Intervalles nuageux21°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Family friendly

Waar kun je veilig zwemmen met het gezin - Les Sables d'Olonne

De stranden van Les Sables d’Olonne, Olonne sur Mer en Talmont Saint Hilaire zijn veilige stranden die tijdens de zomer onder het toezicht staan van strandwachters. Een geruststelling voor de ouders, want de kinderen kunnen volkomen veilig zwemmen in de zee zodat men verzekerd is van een ideale gezinsvakantie.

Plage Paracou aux Sables d'Olonne
Plage Paracou aux Sables d'OlonnePlage des Sables d'Olonne

Les Sables d'Olonne: Frans vakantiestrand met strandbewaking

- La Grande Plage: dit schitterende Franse strand is 3 km lang en ligt bij het centrum van Les Sables d’Olonne. Een groot zandstrand met tal van activiteiten en toezicht door strandwachters tijdens de zomermaanden. Het is een populair en druk bezocht strand dankzij de ontelbare strandbars, kinderclubs en ander amusement. Men kan parkeren in het stadscentrum of de diverse aangrenzende straten.

- Plage de Tanchet: dit prachtige Franse strand is perfect voor gezinnen, sportliefhebbers of liefhebbers van avonturen die diverse activiteiten willen uitproberen, zoals kajakvaren, surfen of suppen. Er zijn afgebakende zones voor zwemmers, evenals zones die uitsluitend bestemd zijn voor surfers.

Dit Franse strand is een ontmoetingsplaats geworden voor tieners en jonge volwassenen. Het ligt tegenover het Oceanisch Sportinstituut grenzend aan het meer Tranchet en niet ver van een skatepark. Er liggen meerdere parkeerplaatsen in de nabijheid.

- Plage La Paracou: dit Franse strand grenst aan de wijk La Chaume van Les Sables d’Olonne. Het loopt langs de “Côte sauvage” (wilde kust) en wordt omzoomd door duinen en het nationale bos van Olonne. Dit kustgedeelte met strandbewaking grenst aan de hoofdparkeerplaats (aan de ingang van het strand). Verder naar het Noorden komen bij eb rotsformaties tevoorschijn waar boeiende getijdenpoelen zichtbaar zijn. Vlakbij bevindt zich een grote parkeerplaats.

- Le Bassin d’Ombret: gelegen aan de “Côte Sauvage” van La Chaume is bij dit natuurlijke zeewaterbassin met aan het uiteinde een strand elke middag strandbewaking voorzien. Het water wordt regelmatig ververst en het vormt een prachtige omgeving voor de kinderen. Men kan het bereiken via de Corniche du Nouch (kustweg). Er is een kleine gratis parkeerplaats beschikbaar.

Olonne sur Mer, een prachtige Franse badplaats aan de westkust 

- Plage de Sauveterre: dit grote Franse strand wordt omzoomd door duinen en het nationale bos van Olonne en heeft zijn ongerepte stijl behouden. Het is het grootste Franse strand van Olonne sur Mer. Op loopafstand ligt een grote parkeerplaats.

Talmont Saint Hilaire: een Franse badplaats waar je veilig kunt zwemmen aan de Franse westkust 

- Plage du Veillon: dit grote Franse strand is ongeveer 1 km lang en verdeeld in twee zones. Naar het Noorden (bij de parkeerplaats) is het tijdens de zomer een zwemstrand met toezicht door strandwachters, naar het Zuiden is er een zone met overblijfselen van de tweede wereldoorlog waar men kan kitesurfen. Iets verder ligt een beschermde duin die ingeschreven is als “Site Remarquable” van de Vendée (opmerkelijke site). In de nabijheid is gratis parkeerplaats.