Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Met Familie
  5. Strandbewaking voor optimale veiligheid heeft prioriteit in de Vendée
  6. Waar kun je veilig zwemmen met het gezin – de eilanden van de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Met familie

Waar kun je veilig zwemmen met het gezin – de eilanden van de Vendée

De eilanden Noirmoutier en Yeu van de Vendée bieden zwemwater van een zeer goede kwaliteit en zacht aflopende stranden die veiligheid verzekeren voor het hele gezin. Je kunt kiezen uit uitgestrekte zandstranden of kleine, betoverende baaien.

Plage de Noirmoutier en l'île
Plage à l'île d'YeuBateau Queequeg Noirmoutier

Het eiland Yeu met zijn veilige zandstranden leent zich uitstekend voor een ideale gezinsvakantie 

- Plage des Vieilles: dit Franse strand is een van de mooiste van het eiland en ligt in het zuidelijke gedeelte van het eiland in de nabijheid van de Pointe des Corbeaux. Deze prachtige zandbaai ligt verstopt tussen de kleine kliffen van deze rotsachtige kust. In het hoogseizoen wordt het druk bezocht en dankzij het zacht aflopende strand is het ideaal voor gezinnen met kinderen. In de nabijheid is parkeerplaats. Toegang met de fiets wordt aanbevolen.

Het eiland Noirmoutier met strandbewaking 

- La plage de Barbâtre: dit lange, langzaam aflopende zandstrand strekt zich van de zuidelijke punt van het eiland uit tot aan La Guérinière. Gelegen aan de Atlantische oceaan en perfect voor de ideale gezinsvakantie aan het strand.

- La plage des Sableaux: op dit Franse strand wordt in juli en augustus toezicht gehouden door strandwachters. Het ligt ten zuiden van de Pointe de Saint Pierre (grenzend aan het strand Plage des Dames) en strekt zich honderden meters uit richting Fort Larron. Er zijn tal van strandhokjes bij het gedeelte Bois de la Chaise. Ter plaatse kan men watersporten beoefenen. Het is ook de ideale plek voor liefhebbers van vissen in de plassen tussen de rotsen. Bovendien bieden de picknicktafels in de schaduw de ideale gelegenheid voor een snelle lunch. Toegang per fiets wordt aanbevolen.