaatsje La Gachère. Hier kun je de veranderende kleuren bewonderen van de landschappen van de Côte de Lumière: zilte moerassen, grote standen, schitterende duinen, kleine dorpjes... waar je zelfs zeebaars kunt vissen alvorens je wijntrip voort te zetten. Je kunt ook kiezen voor stand-up paddle of kajakvaren in de moerassen bij Olonne! Maar daarna is het tijd voor een smakelijke pauze om de beroemde Brioche brood van de Vendée te proeven met een prachtig uitzicht op de moerassen. En bezoek ten slotte een van de vele wijndomeinen om de AOC-wijnen Fiefs Vendéens te proeven. De laatste halte is bij het vogelreservaat bij Ile d’Olonne waar je een schitterend natuurlijk landschap kunt bewonderen.

Raadpleeg de interactieve kaart