Intervalles nuageux avec pluies faibles18°
NL
menu burger
  1. Home
  2. À la Une
  3. Fietsroutes in Frankrijk, optimale ontspanning in de vrije natuur

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

Fietsroutes in Frankrijk, optimale ontspanning in de vrije natuur

Gepost op 14 mei 2024
Sports et nature

Fietsen is sinds de lockdown onbetwistbaar de meest favoriete buitenactiviteit. Fietstochten voor beginners, spectaculaire mountainbiketochten... het is de ideale manier om te sporten en heerlijk te ontspannen in de vrije natuur. De fietsroutes in Frankrijk staan dan ook garant voor optimaal fietsplezier. Met 1.800 km fietspaden biedt de fietsvriendelijke Vendée je talloze mogelijkheden voor gezinsuitstapjes, tochten voor twee of uitdagingen met vrienden! Hieronder tref je een selectie van 5 fietstochten om de verborgen schatten van onze prachtige streek te verkennen.

Balades à vélo pour décompresser en pleine nature, Maillé

ONTDEK, MET DE ORIGINAL VÉLO TOUR, DE GROENPRACHT VAN HET DOOR MOERASSEN OMRINGDE STADJE MAILLÉ

Zet koers naar het zuiden van de Vendée om het in de Marais Poitevin gelegen stadje Maillé te ontdekken via de Original Vélo Tour. Begin je fietstocht in de haven van Maillé. Klim in het zadel en kom alles te weten over het rijke religieuze, militaire en waterbouwkundige erfgoed van de streek tijdens een begeleide tocht van 3 uur. Eindig je rit bij de ambachtelijke brouwerij La Cibulle, waar je een Vendée-biertje kunt proeven. Bewonder de plaatselijke flora en fauna die typisch zijn voor de Marais Poitevin.

Tip: deelnemen aan deze begeleide fietstochten is ook een geweldige manier om lokale producenten te ontmoeten, hun knowhow te ontdekken en streekproducten te proeven.

Balades à vélo pour décompresser en pleine nature, Ile d'Yeu

HET EILAND ÎLE D’YEU TE FIETS  

Als je op het Ile d'Yeu verblijft, trek er dan op uit met de fiets uit om deze ongeëvenaarde natuurschat van de Vendée te verkennen en geniet tijdens je fietstocht van een aangename, zilte zeebries. De beste manier om dit kleine paradijs tussen land en zee te verkennen is ongetwijfeld de fiets. Kies voor de toeristische fietsroute die een lus van 28 km vormt rond het eiland vanaf de Pointe du But en laat je meevoeren door de betoverende landschappen: de kliffen van de wilde kustlijn, de verscholen baaien of de grote duinstranden in het noordoosten. Liefhebbers van kortere fietstochten kunnen kiezen voor een ander circuit. Dit telt 14 km en voert je langs de schilderachtige kleine jachthaven van Port de la Meule en zijn beroemde kapel. Ook kun je tijdens deze tocht de gelijkenis van het Vieux-Château met ‘De zwarte rotsen’ in ‘De avonturen van Kuifje’ (Hergé) bewonderen.

Tip: maak een wandeling door het typische dorpje Saint Saveur en droom weg in de mooie straatjes met witte huizen en kleurrijke luiken. 

Balades à vélo pour décompresser en pleine nature, Mervent

CIRCUIT DOOR DE BOSSEN VAN MERVENT-VOUVANT

Ga met het gezin of vrienden, op avontuur en volg  de steile paden van de bossen van Mervent-Vouvant tussen de heuvels van het bocagelandschap van de Vendée en het Marais Poitevin! De 5.000 hectare steeneiken en pijnbomen bieden je een ongekend gevoel van vrijheid. Start met de fietstocht van 10 km vanaf het plateau Pierre Brune in het hart van Mervent. Onderweg passeer je de grot Père de Montfort en steek je de rivieren Mère en Vendée over. Dit is een 100% ontdekkingsfietstocht, waarbij je de ruïnes van een oude watermolen kunt bewonderen. Maak een tussenstop in het historische stadje ‘Petite Cité de Caractère’ van Faymoreau. Het middeleeuwse stadje Vouvant, met de talloze smalle steegjes, kenmerkt zich op zijn beurt door een rijk en uniek erfgoed en is een omweg meer dan waard.

Tip: voor de kleintjes: zet je stalen ros een momentje aan de kant en neem een welverdiende pauze in het dierenpark Natur'Zoo in Mervent, waar je circa 300 dieren van 60 soorten kunt observeren.

Balades à vélo pour décompresser en pleine nature, Montaigu

EEN FIETSTOCHT LANGS 1.000 JAAR GESCHIEDENIS

Wil je natuurtochten combineren met culturele ontdekkingen? De stad Montaigu, in het bocagelandschap van de Vendée, heeft een schat aan geschiedenis te bieden. Maak een spannende wandeling langs het pad ‘1.000 jaar geschiedenis’! Al wandelend onthult Montaigu zich door middel van een interactief parcours met 40 informatiezuilen en panelen om alles te weten te komen over de geschiedenis van de stad en de beroemde mensen die er hun stempel op hebben gedrukt.

Tip: op een paar kilometer van Montaigu ligt de Logis de la Chabotterie en zijn landgoed in Montréverd, een typische woning uit de streek Bas-Poitou en een historische site van de Opstand in de Vendée.

Balades à vélo pour décompresser en pleine nature, Vélodyssée

DE VÉLODYSSÉE, EEN VAN DE MOOISTE FIETSROUTES IN FRANKRIJK

Tussen al deze prachtige fietstips mag dit circuit langs de Atlantische kust uiteraard niet op je lijstje ontbreken: de Vélodyssée! Als je van de zee houdt, kun je je wagen aan een pittige en verkwikkende fietstocht van 200 km van Bouin naar Saint Michel en l'Herm, langs Les Sables d'Olonne en La Tranche sur Mer. Als je in Saint Gilles Croix de Vie verblijft, stap dan op je trouwe tweewieler en volg het 37 km tellende circuit om de Fiefs Vendéens in Brem sur Mer te ontdekken.  Verken de uitgestrekte landschappen van de kustlijn van de Vendée in je eigen tempo en laat je verleiden door de Corniche Vendéenne en de beroemde vuurtoren van Grosse Terre. Het is de perfecte plek voor onvergetelijke herinneringen en prachtige foto's, met de oceaan als enige horizon.

Tip: als je kiest voor een fietstocht in de omgeving van Les Sables d'Olonne, maak dan een tussenstop bij het ongerepte strand van Sauveterre. Je kunt hier heerlijk ontspannen met je voeten in het water en je laten meevoeren door het geluid van de golven.