Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Family friendly

Waar kun je veilig zwemmen met het gezin - de streek van Saint Gilles

In de streek van Franse badplaats Saint Gilles Croix de Vie geniet je van veilige stranden dankzij het toezicht door strandwachters en tal van voorzieningen. Men heeft volop keuze tussen de diverse stranden in deze streek van de Franse westkust: Saint Hilaire de Riez, Saint Gilles Croix de Vie of Brétignolles sur Mer.

Plage de Saint Gilles Croix de Vie
Plage de Saint Gilles Croix de VieAerienne Saint Gilles Croix de Vie

Saint Gilles Croix de Vie: een Franse badplaats met strandbewaking en optimale zandstranden voor het gezin 

- La Grande Plage: het grootste en mooiste Franse strand van Saint Gilles Croix de Vie: een zandstrand van 3,6 km dat zich over de volle lengte uitstrekt langs de zandbank. Op het Grande Plage is strandbewaking aan de noordelijke zijde dat het levendigste gedeelte van het strand is. Men kan er heerlijk struinen langs de kust en het is ideaal voor een avondwandeling langs de cafés en restaurants. Dit strand is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. In de nabijheid is parkeergelegenheid.

- Plage de Boisvinet: verscholen tussen de Corniche (kustweg) en de pier is dit op het zuiden gelegen zandstrand een prachtige plek voor de ideale gezinsvakantie. Dit Franse strand staat onder toezicht van strandwachters en biedt voor de sportliefhebbers een volleybalveld. In de zomer wordt bij vloed een springplank voorzien. Het strand is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (tiralo - een amfibistoel waarmee men over het strand kan rijden en op het water kan drijven). Langs de weg zijn parkeerplaatsen beschikbaar.

Saint Hilaire de Riez, een Franse badplaats voor de ideale gezinsvakantie aan het strand 

- Plages des Demoiselles: dit kustgedeelte met strandbewaking is een combinatie van een bewoonde zijde door de nabijheid van Saint Jean de Monts en een ongerept gedeelte wanneer men zich van de stad verwijdert. Sportliefhebbers komen volledig aan hun trekken in het watersportcentrum. Er is toegang voorzien voor personen met beperkte mobiliteit. Langs de kust is gratis parkeerplaats.

- Plage de La Parée Préneau: dit kustgedeelte met strandbewaking ligt ten Noorden van Sion sur Océane. Een ideale plek om te vliegeren, waarvoor een aparte zone voorzien is. Men kan het strand bereiken via de D123 tussen Sion en Saint Jean de Monts. In de nabijheid liggen gratis parkeerplaatsen.

- Plage de la Pège: dit kustgedeelte met strandbewaking in de nabijheid van meerdere campings wordt druk bezocht. Maar wanneer je wat verder loopt, vind je gemakkelijk een plek om van de zomeractiviteiten met je kinderen te genieten. Het is geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. Achter de duinen ligt een gratis parkeerplaats.

- Grande Plage de Sion sur l’Océan: dit kustgedeelte met strandbewaking is een van de meest geliefde toeristische stranden van de omgeving en biedt tal van activiteiten tijdens de zomer (kinderclub, watersportcentrum, enz.). Het is geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. In de nabijheid ligt een gratis parkeerplaats.

Brétignolles sur mer, een Franse badplaats met boeiende zomeractiviteiten voor de kinderen 

- Plage de la Parée: dit kustgedeelte met strandbewaking wordt bij eb bijzonder breed, met tal van blootliggende rotsen zodat het ideaal is voor kinderen die graag vissen in de poelen tussen de rotsen. Iets verder naar het Noorden over de kustweg “Corniche” ligt een gratis parkeerplaats langs de kust.

- Plage de la Normandelière: dit kustgedeelte met strandbewaking van half juni tot half september biedt een beschermde omgeving in de nabijheid van het stadscentrum.