Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. À la Une
  3. Zuid-Vendée - 7 must-see plekken voor een groene vakantie

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Nieuw Nieuw

Zuid-Vendée - 7 must-see plekken voor een groene vakantie

Gepost op 20 september 2023
Topactiviteiten

De Zuid-Vendée is de ideale bestemming voor een groene vakantie met het gezin. In de weelderige natuuromgeving van het Groene Venetië kun je het bouwkundige erfgoed van Maillezais of het Chateau de Terre Neuve bewonderen of de geheimen van de voormalige molenaars ontrafelen... de Vendée biedt een keur aan boeiende en leuke gezinsuitjes.

De Zuid - Vendée biedt adembenemende vergezichten en gevarieerde, beschermde landschappen zoals het regionale natuurpark Marais Poitevin, de bossen van Mervent en het Groene Venetië... Maar deze streek biedt tevens talloze recreatiesites waar het hele gezin zich tijdens de vakantie kan uitleven. Hier tref je enkele tips om tijdens leuke gezinsuitjes de Zuid-Vendée in het Engels te ontdekken, met het gezin of vrienden.

1/ Dobber over de kanalen van het Venise Verte

Om het Groene Venetië (Venise verte) te verkennen, gaat er niks boven een ‘plate’ (platte schuit) om over de schaduwrijke kanalen te varen. Tijdens deze leuke gezinsuitjes kun je enkele imposante bouwwerken zoals de Abdij van Maillezais en moerasdieren zoals otters, reigers of zelfs bevers bewonderen.

Steigers Groene Venetië in de Zuid-Vendée:

2/ Kruip in de huid van een acrobaat in het Park Pierre Brune

Het themapark Pierre Brune, gelegen in de betoverende en ongerepte bossen van Mervent, biedt meer dan 40 uiteenlopende attracties – de trampo élastiques (trampolines) de plaine des gonflables (springkastelen), het petit train (treintje), de bulles sur l’eau (bellen op water), mini golf (midgetgolf) en niet te vergeten La bataille des Lutins ( het dwergengevecht). Dit is een watergevecht in elektrische bootjes voorzien van waterpistolen. Het park staat garant voor een dag vol fun tijdens je groene vakantie in de Vendée.

3/ Waan je in verre streken in de Natur’zoo bij Mervent 

De dierentuin ligt in het hart van de bossen van Mervent, op slechts 6 minuten van Fontenay le Comte. De dierentuin herbergt zo’n 300 dieren die een gelukkig en vredig leventje leiden in dit uitgestrekte, beboste park.  Het dagelijkse leven van de leeuwen, giraffen, beren en maki’s is een constant boeiend schouwspel dat je meevoert naar verre streken! 

4/ Ontrafel de geheimen van een eeuwenoud beroep: malen in de molenaarswoning

La Maison de la Meunerie (molenaarswoning) gelegen in  Nieul sur l’Autise, een ‘Petite Cité de Caractère’ nodigt je uit in de voetsporen van de molenaar te treden om deze nog werkende windmolen en de landleven uit de twintigste eeuw te ontdekken.

Chateau Terre Neuve castle France Vendee

5/ Schrijf geschiedenis in het kasteel Château de Terre Neuve

Ontdek tijdens je groene vakantie dit prachtige Renaissance bouwwerk dat statig boven Fontenay le Comte, een kunst- en historiestad, uittorent. Observeer de uitzonderlijke en sierlijke details zoals de gouden zonnen van Chambord, de gehouwen buxus plafonds, de open haard van de alchimist.

6/ A historic visit to the Abbeys in the Sud Vendée

Haal het beste uit je verblijf in de Vendée en bezoek de abdijen in de Zuid-Vendée. De abdij van Nieul sur l’Autise, opgericht in 1068, werd beschermd door de Hertogen van Aquitaine en kreeg in 1141 de status van koninklijke abdij toegekend door Eleanor van Aquitaine, koningin van Frankrijk. De abdij van Maillezais is de grootste historische site van het regionale natuurpark Marais Poitevin. De imposante ruïnes dateren uit de romaanse, gotische en renaissance periodes en rijzen statig boven de omliggende natuur uit. 

7/ Discover the intriguing history of the Marais poitevin at the Maison du Maître de Digues

Als je deze uitzonderlijke plaats in het regionale natuurpark Marais Poitevin bezoekt, ontdek je de geschiedenis van de moerassen en het dagelijkse leven van de Dijkmeester. De ‘Maître de Digues’ uit vervlogen tijden, inspecteerde het waterbeheer en het onderhoud van de moerassen om overstromingen te voorkomen.

Topactiviteiten

Bekijk ook dit eens

Week end en Vendée
Recreatie en activiteiten
Topactiviteiten

5 tips voor natuurweekenden in de Vendée

puy du fou signe du triomphe nouveau spectacle
Concerts et spectacles
Topactiviteiten

Het historische attractiepark Puy du Fou opent op 8 april

Aire de jeu avec un bateau à Notre Dame de Monts
Topactiviteiten

De mooiste plaatsen om te picknicken voor een kindvriendelijke vakantie in de Vendée