Intervalles nuageux avec pluies faibles20°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Met Familie
  5. Strandbewaking voor optimale veiligheid heeft prioriteit in de Vendée
  6. Waar kun je veilig zwemmen met het gezin - La Tranche sur Mer en de zuidelijke stranden van de Vendée

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Family friendly

Waar kun je veilig zwemmen met het gezin - La Tranche sur Mer en de zuidelijke stranden van de Vendée

Geniet aan de westkust van Franse zandstranden bij La Tranche sur Mer en de zuidelijke kust van de Vendée voor een geweldige zomervakantie met het gezin. Deze voor rolstoelen en personen met beperkte mobiliteit toegankelijke stranden worden naargelang het seizoen bewaakt door strandwachters.

Plage à la Tranche sur Mer
Plage Centrale à la Tranche sur MerPlage à la Tranche sur Mer

LA TRANCHE SUR MER – EEN FRANSE BADPLAATS MET HET LABEL “FAMILLE PLUS” 

- Het centrale strand: Dit is het hoofdstand van deze Franse badplaats. Een groot zandstrand aan de westkust tussen het meer van Maupas en het paviljoen Aunis, dat bewaakt wordt door strandwachters.

Het is een levendig en uiterst populair strand in de nabijheid van het stadscentrum. Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Er liggen in de nabijheid grote parkeerplaatsen die behalve in juli en augustus gratis zijn.

- Plage Sainte Anne: op dit familiestrand in La Griére wordt toezicht gehouden door strandwachters. Het zandstrand strekt zich uit zover het oog reikt en biedt een prachtig uitzicht op La Faute sur Mer. Hier kan men proberen te strandzeilen. De toegang is eenvoudig voor personen met beperkte mobiliteit. Parkeerplaats is beschikbaar in de nabijheid van de Boulevard Sainte Anne.

- Plage du Phare: dit Franse strand ligt ten Westen van het stadscentrum en wordt bewaakt door strandwachters. De grote duinen hebben hun ongerepte en beschermde omgeving behouden. Het strand wordt overheerst door oude bunkers van de tweede wereldoorlog. In de nabijheid is parkeergelegenheid voorzien.

- Plage de la Terrière: dit 2 km lange strand ligt in het noordelijke gedeelte van deze Franse badplaats. Het is ongerept met prachtige duinen en een verfrissend bos. Het strand wordt bewaakt door strandwachters en men kan er talrijke zomeractiviteiten beoefenen zoals strandzeilen en surfen. De toegang tot het strand loopt door de duinen (de toegang 152 is geasfalteerd, de andere paden zijn zandpaden). In de nabijheid ligt een grote parkeerplaats voor 500 auto’s.

La Faute sur Mer, een Franse badplaats vol verrassingen 

- La Grand Plage: dit strand ligt niet ver van het stadscentrum van de badplaats en is meerdere kilometers lang. Het is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Er liggen meerdere parkeerplaatsen in de nabijheid die het gehele jaar door gratis zijn, ook tijdens de zomer;

- Plage des Belugas: een lang en prachtig Frans zandstrand aan het uiteinde van het schiereiland Pointe d’Arçay. Het ligt tegenover het eiland Ré en de offshore mosselkwekerijen. Dit gezinsvriendelijke strand staat onder toezicht van strandwachters en de kinderen hebben gratis toegang tot een speelterrein. Het strand is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit alsmede voor tiralo’s (een strandbuggy waarmee iemand het water in geduwd kan worden om te “zwemmen”). Neem om deze prachtige plek te bereiken de Boulevard de la Forêt bij de kruising met de Avenue de l'Océan en volg het pad. Grote gratis parkeerplaatsen liggen betrekkelijk dicht bij het strand.

- Plage des Chardons: dit mooie strand dat door strandwachters wordt bewaakt, wordt omzoomd door een prachtig bos waar men kan picknicken met het gezin in de schaduw van pijnbomen. Het strand is heel breed met duinen die het scheiden van het bos. In nabijheid liggen parkeerplaatsen die het gehele jaar door gratis zijn. Via verschillende paden door de duinen verkrijgt men toegang tot het strand.

- Plage de la Barrique: dit grote zandstrand wordt bewaakt door strandwachters tijdens het zomerseizoen en loopt langs de gehele kust tot aan la Faute sur Mer. Hier kun je je wagen aan strandzeilen. Binnen loopafstand liggen parkeerplaatsen die het hele jaar door gratis zijn.