Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Traditionele streekgerechten
  4. Eend en zwarte kip uit Challans in Frankrijk; een culinaire ‘savoir-faire’

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Eend en zwarte kip uit Challans in Frankrijk; een culinaire ‘savoir-faire’

De streek van de Vendée staat bekend om de pluimveeteelt en met name het voortreffelijke vlees van de zwarte kippen en eenden uit Challans. De zwarte kippen mogen het ‘Label Rouge’ voeren.

Marais de Challans

DE VERMAARDE EEND EN ZWARTE KIPPEN UIT CHALLANS IN FRANKRIJK 

De regio van Challans is dankzij het moerasachtige klimaat de streek bij uitstek voor het houden van pluimvee. De 600 fokkers kunnen bogen op uitmuntende vakkennis en ambachtelijke expertise.

Een kwaliteitskeurmerk voor pluimvee 

De 16 verschillende pluimvee rassen uit Challans in Frankrijk mogen allemaal het ‘Label Rouge’ voeren. Ze werden bekroond met meer dan 40 medailles op de Landbouwbeurs wat de topkwaliteit van dit gevogelte weerspiegelt. De zwarte kippen uit Challans zijn internationaal vermaard om de subtiele en unieke smaak die bijzonder geliefd is bij zowel fijnproevers als chef-koks.

Foie Gras

Foie Gras - second largest production in France

Over the years, the breeders of Challans have diversified their activities with the introduction of ducks. Today the Vendée has become the second largest production areas of foie gras in France! The largest, most famous farms in the Vendée are namely Ernest Soulard, the Demeure de la Pierre, or the Ferme de la Chedanière. The Vendée specialises in fresh, semi-cooked, raw or vacuum-packed foie gras