Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Luxe accommodatie
  5. Overnachten in een kasteel in de Vendée, het luxe vakantieverblijf bij uitstek

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Luxe accommodatie

Overnachten in een kasteel in de Vendée, het luxe vakantieverblijf bij uitstek

In de Vendée aan de Franse westkust zijn talrijke prachtige en luxe kastelen te bewonderen. Deze historische gebouwen hebben veel verhalen te vertellen. Overnachten in een kasteel of een reis terug in de tijd, alles is mogelijk in de Vendée! Geniet van een bijzondere vakantiebeleving aan de Franse Atlantische kust of in het coulissenlandschap van deze prachtige streek.There are many chateaux in the Vendée just waiting to be discovered. These beautiful buildings have many stories to tell. A short chateau break or a trip back in time, anything is possible!      

chambre hotes chateau vendee puy du fou

Overnachten in een kasteel in het coulissenlandschap van de Vendée, een historisch en luxe vakantieverblijf 

Overnachten in een kasteel is op veel plaatsen mogelijk in het coulissenlandschap van de Vendée in de nabijheid van de Puy du Fou®. Het Château de la Flocellière biedt vijf kamers in het luxe kasteel, twee historische gîtes en een aanvullende luxe accommodatie in de vorm van een aparte gîte in de bijgebouwen van het kasteel. Een bijzonder voorrecht is bovendien een heerlijk diner bij kaarslicht met Chinees serviesgoed.

Ook kan men overnachten in een kasteel in het Château de l'Auneau in het hart van het Domaine de l'Auneau aan de oevers van de rivier Petit Lay. Het luxe kasteel biedt gastenkamers in aanvulling op de status van Tables d’Hotes. Aan de tuin is het label van “Opmerkelijke tuin” toegekend.

Château de la Richerie à Beaurepaire

Aan het Château de la Richerie, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op twee rivieren, werd het label "Les Collectionneurs” toegekend. De luxe accommodatie van het kasteel bestaat uit 20 luxueuze kamers met meubilair in Empire stijl.

Tussen de Puy du Fou® en het nationale bos Grasla biedt het Château de la Rabatelière van de zeventiende en achttiende eeuw twee comfortabele kamers en een suite, uitzonderlijke luxe accommodatie om te overnachten in een kasteel voor langere tijd of als je op doorreis bent. Het landgoed van 24 hectare van dit luxe vakantieverblijf wordt doorkruist door romantische ruiterpaden en vormt de ideale omgeving voor rust en ontspanning.

Het Château de Puybelliard van Britse eigenaren is gelegen in Puybelliard, nabij Chantonnay, en biedt luxe accommodatie voor 15 personen. Een luxe vakantieverblijf voor grote groepen. 

dormir manoir vendee

Het Manoir de Ponsay dateert van 1492 en is in het bezit van dezelfde familie sinds elf generaties. Het herenhuis zelf heeft een interessant verleden, omdat het gedeeltelijk door brand verwoest werd tijdens de Vendée-oorlog en vervolgens gerestaureerd werd na de Franse revolutie. Dit luxe vakantieverblijf biedt vijf kamers en een studio, evenals een bijzondere duiventil met een fraai behouden wenteltrap.

De luxe accommodatie van Chateau du Breuil bestaat uit vier gastenkamers en vier luxueuze vakantiehuisjes, gelegen in de bijgebouwen in “Napoleon III”-stijl. Het decor heeft Italiaanse invloeden. Bovendien wordt het ook gekenmerkt door de decoratieve stijl van de achttiende eeuw. De oude glas-in-lood ramen en het schitterende houtwerk zorgen voor een warme sfeer in dit luxe vakantieverblijf.

dormir chateau vignoble vendée

In het zonnige Zuiden van de Vendée, overnachten in een kasteel langs de wijnroutes 

Waarom zou je niet eens overnachten in een kasteel en de wijnroutes van de Vendée ontdekken?

Het wijndomein van Château de la Brédurière ligt in het hart van de wijnroute van Mareuil. Het landgoed van 6 hectare van dit luxe vakantieverblijf ligt in een vredige en fraai behouden omgeving. Dit luxe kasteel in de zonnige Vendée beschikt over een luxueus vakantiehuisje in een van de bijgebouwen van het kasteel die luxe accommodatie biedt voor 5 personen.

Langs de wijnroute van Vix, in het regionaal natuurpark Marais Poitevin ligt ook het kasteelhotel La Sébrandière. Het Château La Sébrandière telt 10 suites en talrijke ruime kamers. Dit bijzondere Franse kasteelhotel is een oude priorij die geheel gerenoveerd werd tijdens het Second Empire. 

dormir chateau vendée gite de groupe

Overnachten in een kasteel in het hart van de Vendée voor een luxe vakantieverblijf 

In Aizenay is het Château de la Marronnière een grote residentie van de achttiende eeuw die volledig gerenoveerd werd in 2008. De luxe accommodatie van dit kasteelhotel bestaat uit drie elegante tweepersoons kamers en grote suite voor 4 personen, elk met een ruime badkamer. 

Château Le Chêne Bertin is een luxe kasteel in Bournezeau dat dateert van 1859 met een woonruimte van 600 m² met 2 verdiepingen en 7 slaapkamers. Het park van 8 hectare beschikt over een golfpractice en een visvijver, ideaal voor een luxe vakantieverblijf en om te ontspannen in de natuur.

 

Overnachten in een kasteel is ook mogelijk in het sprookjeskasteel Bourneau dat in bezit is van Britse eigenaren. Dit luxe kasteel in het coulissenlandschap van de Vendée werd in 1863 herbouwd op de grondvesten van een middeleeuws kasteel. Het is geïnspireerd op het beroemde kasteel van Azay-le-Rideau en wordt omringd door een slotgracht en een groot park. Het luxe kasteel is uniek in deze streek met zijn ongebruikelijke bouwstijl en talrijke verwijzingen naar de Franse Renaissance. 

Chateau de Bourneau