Ciel nuageux avec pluies faibles13°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Met de fiets

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Onze keuze van toeristische fietsroutes in de Vendée

do, 04/27/2023 - 14:39 -- p.sicot
Accroche: 

De Vendée heeft een breed scala van boeiende toeristische fietsroutes voor een optimaal fietstoerisme. Veel circuits zijn geschikt voor alle niveaus en voeren je door de veelzijdigheid van dit prachtige Franse landschap met zijn rijke biodiversiteit. Van circuits langs de kust, door het achterland, voor het hele gezin... je vindt altijd wel de toeristische fietsroute die het beste bij je past.

Nederlands
Paragraphes: 
Titre administration: 
Carrousel full
View mode: 
carrousel_100_full
Médias: 
balade-velo-mervent-1920x500.jpg
Titre administration: 
Texte
View mode: 
texte_100
Texte: 

Een prachtige fietstocht om de kust en het eiland Yeu te verkennen

Ontdek net voor de kust van Saint Gilles Croix de Vie de natuurlijke rijkdom van het eiland Yeu. Het oppervlak van 23 km² biedt een grote veelzijdigheid aan landschappen. Van Ker Châlon loopt deze toeristische fietsroute van 4,4 km door de schoonheid van het eiland. De noordelijke kust bestaat voornamelijk uit zand waar de fietstocht begint bij het strand La Tourette waar men met het hele gezin veilig kan zwemmen.

Halverwege kom je door het dorp Saint Sauveur, de oude hoofdstad van het eiland. Witte huisjes met blauwe luiken omzomen de nauwe steegjes en de voor het eiland zo kenmerkende stokrozen zorgen voor kleurrijke taferelen.

In het rotsachtige Zuiden komt de fietstocht ten einde bij het Vieilles-strand waar ooit een haven lag.

Het eiland Noirmoutier – drie prachtige circuits voor boeiende fietstochten

De fietspaden van het eiland Noirmoutier zijn in totaal 83 km lang en omvatten circuits die ideaal zijn om alles te ontdekken wat het eiland te bieden heeft. Perfect voor de natuurliefhebber, uitstapjes met het hele gezin, met vrienden of zelfs alleen! De toeristische fietsroutes zijn tussen de 19 en 23 km lang en bevatten uitkijkpunten met informatie over het maritiem erfgoed van het eiland. Bij het VVV-kantoor zijn gratis fietskaarten van de circuits verkrijgbaar. Tussen de stranden en de havens: deze fietstocht start bij het kasteel dat uitkijkt over de haven van Noirmoutier en l’Ile. Volg de dijk langs het natuurreservaat Müllembourg waar je de honderden vogels kunt spotten die hier verblijven dankzij de uitzonderlijke biodiversiteit. Trek daarna het beroemde gebied “Bois de la Chaise” in waar je talrijke meer dan honderd jaar oude villa’s en chalets kunt bewonderen, evenals prachtige zanderige inhammen. Vervolgens voert de toeristische fietsroute je langs de kust naar het schilderachtige dorpje Le Vieil waar kleurrijke stokrozen de stenen muren verfraaien. Wanneer je de kust volgt naar de kop van het eiland, kom je door het boerenland waar nieuwe aardappels gekweekt worden, alvorens aan te komen bij de vissershaven en de jachthaven. Twee andere schilderachtige circuits: “Tussen moerassen en windmolens” en “Tussen Gois en bossen”.

Titre administration: 
Carrousel Noirmoutier
View mode: 
carrousel_100
Médias: 
velo-en-famille-noirmoutier-en-lile-1170x430.jpg
Titre administration: 
Suite Texte
View mode: 
texte_100
Texte: 

De “Boucle des Panorama” in Saint Jean de Monts, een fietstocht met prachtige uitzichten op zee

Dit circuit van 26,6 km ligt tussen La Barre de Monts en Notre Dame de Monts en is bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebber. Spring op het zadel en ontdek de moerassen, de Franse Atlantische kust en de bossen. Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden te bewonderen zoals Le Daviaud, Porteau Lock, Pont Neuf, Le Pey de la Blet, Biotopia (“Accueil Vélo”-label) en Kulmino (“Accueil Vélo”-label). Een officiële fietsroute van Vendée Vélo.

Bewonder Brétignolles sur Mer tijdens een fietstocht langs de Franse westkust

Voor gezinnen die van vakanties in de openlucht houden: fietscircuit nr. 5 – Brétignolles sur Mer – is erkend door Vendée Vélo. Ontdek Brétignolles sur Mer via deze toeristische fietsroute van 8.5 km. Hier kun je de veelzijdige landschappen bewonderen zoals de schistkliffen, een beschermde duin of zelfs heerlijk ontspannen op de stranden bij La Sauzaie of La Parée. Bonus: Vendée Miniature waar je een typisch miniatuurdorp kunt bewonderen van het coulissenlandschap van de Vendée met 650 kleine figuren.

Een ontspannende fietstocht naar de badplaats Les Sables d’Olonne

Via deze toeristische fietsroute van 16,8 km ontdek je het uitzonderlijke en behouden gebleven maritieme erfgoed van Les Sables d’Olonne. Geniet van een ontspannende fietstocht door het Franse landschap, de bossen, het moerasgebied, de stranden evenals de wilde kust “Côte Sauvage”, een lust voor het oog! De Vendée heeft deze unieke route ontworpen zodat je de badplaats Les Sables d’Olonne en één van de mooiste stranden van Europa kunt bewonderen.

Titre administration: 
Carrousel Les Sables
View mode: 
carrousel_100
Médias: 
velo-en-famille-les-sables-dolonne-1170x430.jpg
Titre administration: 
Suite texte 2
View mode: 
texte_100
Texte: 

Onderdeel van Velodyssée, een veilig fietspad voor gezinnen met kinderen

De bestemming Vendée Grand Littoral wordt doorkruist door de Vélodyssée. Er is een wandelpad aangelegd tussen Bourgenay en de haven van La Guittière om wandelaars in staat te stellen de lokale flora en fauna in en rond de monding van de Payré te bewonderen. Het circuit is ideaal om de beschermde zoutpannen rond Talmont Saint Hilaire te verkennen, evenals de kamvormige moerassen waar tal van vissen leven. Het is de toeristische fietsroute bij uitstek voor gezinnen met kinderen omdat de fietstocht geheel over veilige fietspaden loopt.

De toeristische fietsroute “Het kleine Californië” en de prachtige uitzichten op zee

Deze toeristische fietsroute van 9,7 km rond La Tranche sur mer die ook bekend staat als het “Kleine Californië” van de Vendée biedt een van de fraaiste panorama’s van de landschappen van de Vendée: uitzichten op zee en op de duinen, de stranden en moerassen. Van het strand Plage de la Terrière tot de Belle Henriette-lagune, er openbaart zich een schitterend natuurlijk erfgoed.

Langs een natuurlijke lagune en door het Zuiden van de Vendée: een rijke biodiversiteit

Een “getijdentocht” tussen de monding en de oceaan, een circuit van 13 km. Deze toeristische fietsroute is een schitterende manier om het schiereiland La Faute sur Mer te verkennen, inclusief de rivier Lay, het natuurreservaat Casse de la Belle Henriette, de Pointe d’Arçay en de prachtige zandstranden. Start langs deze prachtige Franse westkust tot je aankomt bij de Casse de la Belle Henriette en ontdek deze schitterende omgeving, die nu een nationaal natuurpark is. Waar een zijrivier van de Lay ooit uitmondde in de Atlantische Oceaan heeft zich een zandbank gevormd die natuurlijk uitgroeide tot de Belle Henriette, een van de laatst overgebleven natuurlijke lagunes aan de Franse Atlantische kust. De ideale plek om de rijke flora en fauna van dit gebied te bewonderen. Rij vervolgens ongeveer 7 km langs de Lay door de diverse landschappen tussen het bos en de oceaan. De Rade d’Amour met zijn rijke biodiversiteit leidt uiteindelijk naar de rand van de Pointe d’Arçay, een geologische bijzonderheid die tot stand gekomen is door de onwaarschijnlijke samenloop van tegenovergestelde stromen.

Titre administration: 
Carrousel La Faute sur Mer
View mode: 
carrousel_100
Médias: 
velo-en-famille-la-faute-sur-mer-1170x430.jpg
Titre administration: 
Fin de texte
View mode: 
texte_100
Texte: 

Ontdek een stad van kunst en historie via een fietstocht over “La Transfontenaysienne”

De drie circuits van dit netwerk in het centrum van Fontenay le Comte zijn elk 10 km lang en maken deel uit van Vendée Vélo. “La Transfontenaysienne” wordt uiteindelijk aangesloten op de toeristische fietsroute die door het bos en het Marais Poitevin loopt. Deze nieuwe fietsroutes lenen zich bij uitstek om de stad te voet of met de fiets te verkennen. Ze bieden ook een andere manier om deze stad van kunst en historie te bewonderen via de Seillot-vallei en door de nauwe straatjes langs particuliere tuinen en de Vendée-rivier.

Fietstocht naar La Roche sur Yon: de poort naar het achterland van de Vendée

Deze toeristische fietsroute loopt door het achterland van Les Terres Noires tot Moulin Neuf naar de buitenwijken van La Roche-sur-Yon. De route begint in een prachtige omgeving met fraaie door hagen omzoomde wegen door het zacht glooiende Franse landschap dat kenmerkend is voor de “Bas Bocage”. Daarna leidt de route je langs het Parc de Beaupuy, een departementaal natuurreservaat dat bekend staat om zijn uitzichten en natuurlijke landschappen – bossen, weiden, meren en het herenhuis van de negentiende eeuw. Het tweede deel van deze toeristische fietsroute loopt over een autovrij fietspad langs het circuit “Entre Yon et Vie”. Daarna vang je een glimp op van het stuwmeer Moulin Papon van 108 hectare, waar gelegenheid is om te vissen, te zeilen, te roeien of andere watersporten te beoefenen. Je kunt er ook een halte houden om te picknicken in de schaduw van de oude bomen langs de rivieroevers. Deze toeristische fietsroute is een officiële Vendée Vélo route van 8,3 km.

Vendée Bocage, een fietstocht door het historische landschap van de Vendée van 12,2 km

Tussen het hoogland (coulissenlandschap) en het bos verbindt deze route van 12,2 km de Refuge de Grasla met het Logis de la Chabotterie door het historische landschap van de Vendée-oorlog. Het eerste deel van deze toeristische fietsroute is gewijd aan het Grasla-bos met tamme kastanjes en honderd jaar oude eiken.

Van hieruit volg je de smalle wegen door het coulissenlandschap van de Vendée en tal van schilderachtige gehuchten.

De tocht eindigt bij het kasteel Logis de la Chabotterie. De omringende bossen waren getuigen van de gevangenneming van generaal Charette tijdens de Vendée-oorlog.

Bekijk onze website voor de overige toeristische fietsroutes en de diverse toeristische bezienswaardigheden in de nabijheid daarvan.

Titre administration: 
bloc blanc
View mode: 
texte_100
Thèmatique: 
Type de données: 
Ik zoek
I'm interested in: 
Remontée foodie experiences: 
Ik zoek: 

Fietsroutes in Frankrijk, het 200 km lange gedeelte van de Vélodyssée door de Vendée

wo, 04/26/2023 - 18:01 -- p.sicot
Accroche: 

De Vélodyssée is de langste fietsroute in Frankrijk en loopt langs de Franse Atlantische kust van Bretagne tot Baskenland. Van de 1200 km fietsroutes (waarvan 20 km door de Vendée) is 70% speciaal voorbehouden aan fietsers. Het is geheel vrij van auto’s en biedt dus de ideale omstandigheden voor een uitzonderlijke fietsvakantie in Frankrijk waar men heerlijk kan genieten van het Franse landschap van de Vendée.

Nederlands
Paragraphes: 
Titre administration: 
Carousel
View mode: 
carrousel_100_full
Médias: 
velodyssee-baie-of-cayola-1920x500.jpg
Titre administration: 
Intro
View mode: 
texte_100
Texte: 

Over de fietspaden naar Engeland, Spanje en de zwarte zee

De Vélodyssée is een grote Europese fietsroute. Als je voor deze internationale fietsroute kiest, fiets je over een gedeelte van de EuroVelo 1, die loopt van Noorwegen naar Portugal via Groot-Bretagne, Frankrijk en Spanje.

Je hebt ook verbinding met meerdere andere internationale fietsroutes zoals de EuroVelo 4 (van het Britse Kanaal tot de zwarte zee) en 6 (EuroVelo langs de Loire van de Franse Atlantische kust naar Nantes).

De Vélodyssée-route door de Vendée langs de Franse Atlantische kust

De Vélodyssée loopt 200 km langs de kustlijn van de Vendée en omvat 125 km aan fietspaden (uitsluitend voor fietsers). Van Bouin tot Saint Michel en l’Herm en daarna via Saint Gilles Croix de Vie, Les Sables d'Olonne en La Tranche sur Mer. In je eigen ritme geniet je van de prachtige fietsroutes langs de westkust van Frankrijk.

Titre administration: 
The “Vendean Marshes” are part of the Velodyssée : Bouin - La Barre de Monts
View mode: 
media_50_texte_50
Texte: 

De Velodyssée langs de Franse westkust door de moerassen van Bouin tot La Barre de Monts

De voorgaande etappe loopt van Pornic naar Bouin. Dit is het laatste gedeelte van de fietsroute Vélodyssée in de baai van Bourgneuf. De fietspaden van deze etappe van 34 km loopt door de Port de Bec of Port Chinois. Als je besluit om tijdens je fietstocht door te rijden naar het eiland Noirmoutier, ontdek je de Passage du Gois. Deze weg die bij vloed onder water staat kan uitsluitend gebruikt worden bij eb. Je kunt ook het achterland van de westkust van Frankrijk verkennen tot je aankomt bij La Barre de Monts.

Onderweg kun je in het ecomuseum Daviaud alles te weten komen over de Bretonse-Vendeese moerassen. Van bovenaf de “Kulmino”-watertoren heb je een prachtig uitzicht op de moerassen, duinen en bossen.

Média: 
le-daviaud_570x430.jpg
Titre administration: 
Texte 1
View mode: 
texte_50_media_50
Texte: 

De wilde kust van de Veloroute van La Barre de Monts tot Saint Gilles Croix de Vie

Deze etappe van de Vélodyssée begint in de bossen. Tijdens je fietstocht doorkruis je een naaldbos en een duingebied voordat je aankomt bij het grote strand van Saint Jean de Monts. De route loopt vervolgens verder langs de Corniche Vendéenne, een ruigere en rotsachtige kustlijn. De etappe eindigt bij de oude vissersplaatsen Saint Hilaire de Riez en Saint Gilles Croix de Vie.

Onderweg kom je tijdens je fietstocht langs Biotopia waar je op een ludieke en interactieve manier alles te weten komt over het bos en de kust. En daarna door naar de Jardin du Vent met zijn oude molen en kunstwerken in een groene en recreatieve omgeving. In het Explora park kun je boeiende activiteiten beleven in de boomtoppen. Langs deze wilde kust kun je bijzondere rotsformaties bewonderen, zoals de “Cinq Pineaux” en de “Trou du diable”. Saint Gilles Croix de Vie is de thuishaven van de beroemde sardineblikjes “Gendreau”. Het merk “La Perle des Dieux” (de parel van God) is vermaard in de gehele streek.

Média: 
corniches-vendeennes-saint-gilles-croix-de-vie-570x430.jpg
Photo: 
photo-non-dispo.jpg
Titre administration: 
Texte 2
View mode: 
texte_100
Texte: 

De fietsroute Vélodyssée van Saint Gilles Croix de Vie tot Les Sables d'Olonne

Hier loopt de fietsroute Vélodyssée 37 km langs de Franse westkust naar Brétignolles sur Mer alvorens aan te komen bij Brem sur Mer. Je fietstocht loopt vervolgens door de bossen van Olonne voordat je aankomt in de nabijheid van de haven van Les Sables d'Olonne.

Onderweg door dit prachtige Franse landschap kun je het interessante maritieme erfgoed bewonderen van Saint Gilles Croix de Vie en de geschiedenis die in het teken staat van de sardinevangst of de kleine blauwe vis waar de stad beroemd om is. En waarom zou je daarna geen halte houden bij het wijndomein Saint Nicolas van Éric Sage? Of zelfs een rondrit maken door het domein en sommige van de wijnen van de Vendée proeven. Het avonturenpark Sel les Salines biedt mogelijkheden om een boot- of kanotocht te maken over de zilte moerassen. En uiteindelijk “Ile Penotte” in Les Sables d’Olonne, dat een bezichtiging meer dan waard is om in deze wijk de muren te bewonderen die versierd zijn met mozaïeken van zeeschelpen.

Maritiem erfgoed van de Vendée van Les Sables d'Olonne tot La Tranche sur mer

Dit keer loopt de Vélodyssée 44 km vanuit Les Sables d’Olonne langs de schitterende Franse westkust waar men geniet van een prachtig uitzicht op zee. Je komt aan in de oesterhaven van La Guittière alvorens het nationale bos van Longeville sur Mer te bereiken. Je fietstocht voert je door het bos naar La Tranche sur Mer. 

Onderweg ontdek je in in Talmont Saint Hilaire een middeleeuws kasteel waar van tal van activiteiten geboden worden. Neem een pauze in de haven van La Guittière om een paar verse oesters te proeven. In Saint Vincent sur Jard ontdek je het huis van Georges Clemenceau, ook wel de “Tijger” genoemd. Als je zin hebt in een korte halte tijdens je fietstocht, waarom zou je dan niet afstappen bij de prachtige stranden van Les Conches of Veillon? En kies in de zomer bij zonsondergang voor een gratis concert in La Tranche sur Mer. 

Via de Vélodyssée een fietstocht door de moerassen van La Tranche sur Mer tot Marans

De laatste etappe van de fietsroute Vélodyssée loopt door de Vendée en Charente-Maritime. Vanuit La Tranche sur Mer kom je aan bij La Faute sur Mer via het natuurreservaat “la Belle Henriette”. Via de landtong Pointe d’Arçay kom je tijdens je fietstocht aan bij de drooggelegde moerassen van het Marais Poitevin. De veloroute loopt vervolgens verder door het Franse landschap en de moerassen tot je aankomt in Marans.

Onderweg: het vogelreservaat “Belle Henriette”, de opmerkelijke koninklijke abdij van Saint Michel en l’Herm... 

Bekijk de website van de Vélodyssée

Titre administration: 
Did you know?
View mode: 
texte_100
Texte: 

Wist je dat? 

De Vélodyssée is niet de enige fietsroute in de Vendée, ook de fietsroute La Vélo Francette loopt gedeeltelijk door deze prachtige streek aan de westkust van Frankrijk. De fietsroute van Ouistreham naar La Rochelle loopt door de Vendée van de andere zijde naar het Oosten en enigszins zuidelijk in het Marais Poitevin.

Bekijk de Vélo Francette fietsroute

 

Couleur de fond: 
Titre administration: 
Bloc blanc
View mode: 
texte_100
Type de données: 
Ik zoek
I'm interested in: 
Remontée foodie experiences: 
Ik zoek: 

De Vélo Francette fietsroute in het Zuiden van de Vendée

wo, 04/26/2023 - 17:16 -- p.sicot
Accroche: 

Via de Vélo Francette fietsroute ontdek je het schitterende landschap van het Zuiden van de Vendée. Op een ontspannen snelheid over de toeristische fietsroutes kun je stoppen wanneer je maar wil. Dus waarom zou je de fiets niet even aan de kant zetten bij de indrukwekkende abdij van Maillezais... een historische tussenstop!

Nederlands
Paragraphes: 
Titre administration: 
Visuel 100%
View mode: 
photo_100
Photo: 
velo-francette-damvix-1920x500.jpg
Titre administration: 
Texte 1
View mode: 
texte_100
Texte: 

De Vélo Francette® fietsroute: een nationale fietsroute

Sinds 2015 is de Vélo Francette® fietsroute een nationale fietsroute van Frankrijk. Het biedt de gelegenheid om rivieren, waterwegen, schilderachtige stadjes en dorpen te ontdekken van het Franse landschap. Van Ouistreham tot La Rochelle is de Vélo Francette fietsroute 608 km lang tussen Normandië, de regio Pays de la Loire en de Poitou-Charentes. Een fantastische en ontspannen ervaring voor een optimale vakantie in “La Douce France”! 

De fietsroute La Vélo Francette loopt 12 kilometer door het zuidelijke deel van de Vendée in het Marais poitevin tussen l’île d’Elle en Damvix. Het loopt deels langs de rivier Sèvre Niortaise. Tijdens je tocht over de fietsroute La Vélo Francette kun je stoppen bij Damvix. Hier kun je een boot huren om het Marais Poitevin te bezichtigen. Je kunt afstappen bij l’île Charrouin, een regionaal natuurreservaat. Of je kunt onderweg over het Vendée Vélo netwerk een halte maken bij de prachtige abdij van Maillezais.

Bekijk de officiële website de Vélo Francette fietsroute

Titre administration: 
Mosaïque
View mode: 
mosaique
Médias: 
logo-velo-francette-570x430.jpg
Velo-francette-damvix-570x430.jpg
Média: 
velo-francette-570x890.jpg
Type de données: 
Ik zoek
I'm interested in: 
Remontée foodie experiences: 
Ik zoek: 

Het “Accueil vélo”-label, de ideale accommodatie voor de fietstoerist

wo, 04/26/2023 - 17:10 -- p.sicot
Accroche: 

Net als de regio zetten de vakmensen zich in voor een fietsvriendelijke omgeving. “Accueil Vélo” is een nationaal label dat de fietstoerist een gastvrij onthaal en optimale faciliteiten garandeert voor een optimaal fietstoerisme.

Nederlands
Paragraphes: 
Titre administration: 
Image
View mode: 
photo_100
Photo: 
la-velodyssee-en-couple-saint-gilles-croix-de-vie-1170x430.jpg
Titre administration: 
Texte
View mode: 
texte_100
Texte: 

Een label voor optimaal fietstoerisme en fietsvriendelijke accommodatie

Dit label, dat gebaseerd is op kwaliteitsvoorschriften om een optimaal fietstoerisme te garanderen, wordt toegekend aan verschillende soorten toeristische instellingen die op minder dan 5 kilometer van een van de regionale fietsroutes liggen. Het omvat: 

verschillende soorten accommodatie,

fietsverhuurders en reparateurs,

sightseeing en recreatieplaatsen,

evenals VVV-kantoren.

Het label wordt alleen toegekend aan bedrijven die deelnemen aan het programma.

Accueil Vélo heeft een gelijksoortig label in Nederland (Fietsers Welkom!) en in Duitsland (Bett&Bike). Ook in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland is het “Welcome Scheme” speciaal bedoeld voor de fietstoerist, trekkers en tal van andere avonturiers.

Ontdek alle deelnemers van het “Accueil Vélo”-label in de Vendée

Type de données: 
Ik zoek
I'm interested in: 
Remontée foodie experiences: 
Ik zoek: 

Met de fiets

vr, 03/17/2023 - 10:28 -- fsadm
Accroche: 

Zin in een fietsvakantie in Frankrijk? Wist je dat de Vendée en fietsen al sinds lange tijd nauw met elkaar verweven zijn? Er hebben in de streek tal van grote fietsevenementen plaatsgevonden, zoals onder andere de Tour de France. Dankzij de fietspaden met een totale lengte van 1800 kilometer evenals 1160 kilometer fietsroutes langs de Franse kust heeft de Vendée een van de grootste fietsnetwerken van Frankrijk. Door een fietstocht langs de westkust van Frankrijk kun je via de Vélodyssée-route de prachtige kuststreken verkennen. Door een speciale bewegwijzering en aparte fietspaden zijn fietsers verzekerd van een waar comfort. Daarnaast voorzien diverse dienstverleners die aangesloten zijn bij het “Accueil vélo”-label in alle behoeften van de fietsers. Al deze voordelen maken de Vendée tot de ideale bestemming voor een fietsvakantie in Frankrijk. Dus wacht niet langer, neem de fiets en trek erop uit in de Vendée!

Nederlands
Photo: 
velodyssee-saint-gilles-croix-de-vie-1920x620.jpg
velo-mervent-1920x620.jpg
velo-chateau-de-tiffauges-tiffauges-1920x620.jpg
velo-en-famille-lile-dyeu-1920x620.jpg
velo-entre-amis-saint-michel-en-lherm-1920x620.jpg
Texte 1: 

Vendée Vélo is het grootste regionale fietsnetwerk van Frankrijk

De Vendée telt 1800 km aan fietspaden en -banen door schitterende en steeds veranderende landschappen. Of je nu een dagje eropuit wil met de fiets of een ware fietsvakantie in Frankrijk wil houden, hier vind je altijd de geschikte fietsroute die het beste bij je past.

Of je nu een dagje erop uit wil met de fiets of een ware fietsvakantie in Frankrijk wil houden, hier vind je altijd de mooiste fietsroutes van Frankrijk die het beste bij je passen. Dankzij een speciale website vind je alle nuttige informatie ter voorbereiding van je fietsvakantie. Je kunt gratis fietskaarten downloaden van de ontelbare fietspaden, diverse toeristische fietsroutes, praktisch advies evenals een fietsrouteplanner. Met een lijst van erkende dienstverleners met het “Accueil vélo”-label kun je alle fietsvriendelijke locaties vinden.

Bekijk de officiële website Vendée Vélo

Media 1: 
velodysse_le_littoral_570x430.jpg
Mosaïque: 
Camping La Dive à Saint michel en l'herm

Het “Accueil vélo”-label, de ideale accommodatie voor de fietstoerist

Velo Francette bike south vendee marais poitevin

De Vélo Francette fietsroute in het Zuiden van de Vendée

Velodyssee bike

Fietsroutes in Frankrijk, het 200 km lange gedeelte van de Vélodyssée door de Vendée

5 randonnées vélo à faire en famille

Onze keuze van toeristische fietsroutes in de Vendée

Paragraphes: 
Titre administration: 
Fietstips voor een goede voorbereiding van je fietsvakantie in Frankrijk
View mode: 
media_50_texte_50
Texte: 

Fietstips voor een goede voorbereiding van je fietsvakantie in Frankrijk

Onze fietstips helpen je het juiste pad te kiezen! Ze geven uitleg over de belangrijke aspecten voor je fietsvakantie in de Vendée.

Bekijk al onze fietstips

Média: 
velodyssee-saint-gilles-croix-de-vie-570x430.jpg
Titre administration: 
Fietsverhuur in de Vendée
View mode: 
texte_50_media_50
Texte: 

Fietsverhuur in de Vendée

Voor een geslaagde fietsvakantie in Frankijk telt de Vendée niet alleen prachtige toeristische fietsroutes, maar ook tal van fietsverhuurders, niet alleen langs de kust, maar ook in het achterland van de streek. Of het nu voor een dag is of voor een langer verblijf, je kunt eenvoudig een locatie vinden waar je een fiets kunt huren of zelfs een all-in pakket inclusief de huur van een fiets.

Er is een breed scala van fietsen beschikbaar voor iedereen en alle circuits: klassieke fietsen, omafietsen, elektrische fietsen, ATB-fietsen of tandems...

Voor gezinnen met jonge kinderen of voor een complete fietsvakantie in Frankrijk vind je gemakkelijk fietsen met aanhangers of bakfietsen.

De fietsverhuurders zijn volledig toegewijd aan jouw comfort en veiligheid en zijn graag bereid om je de beste fietstips te geven. De fietsverhuur omvat alle nodige voorzieningen: fietshelmen, fietssloten, een reparatieservice, een fietsmand evenals advies over de verschillende toeristische fietsroutes en kaarten.

Ontdek de fietsverhuurders in de Vendée (locations vélo page annuaire) 

Média: 
veillon-beach-bike-570x430.jpg
Type Mosaïque: 
variante1
Thèmatique: 
Type de données: 
Ik zoek
Photo sommaire: 
pont-et-velo_tiffauges_360x360.jpg
Visuel HP: 
velodyssee-saint-gilles-croix-de-vie-1180x860.jpg
Exclure du sommaire: 
I'm interested in: 
Ik zoek: 
Abonneren op RSS - Met de fiets