Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Hoogtepunten
  4. Tour de France
  5. Start van de Ronde van Frankrijk in 2018 in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Tour de France

Start van de Ronde van Frankrijk in 2018 in de Vendée

De Grand Depart van de Ronde van Frankrijk op 7 en 8 juli 2018 werd toegewezen aan de Vendée. De eerste etappe begon vanuit de Passage du Gois op het Eiland Noirmoutier. De Ronde van Frankrijk liep door langs de kust alvorens landinwaarts naar het coulissenlandschap te trekken. De Tour de France vertrok daarna richting de finishplaats Fontenay le Comte. Op zondag 8 juli vertrokken de renners vanuit Mouilleron Saint Germain voor een rit door het coulissenlandschap van de Vendée. Deze etappe eindigde bij de finish van de Napoleontische plaats La Roche sur Yon.

Op zaterdag 7 juli 2018 vertrok het peloton van de Ronde van Frankrijk vanuit het Eiland Noirmoutier voor een rit naar Fontenay le Comte (201 km). De wielrenners staken de 30 meter hoge brug over van Noirmoutier voor de oversteek naar Fromentine. De oversteek van de brug levert prachtige beelden op van de kust van de Vendée. Ze volgden 110 km lang de “Côte de Lumière” alvorens aan te komen bij Fontenay le Comte, na een rit door het Marais Poitevin. De twee volgende etappes van de Ronde van Frankrijk waren lussen.

De tweede etappe startte op zondag 8 juli 2018 vanuit Mouilleron Saint Germain, de geboorteplaats van Georges Clemenceau. Tijdens deze rit van 183 km doorkruisten de 176 wielrenners van de Ronde van Frankrijk het prachtige coulissenlandschap van de Vendée en eindigde de etappe met een sprint in La Roche sur Yon.