Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Slow toerisme
  5. Het GR8, één van de mooiste wandelpaden voor een geslaagde wandelvakantie in Frankrijk

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Milieuvriendelijk

Het GR8, één van de mooiste wandelpaden voor een geslaagde wandelvakantie in Frankrijk

Het nationale langeaftandswandelpaden GR8 biedt een 221 km lange tocht voor wandelliefhebbers. Geniet, tijdens je wandelvakantie in Frankrijk van prachtige uitzichten op de mooiste stranden van West-Frankrijk.  

Port du Bec à Bouin

Het  GR8 kustpad verbindt Barre de Monts met het Eiland Olonne. Het  wandelpad van 74 km loopt langs de zonovergoten kust ‘La Cote de Lumière’. We volgen het GR8 voor een 31 km lang circuit tussen Les Sables d'Olonne en Brem sur Mer. Tijdens je wandelvakantie in Frankrijk kun je alle aspecten van de betoverende ongerepte landschappen van de Vendée bewonderen - van moerasgebieden en zandduinen tot rotsachtige kustlijnen via bossen, dorpen en stadjes. Op en top wandelplezier voor natuurliefhebbers. 

  • Moeilijkheidsniveau: eenvoudig 

  • Padtype: zwerfpad 

  • GR8 met witte en rode bebakening 

Van Bouin tot La Barre de Monts 28 km wandelplezier in het unieke moeraslandschap van de Noord-Vendée.

Beeld je een groene natuur met grazige weiden in zo ver als het oog reikt, afgewisseld door riviermondingen en kanalen, een kustlijn met traditionele vissershavens en oesterkwekerijen. Dit gedeelte van het GR8 pad telt 28 km. Natuurliefhebbers kunnen hier talloze vogelsoorten spotten en het is dan ook een ideale bestemming om vogels te observeren tijdens een wandelvakantie in Frankrijk. Wandel naar het schilderachtige Port du Bec met de kleurrijke boten alvorens in La Barre de Monts je rugzak af te laten zakken.

Download the kaart

Van La Barre de Monts naar Saint Jean de Monts... een wandeltocht van 24 km in de schaduw van de dennenbossen. 

Het GR8 loopt vervolgens lang en door het staatsbos van Notre Dame de Monts. Dit beschaduwde pad in de groene natuur ligt direct achter de fijne zandstranden van dit deel van de kustlijn. De bossen-en kustlijn bieden een uitzonderlijke flora en fauna die je tijdens je wandelvakantie in Frankrijk hier kunt ontdekken.

Download the kaart

Wist je dat? 

Saint Jean de Monts de eerste Franse badplaats is met het label ‘Nordic Walking Badplaats’. Het biedt 5 bebakende paden voor op het totaal meer dan 45 kilometer wandelplezier - door de staatsbossen of de duinen met een adembenemend zicht op zee. 

Van Saint Jean de Monts naar Saint Gilles Croix de Vie, 23 km over het GR8 pad langs de ongerepte kustlijn 

Volg het  GR8 langs een voetpad waar de heerlijke geur van het dennenbos vermengd wordt met een verkwikkende milde zeebries voor optimaal wandelplezier. Het wandelpad slingert zich een weg door het naald- en eikenbos tot het schilderachtige stadje Sion. Wandel verder naar Saint Gilles de Croix en vervolg hierna je weg over het GR8 langs het kustpad ‘Corniche vendéenne’ Tussen de oceaan en sfeervolle 19e eeuwse villa’s loopt een drie kilometer lange rotsachtige kustlijn. De corniche kenmerkt zich door een uitzonderlijk beschermd landschap. De ruige kliffen herbergen talloze natuurlijke schatten die je tijdens je wandelvakantie in Frankrijk in deze mooie streek kunt ontdekken. 

Saint Gilles Croix de Vie is een overnachting meer dan waard. Slenter over de kades en de steigers om de sfeer van dit schilderachtige vissersdorp te proeven.

Download the kaart

Photo aérienne du port du Bec à Bouin
Photo aérienne des Sables d'OlonnePhoto aérienne des pêcheries

Van Saint Gilles Croix de Vie naar Brem sur Mer... 20 km tussen rotskusten, duinen en zandstranden

Laat Saint Gilles de Croix achter je en wandel door het prachtige duingebied langs de oevers van de Jaunay rivier die langs deze kustlijn stroomt. Het GR8 wandelpad voert je vervolgens mee naar Brétignolles sur Mer, een bijzondere badplaats langs de Atlantische kust van Frankrijk met een prachtig surfstrand. Vanaf dit punt loopt het wandelpad door talloze verschillende landschappen.

Download the kaart

Van Brem sur Mer naar Les Sables d'Olonne 31 km wandelplezier langs de zonovergoten ‘Côte de Lumière’ 

Dit deel van het GR8 wandelpad biedt je talloze mooie natuurtaferelen. Van moerassen, duinen, bossen tot een ruige rotskust. Las tijdens het wandelen door de zoutmoerassen een stop in bij het vogelobservatorium. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Vogelspotters kunnen hier blauwe reigers, steltkluten en kluten bewonderen. Het uitzicht is adembenemend mooi. Bij aankomst in Les Sables d'Olonne, loop je door de schilderachtige wijk La Chaume, een voormalig vissersdorp met gekleurde huisjes en smalle steegjes. Neem, zodra je je op de vermaarde Remblai van Sables d'Olonne bevindt, de tijd om heerlijk te flaneren in de wijk L’Ile Penotte. Bewonder de prachtige met schelpen gemaakte afbeeldingen op de gevels van de woningen. 

Download the kaart

Van Saint Vincent sur Jard naar La Tranche sur Mer... loopt het GR8 voor 22 km door een koel en schaduwrijk bos

Na Saint Vincent sur Jard achter je gelaten te hebben doorkruist het GR8 wandelcircuit het staatsbos van Longeville sur Mer. In dit dennenbos loop je heerlijk koel in de schaduw. Werp een blik op het de ongerepte groene natuur en het uitzonderlijke ecosysteem om je heen. Het GR8 wandelpad loopt in de Vendée tot La Tranche sur Mer, een dynamische badplaats die ook wel het kleine Californië wordt genoemd en waar je tijdens je wandelvakantie in Frankrijk ook van strandplezier kunt genieten. 

Download the kaart