Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Cyclists friendly

Fietstip nr. 1: de verschillende toeristische fietsroutes

Kies voor je fietstocht het pad van je voorkeur.

De toeristische fietsroutes van de Vendée lopen over fietspaden, Greenways, gemengde routes...

Toeristische fietsroutes en Greenways (groen)

Dit betekent dat de route speciaal bestemd is voor het fietstoerisme en dat auto’s uitgesloten zijn zodat je tijdens je fietstocht verzekerd bent van veilige fietspaden.

Ze kunnen ook gebruikt worden door wandelaars en rollerskaters. Het zijn aparte fietspaden die doorgaans ver uit de buurt van het verkeer liggen en vaak aan de zoom van opmerkelijke natuurlijke landschappen. Deze fietspaden bieden je de gelegenheid om prachtige en kwetsbare landschappen te bewonderen. Maar die ook gerespecteerd moeten worden.

Gedeelde fietspaden (rood)

Dit zijn doorgaans kleine wegen en agrarische paden die je door het Marais Poitevin en de vallei van de Vendée voeren. Er is weinig verkeer op deze wegen, maar je dient tijdens je fietstocht altijd alert te blijven. 

In sommige steden en op de strandboulevards van sommige badplaatsen zijn ook fietspaden aangelegd. Deze fietspaden geven het gedeelte van het wegdek aan dat bestemd is voor fietsers. Ook hier dient opgelet te worden op de kinderen, ook al hebben automobilisten geleerd waakzaam te zijn.