Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Met de fiets
  5. De Vélo Francette fietsroute in het Zuiden van de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Met de fiets

De Vélo Francette fietsroute in het Zuiden van de Vendée

Via de Vélo Francette fietsroute ontdek je het schitterende landschap van het Zuiden van de Vendée. Op een ontspannen snelheid over de toeristische fietsroutes kun je stoppen wanneer je maar wil. Dus waarom zou je de fiets niet even aan de kant zetten bij de indrukwekkende abdij van Maillezais... een historische tussenstop!

Vélo Francette à Damvix

De Vélo Francette® fietsroute: een nationale fietsroute

Sinds 2015 is de Vélo Francette® fietsroute een nationale fietsroute van Frankrijk. Het biedt de gelegenheid om rivieren, waterwegen, schilderachtige stadjes en dorpen te ontdekken van het Franse landschap. Van Ouistreham tot La Rochelle is de Vélo Francette fietsroute 608 km lang tussen Normandië, de regio Pays de la Loire en de Poitou-Charentes. Een fantastische en ontspannen ervaring voor een optimale vakantie in “La Douce France”! 

De fietsroute La Vélo Francette loopt 12 kilometer door het zuidelijke deel van de Vendée in het Marais poitevin tussen l’île d’Elle en Damvix. Het loopt deels langs de rivier Sèvre Niortaise. Tijdens je tocht over de fietsroute La Vélo Francette kun je stoppen bij Damvix. Hier kun je een boot huren om het Marais Poitevin te bezichtigen. Je kunt afstappen bij l’île Charrouin, een regionaal natuurreservaat. Of je kunt onderweg over het Vendée Vélo netwerk een halte maken bij de prachtige abdij van Maillezais.

Bekijk de officiële website de Vélo Francette fietsroute

La Vélo Francette
Logo La Vélo FrancetteAerienne Damvix