Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt
  5. Franse streekproducten via de twee wijnroutes door de Franse wijnstreek van Mareuil

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

Franse streekproducten via de twee wijnroutes door de Franse wijnstreek van Mareuil

De Franse wijnstreek van Mareuil sur Lay biedt twee interessante wijnroutes om de AOC-wijnen van de zuidelijke Vendée te ontdekken. Je wordt gastvrij onthaald door Franse wijnboeren die graag hun wijnpassie en erfgoed met je delen… en natuurlijk ook hun rode wijn, witte wijn en rosé wijn!

Franse streekproducten, rode wijn, witte wijn en rosé wijn langs de wijnroute Fief vendéen van Mareuil

Een wijnroute van 35 km – vul onderweg je picknickmand met typisch Franse streekproducten

Als onderdeel van de wijnroutes van het Loiredal kun je via dit circuit de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek van Mareuil met de fiets verkennen. Houd je picknickmand bij de hand voor de streekproducten van de plaatselijke winkeliers van Mareuil: rillon (reepjes varkensvlees) geserveerd op een versgebakken baguette en het beroemde Brioche brood van de Vendée als nagerecht. Daarna weer op de fiets naar de volgende etappe!

Over deze smalle paden door de wijngaarden kom je aan bij een van de wijndomeinen om de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van deze Franse wijnstreek te proeven. Hier word je gastvrij ontvangen door Franse wijnboeren die je graag rondleiden door hun kelder. En neem voor je picknickmand een fles rode wijn, witte wijn of rosé wijn van Mareuil mee!

Wanneer je door Eveillerie komt, rij je langs enkele prachtige stenen huizen die bijdragen aan de pracht van dit typische dorpje in deze schilderachtige Franse wijnstreek van de Vendée.

Daarna kom je aan bij het Conservatoire de la Négrette waar enkele oude druivenrassen van de ondergang gered zijn. De picknickplaats biedt een ideale gelegenheid om van je lunch te genieten met een heerlijk glaasje rosé wijn van Mareuil!

Meer naar het noorden voert dit circuit je naar de Chaussée de Chavagnes. Hier kun je een ontspannen wandeling maken langs de Yon, een zijrivier van de Lay. Maak alvorens terug te keren naar Mareuil van de gelegenheid gebruik om de rode wijn, witte wijn en rosé wijn te proeven van de omringende wijndomeinen.

Kaart downloaden

Nieuwe wijnroute: het Fief Vendéen erfgoed van de Franse wijnstreek van Mareuil 

Een nieuwe Franse wijnroute van 60 km in het teken van het erfgoed!

Als onderdeel van de Franse wijnroutes voert deze wijntrip je met de auto naar wijndomeinen waar je de AOC-wijnen van Mareuil kunt proeven en het erfgoed van de wijnbouw kunt bewonderen.

Het schilderachtige dorp Mareuil sur Lay Dissais is beslist een bezoek waard. Begin de dag bij Port des Gabares met een tocht per boot of waterfiets over de rivier.

Ga daarna richting de Lavaud-brug op slechts enkele kilometers afstand van Mareuil waar je een van de 16 door Gustave Eiffel gebouwde bruggen kunt bewonderen. Stop rond lunchtijd bij een van de nabijgelegen restaurants met uitzicht op de brug. Op het menu staat een perfect duo van Franse streekproducten: Ham van de Vendée met wijn van Mareuil.

Zet de wijntrip voort naar het Conservatoire de la Négrette waar je 41 rijen van een oud druivenras kunt bewonderen dat bijna voorgoed verdwenen was. Bezoek verder naar het noorden de Rambourg molen, een voormalige watermolen en een observatorium van libellen.

Op de terugtocht van je wijntrip kun je rond Mareuil een van de talrijke wijndomeinen bezoeken waar Franse wijnboeren graag alles vertellen over hun beroep. Zodoende krijg je de gelegenheid om eerst de kelder te bezichtigen alvorens de rode wijnen, witte wijnen of rosé wijn te proeven. Als je er de tijd voor hebt, bezoek dan ook de Barrage du Marillet (een dam) om een paar vissen te vangen (niet vergeten je hengel mee te nemen). Hier kun je genieten van de zonsondergang boven de brug van Mareuil!

Langs de wijnroute door deze prachtige Franse wijnstreek word je het hele jaar door altijd gastvrij ontvangen in de wijnkelders van Franse wijnboeren die graag hun wijnpassie met je delen!