Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt
  5. Het wijntoerisme van de Franse wijnstreek van Pissotte in de zuidelijke Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

Het wijntoerisme van de Franse wijnstreek van Pissotte in de zuidelijke Vendée

Hef je glas en kies voor de wijnroutes door de Franse wijnstreken van de zuidelijke Vendée om de AOC-wijnen Fiefs Vendéens te ontdekken. Optimaal wijntoerisme gegarandeerd met bezichtigingen, wijnproeverijen en ontmoetingen met enthousiaste Franse wijnboeren die graag hun wijnpassie met je delen!

Wijntoerisme via de wijn- en kunstroute om de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van Pissotte te ontdekken

Wijnroute van 47 km

Deze wijntrip staat in het teken van diverse kunstzinnige workshops, persoonlijk aangepaste en smakelijke bezichtigingen of culturele uitstapjes. Al deze activiteiten vinden plaats in het hart van een natuurlijk landschap tussen wouden, bossen en wijngaarden. Laat je meevoeren op een boeiende wijntrip door deze prachtige Franse wijnstreek!

Rijtijd: 1 uur (exclusief bezoek). Je kunt de niet bewegwijzerde route met de auto in je eigen tempo volgen

Abbaye Nieul sur L'Autise

Vouvant, wijntoerisme en kunst in een schildersdorp langs de route van de AOC-wijnen Fiefs

Vouvant in de Franse wijnstreek van de zuidelijke Vendée is het enige middeleeuwse stadje van de Vendée dat omringd wordt door stadsmuren. Dit "Petite Cité de Caractére" staat bekend om zijn erfgoed en bouwkundige schatten, zoals de legende van de fee Mélusine... Maar het wordt ook het schildersdorp genoemd. Tentoonstellingen in de Nef Théodelin (kerk Notre Dame), workshops van kunstenaars, galerieën evenals talrijke schildersevenementen die elk jaar georganiseerd worden tot de verrukking van alle kunstliefhebbers.

Richting van de route: volg Fontenay le Comte.

> Ga vanuit Bourneau richting Pissotte. Neem na 500 m linksaf de Chemin du Fougeray aan uw linkerhand waar parkeerplaats beschikbaar is.

.

Wijntoerisme in Le Fougeray in Pissotte: wandelen door de wijngaarden en proeven van Franse wijnen

Wat een plezier om door het hart van de wijngaarden te struinen! Een voor iedereen toegankelijke wandeling van een kilometer om de tijd te nemen om het landschap te bewonderen alvorens de Franse wijnen te proeven van het Domaine Coirier.

Neem de RD938 terug naar Pissotte en volg de borden voor "Domaine Coirier".

 

Domaine Coirier Pissotte

Wijntoerisme in het Domaine Coirier, een Franse wijnboer die de voorschriften van Terra Vitis naleeft 

In de Franse wijnstreek van Pissotte is het Domaine Coirier een familiebezit sinds 1895. Een onafhankelijke Franse wijnboer die streeft naar een natuurlijke balans van zijn Franse wijnen, Mathieu Coirier, verbindt zich tot het “Terra Vitis” handvest. In het kader van het wijntoerisme heeft hij de prijs ontvangen voor een “Accueil d'Excellence des Caves touristiques du vignoble Loire”.

Meer info over Domaine Coirier

La Balingue - La Lutine, een 100% selfmade wijnroute in een prachtige Franse wijnstreek

La Balingue - La Lutine a 100% homemade wine tour

In Orbrie, tegenover de watertoren, werd de eerste structuur gebouwd door Guy Béart voordat hij zijn loopbaan begon in de muziekindustrie. La Lutine is een tearoom / bakkerij die bekend staat om zijn talrijke gouden medailles: brioche brood, minute cake, préfou... Alles is 100% zelfgemaakt. Het is ook het beginpunt van trek- en fietspaden zoals de Vendée Vélo die je naar het hart voeren van het bos Mervent-Vouvant.

Meer info over La Lutine

La Parenthèse Inattendue - een verrassende kunstzinnige ontmoeting tijdens een boeiende wijntrip

In Saint Michel le Cloucq (2 place la Maison Neuve) is La Parenthèse Inattendue bovenal een ontmoeting tussen een plein en een kunstenaar: een historisch plein gelegen aan de weg naar Santiago de Compostella. Houd tijdens je wijntrip een halte en ontmoet deze boeiende kunstenaar/schilder die de afgelopen 30 jaar meer dan 3.500 doeken geschilderd heeft. La Parenthèse Inattendue is een stenen schuur van 240m² die een loft huisvest en de schilderschool Dominique Malabry waar men schildercursussen kan volgen en tentoonstellingen kan bewonderen... dus hou je penseel bij de hand!

Volg de D65.

Chocolat de l'Atelier du Gout

Wijntoerisme in Foussais-Payré voor een dubbele traktatie – Franse wijnen en chocolade!

In een ander "Petite Cité de Caractère" word je tijdens je wijntrip uitgenodigd voor een bezoek aan “Les Ateliers du Goût”: een chocoladefabriek met talrijke workshops (makarons, brioche brood en natuurlijk chocolade!). Tijdens een wandeling door dit schilderachtige dorp word je verrast door schitterende beeldhouwwerken. Via deze beeldenroute ontdek je unieke kunstwerken die gemaakt zijn met een kettingzaag tijdens het Symposium. Een niet te missen evenement: eind juli worden er vijftien beeldhouwers verwelkomt.

Faymoreau, mijnbouw en wijntoerisme in de Franse wijnstreek rond Pissotte

Wijntoerisme en mijnbouw in de Vendée, dat lijkt een hoogst onwaarschijnlijke combinatie! Maar toch daalden tussen 1827 en 1958 mijnwerkers de diepten van de aarde af. Tegenwoordig kun je tijdens je wijntrip nog altijd de bewoonde mijnwerkershuizen bewonderen, hun onderhouden tuintjes en de kapel van de mijnwerkers. De 19 glas-in-lood ramen (van de hand van Carmelo Zagari) met diverse kleuren, figuren en spiritualiteit brengen een eerbetoon aan de ondergrondse mijnwerkers.

Ga terug naar Vouvant naar je beginpunt via de D67 of rij door naar Fontenay le Comte, een kunst- en historiestad via de D3 en vervolgens de D745.

Geniet van een welverdiende pauze bij het recreatiecentrum van het meer van Xanton.