Ciel nuageux avec pluies faibles19°
NL
menu burger
 1. Home
 2. Beleef de Vendée
 3. Ik zoek
 4. Heritage lovers
 5. In het voetspoor van Georges Clemenceau, sleutelfiguur van de Eerste Wereldoorlog

Boek nu

 • Accommodatie
 • Puy du fou
Heritage lovers

In het voetspoor van Georges Clemenceau, sleutelfiguur van de Eerste Wereldoorlog

Ken je de geschiedenis van Georges Clemenceau? In de Vendée kom je alles te weten over deze beroemde man die zo belangrijk is geweest voor de Eerste Wereldoorlog en de Franse cultuur. Hij werd geboren op 28 september 1841 in de Vendée in het plaatsje Mouilleron en Pareds. Ontdek zijn opmerkelijke loopbaan en al zijn geheimen via het circuit over zijn leven: "De Vendée van Clemenceau". Bezoek de emblematische plaatsen van zijn leven en zijn politieke inzet.

Geboren op 28 september 1841 in de Vendée in de kleine gemeente Mouilleron en Pareds, onthult deze Vendéen met een atypische carrière al zijn geheimen dankzij een erfgoedroute: "De Vendée van Clemenceau". Bezoek de emblematische plaatsen van zijn leven en zijn politieke daden.

Musée de Georges Clemenceau
Maison natale de Georges ClémenceauMusée de Georges Clemenceau

NATIONAAL MUSEUM IN DE GEBOORTEPLAATS VAN GEORGES CLEMENCEAU, HISTORISCH ERFGOED IN MOUILLERON SAINT GERMAIN 

Dit museum in zijn woonhuis staat in het teken van de leefwereld van deze ingenieuze man die met zijn ideeën en acties zijn stempel gedrukt heeft op de Eerste Wereldoorlog en daarmee op de geschiedenis van Frankrijk en de Franse cultuur. Het museum biedt een aangenaam en gebruikersvriendelijke overzicht dankzij uiteenlopende taferelen en een breed scala van ludieke tools van de laatste technologie. Clemenceau wordt niet alleen uitgebeeld in zijn tijd, maar ook de moderniteit van zijn ideeën en acties. Het museum toont tal van facetten die verder gaan dan het traditionele beeld van de Père la Victoire (de vader van de overwinning). Dit museum Clemenceau-De Lattre bestaat uit twee van de huizen waarin hij gewoond heeft. De straat Rue du temple is de verbinding tussen de twee huizen, die beide “Maison des Illustres” genoemd worden (huis de beroemdheden).

ONTDEK HET NATIONAAL MUSEUM VAN GEORGES CLEMENCEAU

Maison et jardins de Georges Clemenceau à Saint Vincent sur Jard

HET HUIS VAN GEORGE CLEMENCEAU IN SAINT VINCENT SUR JARD EN HET HISTORISCH ERFGOED OVER ZIJN LEVEN 

Dit is het vakantieverblijf waar Georges Clemenceau de laatste tien jaar van zijn leven gewoond heeft. Sinds januari 2018 worden de bezoekers dankzij een nieuwe door de firma SKYBOY geïmplementeerde app van virtual reality overal 360° ondergedompeld in dit historisch erfgoed waar werkelijkheid en virtuele werkelijkheid elkaar perfect aanvullen. Elke bezoeker ontdekt het privéleven van Georges Clemenceau op smartphones en tablets. Men beleeft de taferelen van het dagelijkse leven van de Tijger. Deze app kan gratis gedownload worden op Google Play en Apple Store en is beschikbaar in het Frans en Engels. Ter plaatse kunnen gebruiksklare tablets gehuurd worden.

ONTDEK HET HUIS VAN GEORGE CLEMENCEAU EN HET HISTORISCH ERFGOED OVER ZIJN LEVEN

WIST JE DAT?

Het Poilus Memorial in Sainte Hermine werd gemaakt door François Sicard, een beroemde beeldhouwer en vriend van Georges Clemenceau. Deze beeldhouwer had al meerdere borstbeelden van Clemenceau gemaakt.

De departementale raad van de Vendée brengt een eerbetoon aan het historisch erfgoed, het leven en het werk van Georges Clemenceau via een toertocht naar acht gemeenten.

 • Museum in de geboorteplaats van Georges Clemenceau (Mouilleron Saint Germain)
 • Château de l’Aubraie, het familieverblijf van Clemenceau (La Réorthe)
 • Huis waar Clemenceau zich terugtrok om te schrijven (Saint Vincent sur Jard)
 • Monument van de Eerste Wereldoorlog (Sainte Hermine)
 • Graftombes van Clemenceau en zijn vader (Mouchamps)
 • De Stèle van Verzoening (La Roche sur Yon)
 • Watertoren – een symbool van de moderniteit (Luçon)
 • Ziekenhuis geopend door Clemenceau (Montaigu)