Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Met huisdieren
  5. Hondvriendelijke stranden, een pluspunt voor je strandvakantie in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Met huisdieren

Hondvriendelijke stranden, een pluspunt voor je strandvakantie in de Vendée

Langs de 240 km tellende kustlijn van de Vendée heb je de keuze uit meerdere hondvriendelijke stranden. Deze zandstranden langs de Atlantische kust van Frankrijk zijn perfect voor een heerlijke strandwandeling en speelplezier met je trouwe viervoeter. Sommige hondvriendelijke stranden hebben een beperkte toegang voor honden tijdens het zomerseizoen, vraag om informatie bij het plaatselijke VVV-kantoor.

Wist je dat de Vendée talloze zandstranden telt waar je met je hond op het strand mag? En dat is zeker niet overal het geval! De Vendée is dus de beste vakantiebestemming voor een strandvakantie met je hond. Er moeten natuurlijk wel wat regels nageleefd worden, zodat iedereen van de mooie zandstranden kan genieten.

Tijdens het zomerseizoen gelden er in sommige plaatsen restricties voor je hond op het strand. Je trouwe viervoeter mag bijvoorbeeld niet het door strandwachters bewaakte strand op tijdens de aangegeven zwemtijden.  Je kunt echter wel lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling vóór 10:00 uur ‘s ochtends of nà 18:00 uur of bij eb. De honden moeten ook op de hondvriendelijke stranden aangelijnd blijven en mogen niet in het water. Vergeet niet één of meerdere poepzakjes mee te nemen om het strand na je strandwandeling schoon achter te laten. Bij het niet opruimen van de uitwerpselen van je hond op het strand, kun je een boete krijgen van honderden euro’s!

De gemeenteraad van de badplaatsen langs de Atlantische kust in Frankrijk kunnen restricties opleggen en honden op het strand verbieden. Over het algemeen staan er bij de toegang tot het strand borden waarop vermeld staat of dieren wel of niet zijn toegestaan. Bij het overtreden van deze regels kun je een boete van € 11 euro krijgen.

Ons advies voor vakanties in Frankrijk met je hond 

Neem, voor vertrek, contact op met het plaatselijke VVV-kantoor of het gemeentehuis voor informatie over honden op het strand.

VVV-kantoren in de Vendée zoeken

Om je te helpen je vakanties in Frankrijk met je hond voor te bereiden en je een goede reden te geven om je harige vriendjes mee te nemen op een hondvriendelijke vakantie in de Vendée, hebben we een lijst met 20 hondvriendelijke stranden samengesteld om tijdens je strandvakantie samen van de zilte zeelucht te genieten!

NOTRE DAME DE MONTS
- Plage des Régates
- Plage du Murier

SAINT JEAN DE MONTS
- Plage du Petit Sochard
- Plage de la Tonnelle
- Plage de la Parée du Jonc
- Plage de la Davière

BRÉTIGNOLLES SUR MER
- Plage du Petit Pont
- Crique de la Sauzaie

LA TRANCHE SUR MER
- Plage Corps des Gardes
- Plage de Sainte Anne
- Plage de Génerelles
- Plage du Phare
- Plage Flandre Dunkerque
- Plage Camélias
- Plage Clemenceau
- Plage de la Terrière
- Plage de l'Océan
- Plage l'Atlantique
- Plage les Acacias
- Plage des Bouchots - Grière-Plage

LA FAUTE SUR MER
- Plage de la Grande Casse
- Plage des Amourettes
- Plage des Naturistes
- Grand'Plage (buiten de aangewezen zwemzones)
- Plage des Bélugas (buiten de aangewezen zwemzones)
- Plage des Chardons (buiten de aangewezen zwemzones)
- Plage de la Barrique (buiten de aangewezen zwemzones)

L'AIGUILLON SUR MER
- Plage de l'Oasis
- Plage de l'Éperon