Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Een boeiende wijntrio in de vendee, een franse wijnstreek die naar meer smaakt

De Franse wijnen van de vijf Fiefs Vendéens zijn even veelzijdig en rijk als hun terroir. Het erfgoed van deze Franse wijnstreken kan men ontdekken tijdens een wijntrip via de talrijke wijnroutes waar een bezoek aan de wijngaarden en de wijnkelder gepaard gaat met een proeverij. Elke AOC-wijn is even apart als zijn streek en smaakt altijd naar meer!

Les vignobles de Brem sur Mer

Een wijntrip door de Franse wijnstreken van de Vendée: begin je reis bij Brem sur Mer

Een wijntrip met de fiets, de auto of te voet rond de Franse wijnstreek van Brem sur Mer voert je naar het hart van fascinerende verhalen. 

Domaine Barbinière Fief Vendéens Chantonnay

Ontdek de wijngaarden en AOC-wijnen van de Franse wijnstreek van Chantonnay

Ontdek de wijnroute en de AOC-wijnen Fiefs Vendéen van de Franse wijnstreek Chantonnay. Een wijnroute langs prachtige wijngaarden om de Franse wijnen van de Vendée te ontdekken.

Domaine Mercier à Vix

De AOC-wijnen Fiefs Vendéens van de Franse wijnstreek Mareuil in de Vendée

De wijngaarden van de herkomstbenaming "Fiefs Vendéens" van de Franse wijnstreek Mareuil beslaan een oppervlak van 330 hectare. De wijngaarden strekken zich uit over de gemeenten Chaillé sous les Ormeaux, Champ Saint Père, Château Guibert, Couture, Mareuil sur Lay Dissais, Rosnay, Saint Florent des Bois en Le Tablier.

Domaine Coirier Pissotte

AOC-wijnen Fiefs Vendéen van de Franse wijnstreek Pissotte in de Vendée

De wijngaarden van de AOC-wijnen “Fiefs Vendéens” van de Franse wijnstreek Pissotte beslaan een oppervlak van 24 hectare

Vélo dans les vignes Domaine de Mourat

De Franse wijnstreek Vix – bijzondere verzorging van de wijngaarden voor optimale AOC-wijnen

Met 40 hectare die onder de benaming "Fiefs Vendéens” vallen strekt de Franse wijnstreek Vix zich in de Vendée uit over de gemeenten Auzay, Longèves, Poiré sur Velluire en Vix. De Fiefs Vendéen van Vix liggen ten zuiden van Fontenay le Comte, waar de wijngaarden groeien op een kalksteenlaag. Deze ligging is gunstig voor de witte wijnen met een vleugje vuursteen. De wijngaarden bestaan uit Sauvignon en Négrette, evenals andere druivendrassen.