Intervalles nuageux21°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Heritage lovers
  5. Verrassende Franse tuinen: exotische en middeleeuwse tuinen in de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Heritage lovers

Verrassende Franse tuinen: exotische en middeleeuwse tuinen in de Vendée

De Vendée biedt een breed scala van openbare en particuliere parken en tuinen. Van reguliere tuinen, gemengde tuinen, middeleeuwse tuinen, moestuinen, formele tuinen, landschappelijke parken tot hedendaagse Franse tuinen van de hoogste kwaliteit. Hieronder bevinden zich vier “Opmerkelijke Tuinen”, een label dat toegekend wordt door het Ministerie van Cultuur aan prachtige tuinen en parken van cultureel, esthetisch, historisch of botanisch belang.

jardins william christie vendee arts florissants

LE JARDIN DU BÂTIMENT, EEN OPMERKELIJKE FRANSE TUIN VAN EEN INTERNATIONALE MUSICUS

De Jardin du Bâtiment in Thiré werd aangelegd door de beroemde Frans-Amerikaanse dirigent William Christie. Het werd ingeschreven op de historische monumentenlijst in 2006 en uitgeroepen tot “Opmerkelijke Tuin” in 2004.

Deze Franse tuin omringt een prachtige Logis van de zeventiende eeuw en is geïnspireerd op Italiaanse en Franse maniëristische en Baroktuinen.

Buxusbedden, taxus- en haagbeukheggen, lindebomen verfraaien het terras en vormen een buitengewoon prachtige tuin van ongekende charme.

Elk jaar nodigen het departement Vendée en de Arts Florissants de bezoekers eind augustus uit voor een unieke ervaring. Namelijk het Festival "In de Tuinen van William Christie" waar men onder begeleiding van Barokmuziek deze prachtige tuinen kan bewonderen.

Lees Meer Le Jardin du Bâtiment

jardin remarquable chaligny vendee

DE PRACHTIGE TUINEN VAN LE LOGIS DE CHALIGNY OP BASIS VAN DE NAPOLEONTISCHE LANDREGISTERS

De Logis de Chaligny in Sainte-Pexine werd gebouwd in de zestiende eeuw. De rondom de Logis aangelegde tuinen werden grondig gerenoveerd op basis van de gegevens van het Napoleontische landregister. Een moestuin, een aromatische plantentuinen, schaduwrijke plekjes om uit te rusten... De prachtige tuinen van de Logis de Chaligny bestaan uit verschillende werelden en vormen een haven van rust en vrede.

Lees Meer Le Logis de Chaligny

DE MIDDELEEUWSE TUIN IN BAZOGES EN PAREDS, ALLES OVER GENEESKRACHTIGE KRUIDEN EN PLANTEN

Deze op de middeleeuwse tuin combineert idyllisch de kleuren en geuren van groenten en bloemen. Het bestaat uit meerdere tuinen die ook beplant zijn met geneeskrachtige kruiden en planten. Verken deze magische wereld in de schaduw van wijnstokken, langs de boomgaard en oude rozenstruiken in de tuin van curiositeiten... of de heksentuin waar sprookjes en legendes de bezoekers begeleiden.

Deze Franse tuin kan bezocht worden samen met de slottoren van de veertiende eeuw en het plaatselijke museum van Bazoges en Pareds.

Lees Meer The Bazoges en Pareds medieval garden

Jardin Médiéval de Bazoges en Pareds
jardin remarquable parc auneau vendee

LE PARC DE L’AUNEAU, EEN PRACHTIGE TUIN IN TOSCAANSE STIJL IN CHANTONNAY

Het Parc de L’ Auneau heeft een ideale ligging en biedt een prachtig uitzicht op de vallei van de Petit Lay. Bovendien geniet men hier van een prachtig uitzicht op dit landschap in Toscaanse stijl. De Villa-Castel, een herenhuis daterend van 1899 gaat harmonieus samen met de prachtige tuin van dit park. In deze zeer sobere omgeving staan traditionele bomen van de negentiende eeuw: blauwe ceder, liquidambar, beukenhaag... De oude tuinmuur is voorzien van een traliewerk voor de ondersteuning van de oude rozen.

Lees Meer Le Parc de l'Auneau