Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Beroemde Franse wijngaarden en wijndomeinen van de herkomstbenaming Fiefs Vendéens

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Beroemde Franse wijngaarden en wijndomeinen van de herkomstbenaming Fiefs Vendéens

De AOC-wijnen Fiefs Vendéens bestaan uit 15 wijndomeinen, 15 wijnboeren en 5 terroirs verspreid over 500 hectare in de Vendée. De Franse wijnstreek strekt zich uit van de kuststreek bij Brem sur Mer tot de streken in het achterland van Mareuil, Chantonnay, Pissotte en Vix. Zij maken deel uit van de Franse wijngaarden waar biologische wijnbouw bedreven wordt volgens biodynamische methoden. Bezoek de wijndomeinen en ontdek de toewijding van deze Franse wijnboeren.

Domaine des Granges à Olonne sur Mer

De druivenrassen van de AOC-wijnen Fiefs Vendéen van Brem met een zilte invloed

De benaming "Fiefs Vendéens" van de Franse wijnstreek Brem strekt zich over 80 hectare uit en bestaat uit verschillende wijngaarden die aan de kust zijn gelegen. Het strekt zich uit over de gemeenten Brem sur Mer, Brétignolles sur Mer, Ile d'Olonne, Olonne sur Mer en Vairé. Door de ligging heeft de zeelucht een bijzondere invloed op de druiven waarvan droge witte wijn gemaakt wordt met een licht zilte nuance.

Domaine de la Barbinière à Chantonnay

De Franse wijnboeren van de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Chantonnay

De herkomstbenaming Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Chantonnay strekt zich uit over 25 hectare rond de plaatsen Chantonnay en Saint Philbert du Pont Charrault. De wijngaarden en druivenrassen van deze Franse wijnen liggen op de hoge hellingen van Chantonnay en zijn waarschijnlijk de hoogstgelegen wijngaarden van de Vendée.

Vignoble Le Clos des Chaumes à la Couture

De AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Mareuil in de Vendée

De wijngaarden van de herkomstbenaming "Fiefs Vendéens" van de Franse wijnstreek Mareuil beslaan een oppervlak van 330 hectare. De wijngaarden strekken zich uit over de gemeenten Chaillé sous les Ormeaux, Champ Saint Père, Château Guibert, Couture, Mareuil sur Lay Dissais, Rosnay, Saint Florent des Bois en Le Tablier.

De ten zuiden van La Roche sur Yon gelegen wijngaarden van de AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek van Mareuil groeien op leisteenbodems en staan bekend als een streek van rijke en karaktervolle rode wijn en rosé wijn. Zonder enkele speciale witte wijnen te vergeten.

Domaine Coirier à Pissotte

AOC-wijnen Fiefs Vendéen van de Franse wijnstreek Pissotte in de Vendée

De wijngaarden van de AOC-wijnen “Fiefs Vendéens” van de Franse wijnstreek Pissotte beslaan een oppervlak van 24 hectare. Het grondgebied grenst aan de noordzijde van Fontenay le Comte en strekt zich uit over één plaats: Pissotte. Omdat de bodem erg diep is, moeten de wortels van de wijngaarden een dikke laag klei doorkruisen om de bodem te bereiken. De AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Pissotte zijn voornamelijk bekend om de fruitige rosé wijn en licht parelende witte wijn. Men vindt hier dezelfde druivenrassen terug als elders in de Fiefs Vendéens gebieden, maar met een vleugje Melon.

Domaine Mercier à Vix

De Franse wijnstreek Vix – bijzondere verzorging van de wijngaarden voor optimale AOC-wijnen

Met 40 hectare die onder de benaming "Fiefs Vendéens” vallen strekt de Franse wijnstreek Vix zich in de Vendée uit over de gemeenten Auzay, Longèves, Poiré sur Velluire en Vix. De Fiefs Vendéen van Vix liggen ten zuiden van Fontenay le Comte, waar de wijngaarden groeien op een kalksteenlaag. Deze ligging is gunstig voor de witte wijnen met een vleugje vuursteen. De wijngaarden bestaan uit Sauvignon en Négrette, evenals andere druivendrassen.