Intervalles nuageux22°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Musea en galerieën

Musea zijn een van de beste manieren om de historische wortels van de Vendée echt te ontdekken. Sommige zijn gewijd aan industriële en folkloristische heropleving, zoals het mijncentrum van Faymoreau, of de zoutmusea aan de Atlantische kust. Deze creatieve musea betrekken hun bezoekers graag bij een unieke ervaring, door de geschiedenis tot leven te brengen. Andere plaatsen nodigen bezoekers uit om in de voetsporen te treden van grote kunstenaars, die verliefd werden op de Vendée: Het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Les Sables d'Olonne, het Charles Milcendeau museum of het Espace "Gaston Chaissac" en zijn beroemde vertegenwoordigers van Franse kunstmusea.

Bent u op zoek naar aanvullende informatie over de Vendee? Ga dan naar het Historial de la Vendee: het is meer dan alleen een museum over de Franse revolutie; het vertelt de hele geschiedenis van dit deel van West-Frankrijk.

Sommige andere musea zouden groene musea genoemd kunnen worden, niet alleen vanwege hun locatie maar ook vanwege de boodschap die ze moeten overbrengen. Door ernaar te streven mensen te informeren om zich meer bewust te worden van de wereld om hen heen, de mogelijke beperkingen ervan, en hoe hun handelingen deze kunnen beïnvloeden. Authentieke bezoeken om natuurgebieden te ontdekken en hoe deze natuurgebieden kunnen worden beschermd, geven dergelijke gelegenheden een doel.