Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Hoogtepunten
  4. Festivals
  5. Internationaal vermaarde evenementen en Muziekfestivals in Frankrijk

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Festivals

Internationaal vermaarde evenementen en Muziekfestivals in Frankrijk

De Vendée is de “streek van bruisende evenementen”, waar naast gratis zomerfestivals elk jaar talloze internationale sportwedstrijden worden gehouden. Het is de thuishaven van de uitzonderlijke Vendée Globe solo zeilrace om de wereld die vertrekt uit Sables d’Olonne. Je kunt er tevens de grootste nachtshow ter wereld bewonderen - de unieke Cinéscénie in het attractiepark Puy du Fou of de hardlopers aanmoedigen tijdens de Foulées du Gois getijdenrace over de passage du Gois. Laat je anders nog betoveren door de vrolijke noten van het festival Les Arts Florissants van Willima Christie… een must voor liefhebbers van barokmuziek!

Vendée Globe; de internationale solo zeilrace om de wereld 

De Vendée Globe wordt ook wel de ‘Everest der zeeën’ genoemd. Het is een non-stop solo zeilrace rond de wereld zonder hulp van buitenaf. De schippers vertrekken uit Les Sables d'Olonne voor een drie maanden durende race aan boord van hun monohull boten van de ‘Open 60’-klasse. Ze tarten weer en wind en trotseren de hoge golven op hun route langs drie belangrijke kapen: Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika), Kaap Leeuwin (Australië) en Kaap Hoorn (Chili). Vervolgens keren ze terug naar de Atlantische oceaan om koers te zetten naar het startpunt. Aan het einde van hun reis hebben ze 21.000 zeemijlen afgelegd over de wereldoceanen.

Cinéscénie, de grootste avondshow ter wereld 

Juni tot september: de Cinéscénie in het attractiepark Puy du Fou is een must-see! Deze 1:30 uur durende legendarische show hield al meer dan 10 miljoen toeschouwers in spanning. De show telt 2.550 spelers en dansers, 28.000 kostuums en wordt opgevoerd op een podium van meer dan 23 hectare. De Cinéscénie beeldt het verhaal uit van Jacques Maupillier en de geschiedenis van zijn voorouders van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Een eerbetoon aan de streekbewoners van de Vendée.

Grenzeloze muziekfestivals in Frankrijk 

Festival ‘Dans les jardins de William Christie’ 

William Christie is een Frans- Amerikaanse dirigent, klavecinist en oprichter van Les Arts Florissants. Dit klassieke muziekfestival is gewijd aan Barokmuziek. Hij organiseert tevens het festival ‘Dans les jardins de William Christie’ dat elk jaar rond eind augustus plaatsvindt in het schilderachtige dorp Thiré. Dit festival heeft tot doel een unieke en originele belevenis te creëren rond tuinen en muziek. Het heeft zich ontpopt tot een internationaal vermaard evenement.

Het festival ‘Muzikale nachten in de Romaanse Véndée’

Het Festival ‘Les Nuits Musicales en Vendée Romane’ wordt georganiseerd door de Vereniging ‘Petites Cités de Caractère’ (karaktervolle dorpen) en vindt plaats in de zomer.  Het is één van de meest uitzonderlijke muziekfestivals in Frankrijk. Elke avond worden er door diverse muzikanten zes concerten uitgevoerd op zes uitzonderlijke plekken waarbij het erfgoed van de dorpen een prachtig achtergronddecor vormt. Je kunt luisteren naar jazz, Barokmuziek, klassieke en operamuziek.

Poupet: één van de grootste muziekfestivals in Frankrijk 

Het Festival de Poupet, in Saint Malo du Bois, is één van de meest bekende muziekfestivals van Frankrijk. De prachtig Poupet Vallei, langs de rivier Sèvre nantaise vormt het groentheater voor dit swingende festival Dit unieke evenement trekt jaarlijks 3.000 toeschouwers. Het in juli georganiseerde festival heeft altijd een daverend programma met de grootse namen uit de internationale muziekwereld.

Het Franse filmfestival van La Roche sur Yon

Het Internationale Filmfestival van La Roche-sur-Yon vindt jaarlijks plaats rond half oktober en duurt 7 dagen. Dit filmfestival in Frankrijk biedt een veelzijdig en voor elk publiek toegankelijk programma. De gepresenteerde films zijn Franse premières en testvertoningen. Deze maken ontmoetingen mogelijk met emblematische figuren die de levendige dynamiek van de moderne filmwereld weerspiegelen. Het evenement slaat een brug tussen diverse kunstpraktijken. De tentoonstellingen en concerten vormen een aangename aanvulling op dit sfeervolle evenement.

Les foulées du Gois: een race tegen de zee

Elk jaar wordt vormt de passage du Gois het toneel van één van de meest uitzonderlijke hardloopwedstrijden van Frankrijk, Les Foulées du Gois. Dertig professionele hardlopers lopen een race tegen de opkomende vloed. Dit evenement trekt duizenden toeschouwers die deze uitzonderlijke race in een adembenemende mooie zee setting komen bewonderen. Een face-to-face uitdaging tussen de mens en de natuur.

Vierdaagse in Chantonnay: het enige echte Franse IML wandelevenement

Elk jaar vindt hier in mei een groots wandelevenement plaats voor elk type wandelaars.

Deze wandelvierdaagse voert je mee langs afwisselende landschappen dankzij 20 wandeltochten die uitgezet worden door de 350 vrijwilligers van de vereniging R4JCV. Vorig jaar deden er 5.200 wandelaars mee aan deze jaarlijkse bijeenkomst met een gezellige sfeer en talloze feestelijke nevenactiviteiten. Tijdens het wandelen door Chantonnay en het omringende platteland kun je genieten van de groene natuur en het boeiende bouwkundige erfgoed. Dit evenement biedt de keuze uit meerdere, in ‘lijn vorm’ (dus geen rondwandelingen) uitgestippelde wandeltochten met uiteenlopende afstanden van 8, 12, 21, 28, en 42 km. Je kunt zowel 1, 2, 3 of 4 achtereenvolgende dagen wandelen.