Ciel nuageux avec pluies faibles18°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Verrassend Vendée
  5. Top 10 van de mooiste vakantiebestemmingen en bijzondere overnachtingen

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Verrassend Vendée

Top 10 van de mooiste vakantiebestemmingen en bijzondere overnachtingen

Op zoek naar mooie vakantiebestemmingen en bijzondere overnachtingen in de Vendée? Bekijk dan de top 10 van onze bijzondere accommodaties! Alles is mogelijk, van een bijzondere oversteek over de Passage du Gois, een toertocht met lunch in de Orient Express, zoeken naar pootafdrukken van dinosauriërs tot vreemde dieren in het hart van La Roche sur Yon…. keuze aan bijzondere vakantiebestemmingen en mooie vakantiehuisjes in overvloed in de Vendée.

1- De mythische Passage du Gois, een aparte vakantiebestemming aan de Franse westkust 

"Le Gois" is een 4 kilometer lange geplaveide weg die tweemaal per dag tijdens eb begaanbaar is om de oversteek te maken tussen het vasteland en het eiland Noirmoutier. De Passage du Gois is uniek in de wereld en was lange tijd de navelstreng van het eiland tot in 1971 een brug werd gebouwd. De Passage du Gois is ook bekend om zijn bijzondere activiteit: zoeken naar schaal- en schelpdieren, een plaatselijke familietraditie.

2- Vakantie anders dan anders: wintersport aan zee! 

Elk jaar worden er bergsporten gehouden in La Barre de Monts/Fromentine! Tijdens de schoolvakanties van oktober en februari kan men aan de Franse westkust in de badplaats La Barre de Monts/Fromentine ludieke en bijzondere activiteiten beleven op het strand. Het prachtige 7 km lange zandstrand dat omzoomd wordt door het staatsbos van de streek Pays de Monts is het speelterrein bij uitstek voor liefhebbers van spanning en sensatie. Toeren met een hondenslee en wandelen op sneeuwschoenen op hetzelfde strand waar men kan strandzeilen en kitesurfen.

De bijzondere activiteiten bestaan uit ritten met de hondenslee, toertochten in rijtuigen, wandelen op sneeuwschoenen in de schemering, schattenjacht, workshops banketbakkerij, rollerski-lessen...

3- Een bijzondere ervaring en een heerlijke lunch in de restauratiewagon van de "grand express” 

Wie heeft nog nooit gedroomd om met de grand express te reizen en deze wereld van luxe en boeiende avonturen te beleven? Maak een tocht, geniet van een lunch of diner in een authentieke restauratiewagon van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits, die Europa doorkruist heeft met de meest prestigieuze trein aller tijden, de Orient Express.

4- Bijzondere activiteiten: aperitief aan boord van een boot of brunch in de boomtoppen 

Bij het Maison de la Rivière zijn twee bijzondere ervaringen mogelijk. Op zaterdagavonden in juli en augustus kunnen de gasten tijdens een boottocht van 2 uur over de rivier Grande Maine genieten van een prachtig uitzicht en heerlijke Franse streekproducten proeven. Als je het liever hogerop zoekt kun je ook genieten van een brunch op zondagochtenden in juli en augustus. Na een klim van 10 m geniet je samen met vrienden van een welverdiende brunch.

5- Een verrassende reis door de tijd in de hotels van attractiepark Puy du Fou 

Attractiepark Puy du Fou werd uitgeroepen tot het beste themapark ter wereld en biedt tal van spectaculaire shows. Elke show is volledig geïnspireerd op de geschiedenis en dompelt het hele gezin onder in uiteenlopende werelden, van de Oudheid tot het begin van de twintigste eeuw. En waarom zou je om de reis naar het hart van de middeleeuwen compleet te maken niet kiezen voor een van de 5 hotels van de Cité nocturne? Er is slechts één stap nodig om het verleden te betreden! Kies een tijdperk: het oude Rome met de Gallo-Romeinse villa, de middeleeuwen met de indrukwekkende Citadel, de Renaissance met het Camp du Drap d’Or. Of de Iles de Clovis voor het Merovingische tijdperk en ten slotte de Grand Siècle en het koninklijke hof van zonnekoning Lodewijk XIV.

6- Het Juratijdperk: volg de voetsporen van de dinosauriërs 

In Veillon (Talmont Saint Hilaire) hebben wetenschappers pootafdrukken gevonden van dinosauriërs die meer dan tweehonderd miljoen jaar oud zijn. Waar je ook kijkt, een verrassende sprong terug in de tijd.

Tussen het strand van Veillon en Port Bourgenay telt men niet minder dan 2.000 pootafdrukken van dinosauriërs daterend van het Mesozoïcum! Deze uitzonderlijke paleontologische afzettingen bevestigen dat hier 200 miljoen jaar geleden meer dan tien dinosaurussoorten leefden. In die tijd leefden er aan de kust grote roofdieren zoals de Eubrontes veillonensis, een 3 meter hoog dier met scherpe klauwen, maar ook de Talmontopus tersi, een planteneter die leek op een Cretaceous Iguanodon. Als je het verschil niet weet, vraag het dan gerust aan je kinderen, die weten het wel!

7- Beleef de wereld van de valkeniers in attractiepark Puy du Fou 

Bezoekers van het Grand Parc beleven boeiende ervaringen met de teams van de attractiepark Puy de Fou®. Ontdek de geheimen van hun roofvogels met "Le Voyage au Cœur de la Fauconnerie", een originele en verrassende workshop voor alle leeftijden. Om aan deze workshop deel te nemen, moet men overnachten in het Cité Nocturne (in één van de hotels van het park). Deze bijzondere activiteiten zijn elke dag mogelijk van april t/m juni en op maandagen, dinsdagen en woensdagen in juli en augustus.

8- Het coulissenlandschap en het Marais Poitevin in een heteluchtballon 

Zweef zo vrij als een vogel over het Marais Poitevin en het coulissenlandschap rond attractiepark Puy du Fou®. Ontdek dit onbekende landschap waar zoveel bewondering voor bestaat. Een bijzondere ervaring tijdens een volstrekt veilige vlucht. Laat je meevoeren door de wind...

9- Bewonder de bijzondere dieren van het Place Napoléon in La Roche sur Yon

Napoléon stichtte de stad La Roche sur Yon en ontwierp de vijfhoekige vorm, wat verklaart dat het hoofdplein Place Napoléon genoemd wordt. Op het plein zie je in het water 13 bijzondere dieren van hout en staal. Je kunt ze laten bewegen via de bedieningspanelen rondom het plein. De legende vertelt dat deze dieren afkomstig zijn van de geheime collectie van Napoléon die hij meegenomen heeft van zijn Egyptische campagnes.

10- Het île Penotte met zijn kunstzinnige afbeeldingen van schelpen op de muren 

Deze verrassende wijk van Les Sables d’Olonne die tijdens de revolutie bekend stond als het “Verloren eiland” is een absolute must! De huizen van deze nauwe en kronkelende steegjes met hun prachtige stokrozen zijn versierd met kleurrijke mozaïeken en kustzinnige afbeeldingen van schelpen. Dit prachtige voetgangersgebied is het werk van de artiest Madame Arnaud-Aubin, de "Dame aux coquillages". Ze liet zich inspireren door de mythologie, sprookjes, fantasieverhalen en maakte ze van allerlei schelpen: wulken, alikruiken, oesters, venusschelpen, mosselen en exotische schelpen. Een absolute must!