Intervalles nuageux22°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Met familie

Les P’tits Sailors

De Vendée is bij uitstek geschikt voor een ideale gezinsvakantie en biedt tal van mogelijkheden voor klein en groot om watersporten te beoefenen. Kinderen kunnen knopen leren leggen, veilig leren zeilen, strandzeilen, windsurfen of varen op een catamaran. Er zijn talloze surfspots langs de kust waar men surflessen kan volgen. Dankzij speciale zwemlessen voor kinderen en ouders kan men op ludieke wijze leren zwemmen. Een andere manier om plezier te beleven als je op vakantie met de kinderen gaat! Tijd dus om op pad te gaan!

TWEE ZWEMBADEN MET HET LABEL "WELKOM": 

  • Comme un Poisson dans l’eau (als een vis in het water) in het zwembad van Saint Gilles Croix de Vie 

Dit zwembad ligt aan de strandboulevard van het strand Grande Plage in de Franse badplaats Saint Gilles Croix de Vie. Het overdekte zwembad wordt verwarmd tot 30°C en went je aan de watertemperatuur alvorens een duik in zee te nemen. Er zijn zwemlessen voor kinderen mogelijk vanaf 4 jaar.

Meer info over Comme un Poisson dans l'eau

  • Zwembad Les Crevettes in Jard sur Mer 

Dit zwembad is open in juli en augustus en biedt zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar in een verwarmd zwembad met een gediplomeerde badmeester.

Meer info over Les Crevettes

Waar kunnen kinderen watersporten leren?

Leren zeilen op de zeilschool Fort Saint Pierre in Noirmoutier 

Deze zeilschool biedt kinderen aan hun leeftijd en niveau aangepaste individuele lessen en cursussen voor optimists, opblaasboten, catamarans, windsurfen en suppen. Van 4 jaar (zeetuin) tot 15 jaar en ouder. Het is ook mogelijk om te leren zeilen met het gezin.

Meer info over Fort Saint Pierre

Watersportcentrum in Notre Dame de Monts

In dit watersportcentrum is men het gehele jaar welkom. Er wordt een inleiding gegeven in strandzeilen en catamaranvaren voor jonge kinderen en tieners. Windsurfen is mogelijk voor beginners vanaf 12 jaar. Kano- en kajakvaren is mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer info over Nautical centre at Notre Dame de Monts

Watersportcentrum van Saint Jean de Monts - Plage de la Base Nautique 

et hele jaar door biedt het watersportcentrum kinderen de gelegenheid zich te bekwamen in verschillende aan hun leeftijd aangepaste watersporten. Dit neemt de vorm aan van trainingscursussen, individuele of groepslessen met gediplomeerde instructeurs. De Jardin des mers of “Zeetuin” (een educatieve benadering met activiteiten om jonge kinderen vertrouwd te laten geraken met de zee) voor kinderen vanaf 5 jaar en vanaf 7 jaar die al kunnen zwemmen: optimist, catamarans aangepast aan de kinderen. Tieners en volwassenen van meer dan 16 jaar kunnen windsurfen, windfoilen, strandzeilen en kajakvaren.

Meer info over Nautical base at Saint Jean de Monts

Saint Hilaire Nautisme in Saint Hilaire de Riez 

Om kinderen te leren zeilen, wordt men in 3 watersportcentra het gehele jaar door welkom geheten. Men kan er ook kajak- en kanovaren met het gezin: met 3 watersportcentra beleef je driemaal zoveel plezier!

- Het watersportcentrum van Sion sur l’Océan ontvangt kinderen in de Jardin des mers of “Zeetuin” (een educatieve benadering met activiteiten om jonge kinderen vertrouwd te laten geraken met de zee) voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor de oudere kinderen van 5 tot 16 jaar en ouder: zeilen, opblaasboot, optimist, catamaran en windsurfen.

- Base des Vallées: Cursussen voor kinderen van 6 tot 15 jaar: optimist, catamaran, windsurfen en handi-zeilen voor kinderen vanaf 10 jaar.

- Base des Demoiselles: Biedt kinderen vanaf 9 jaar de gelegenheid te leren strandzeilen.

SEMVIE Nautisme at Saint Gilles Croix de Vie

In dit watersportcentrum leren kinderen alles over de zeilwereld. Voor de kleintjes van 5 tot 7 jaar is er de Jardin des mers of “Zeetuin” (een educatieve benadering met activiteiten om jonge kinderen vertrouwd te laten geraken met de zee). Cursussen voor kinderen van 10 tot 15 jaar: optimist, catamaran en windsurfen.

Meer info over SEMVIE

Oceanisch sportinstituut - Institut Sport Océan (ISO) in Les Sables d’Olonne 

Het Institut Sports Océan is het eerste watersportcentrum in de Franse regio Pays de la Loire. Het is ideaal gelegen aan de oever van het meer van Tanchet en net tegenover de Atlantische Oceaan. Het ISO biedt aan beginnende tot gevorderde kinderen vanaf 5 jaar lessen en cursussen die aangepast zijn aan alle niveaus. Een uitstekende activiteit voor het gehele gezin.

Jardin des mers of “Zeetuin” (een educatieve benadering met activiteiten om jonge kinderen vertrouwd te laten geraken met de zee): 5-6 jaar en van 5 tot 12 jaar: optimist, catamaran, opblaasboten en windsurfen.

Meer info over Ocean Sport Institute

Leren zeilen op de zeilschool Le Bouil in Longeville sur Mer 

Voor beginners en gevorderden, de school is officieel erkend als Ecole de voile Française (Franse zeilschool) en is open van april t/m september en biedt: Catamaran- en windsurflessen, wekelijks of privélessen, evenals zeilervaring voor gezinnen om deze sport te ontdekken.

Speciale gezinsaanbieding met het label VOGUE ET VAGUE.

Meer info over Sailing school du Bouil

Cercle Nautique Tranchais (CNT) in La Tranche sur Mer 

La Tranche sur Mer heeft het label Zeilen en Familie Plus. Deze Franse badplaats met zijn 13 km lange strand is ideaal om verschillende watersporten met het gezin te ontdekken en uit te proberen. In het CNT zijn het hele jaar door kinderen vanaf 5 jaar welkom voor inwijdingen, individuele lessen en trainingen naargelang de leeftijdsgroepen. Van 7 tot 14 jaar: optimist, catamaran, windsurfen, kitesurfen en verschillende formules voor het gezin.

Meer info over Cercle Nautique Tranchais

Centre Nautique Municipal La Faute sur Mer

Het gemeentelijke watersportcentrum biedt je de gelegenheid om te strandzeilen, alleen, met het gezin of met een groep. De gediplomeerde instructeurs leren je de basiskennis van strandzeilen tijdens tochten van minstens 3 uur zodat je al snel autonoom wordt.

Meer info over Centre nautique municipal La Faute sur Mer

Cercle Nautique Tranchais à la Tranche sur Mer
Pôle Nautique de Notre Dame de MontsCatamaran à l'Institut Sports Océan aux Sables d'Olonne

WIST JE DAT?

Het label Vogue et Vague in de regio Pays de la Loire stelt aangesloten professionals van de watersportsector in staat meer persoonlijk aangepaste service te bieden, speciaal voor gezinnen. Gezinnen kunnen op die manier op volkomen veilige wijze verschillende watersporten ontdekken en uitproberen.

WAAR KUNNEN KINDEREN LEREN ZWEMMEN? 

Zwemschool - Ty Splash in l’Épine - eiland Noirmoutier

Dit tijdelijke zwembad wordt in de zomer geïnstalleerd in de haven van Morin in l'Épine. Het stelt kinderen in staat te leren zwemmen en te genieten van zwemplezier. Het is overdekt en verwarmd en ontvangt kleuters van 3 tot 5 jaar met een supzone en spelen. De zwemlessen worden gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar. Er moeten meerdere aspecten worden goedgekeurd wanneer wil proberen te zeilen.

>> Voor meer informatie: neem contact op met het VVV-kantoor van het eiland Noirmoutier

De Club Lucky Plage, Plage des Baigneuses in Saint Jean de Monts 

Deze strandclub verwelkomt kinderen tijdens de gehele zomer. De zone voor stand-up paddle met spelen is perfect voor kinderen van 2 tot 5 jaar. In een verwarmd zwembad kan men leren zwemmen.

>> Voor meer informatie: neem contact op met het VVV-kantoor van Saint Jean de Monts

Watersportcentrum Océabul in Saint Jean de Monts 

Océabul biedt ontspanning en welzijn met een prachtig uitzicht op de zee. Kinderen kunnen leren zwemmen en het gehele gezin kan hier heerlijk ontspannen.

Meer info over Océabul

Het watersportcentrum “Multiplexe” in Saint Gilles Croix de Vie

Het gehele jaar geopende "Multiplexe van Pays de Saint Gilles" biedt jong en oud een breed scala van watersportactiviteiten en ontspanning. Er zijn 3 overdekte zwembaden met meerdere parallelle waterglijbanen (pentagliss) en 1 buitenbad. Kinderen kunnen zwemlessen volgen.

Meer info over Multiplexe of Pays de Saint Gilles

Zwembad Le Remblai in Les Sables d’Olonne 

Het zwembad Le Remblai is het gehele jaar door geopend, 7 dagen per week.

Het zwembad Le Remblai ligt aan het hoofdstrand van Les Sables d’Olonne en is gevuld met zeewater, wat het zo speciaal maakt. Er zijn twee verwarmde zwembaden waarvan er één buiten ligt, terwijl de andere overdekt is en onder andere bestemd voor kinderen om te leren zwemmen

Meer info over Le Remblai

Watersportcentrum - Aqualonne le Château d’Olonne - Les Sables d'Olonne 

Dit watersportcentrum biedt welzijn en ontspanning. Er zijn sessies voor babyzwemmen en kinderen kunnen leren zwemmen.

Meer info over Aqualonne

Esprit Surf in Longeville sur Mer - Plage du Rocher 

Op deze surfschool kunnen kinderen leren zwemmen in een verwarmd zwembad. Goedgekeurd door Jeugd & Sport en erkend door het label VOGUE ET VAGUE. Voor gezinnen zijn er kennismakingsformules beschikbaar.

Meer info over Esprit Surf

Watersportcentrum Auniscéane in La Tranche sur Mer 

L'Auniscéane, een watersportcentrum van 1800 m2 biedt zwemlessen voor baby’s en peuters van 6 maanden tot 3 jaar, evenals zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer info over L'Auniscéane

De Mickey Portique Club – hoofdstrand van La Tranche sur Mer 

Deze strandclub biedt het gehele jaar zwemlessen voor kinderen in een verwarmd zwembad. Het verwelkomt kinderen van 3 tot 5 jaar voor spelen in het water en biedt zwemlessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

>> Voor meer informatie: neem contact op met het VVV-kantoor van La Tranche sur Mer

Recreatiemeer van Aiguillon sur Mer 

Dit kunstmeer biedt zwemlessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Het staat bekend om zijn veiligheid en ouders trekken hier dan ook met een gerust hart naartoe.