Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Gulle wijngaarden
  4. Originele ideeën om de Franse wijnen van de Vendée te proeven bij enthousiaste Franse wijnboeren

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Gulle wijngaarden

Originele ideeën om de Franse wijnen van de Vendée te proeven bij enthousiaste Franse wijnboeren

De Franse wijnstreken van de Vendée bieden een originele manier om de delicatessen van de streek te ontdekken via wijnroutes en wijnproeverijen. De Franse wijnboeren van de Vendée delen graag hun wijnpassie en hun AOC-wijnen met wie ze proeven wil! Er bestaan enkele originele manieren om deze wijngaarden te bezoeken... Met een elektrische wagen, met de fiets of te voet. Ontdek de Franse wijnen van de Vendée vanuit een andere invalshoek!

De Franse wijnstreek in de Vendée voert je via boeiende wijnroutes naar Franse wijnboeren die hun wijngaarden en wijndomeinen graag voor je openstellen. Tijdens een wijntrip kun je de wijngaarden bezoeken, wijnen proeven en meer leren over de wijnbouw. Of je nu kiest voor een fiets, een elektrische wagen, een huifkar of de benenwagen, elke route brengt nieuwe verrassingen met zich mee.

Een smakelijke wijnroute met de fiets of elektrische wagen bij de Franse wijnboeren van Mareuil

Toeristen kunnen de wijngaarden van de Franse wijnboeren van de vallei van de Lay op eigen initiatief ontdekken dankzij een 20 kilometer lange wijnroute. Deze route kan afgelegd worden met een fiets of elektrische wagen, beide uitgerust met GPS. Deze wijnroute loopt naar het Domaine Mourat en leidt naar de voet van een windmolen. In deze idyllische omgeving kun je met familie of vrienden een pauze maken bij enthousiaste Franse wijnboeren en genieten van een heerlijke in potten geserveerde picknick, vergezeld van enkele AOC-wijnen van Mourat die deel uitmaken van de benaming Fiefs Vendéens.

Voor meer informatie of om te boeken:

+33 (0)2 51 97 24 98

tlibessart@mourat.com

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen (in 3 elektrische wagens) / of tot maximaal 20 personen (met de fiets)

Visite à vélo du Domaine Mourat à Mareuil sur Lay
Domaine Mercier à Vix

De wijnroute langs de Franse wijnboeren van de zuidelijke Vendée op eigen initiatief 

Sud Vendée Tourisme heeft een prachtige wijnroute van 60 km uitgestippeld die je zelf met de auto kan volgen... bezoek de Franse wijnboeren van de zuidelijke Vendée tussen waterwegen, wijndomeinen en kunststudio’s.

Vouvant is erkend als een van de “meest fraaie dorpen van Frankrijk” en is het begin- en eindpunt van deze wijnroute langs de Franse wijnboeren van de zuidelijke Vendée.

De volgende halte is in Pissotte waar je de laatste wijnbouwer onder de Franse wijnboeren van dit dorp ontmoet: Mathieu Coirier. Daarna een korte halte in het Petite Cité de Caractère van Foussais-Payré.

We stappen weer in de auto richting de Franse wijnboeren van het Marais Poitevin en meer in het bijzonder richting Vix om de wijngaarden van het domein Mercier te bezoeken.

Een kleine tip vooraf: maak een tussenstop in Maillezais om te genieten van een tocht over de kanalen van het Groene Venetië en om de abdij te bezichtigen!