Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Accommodatie & verblijf
  3. Bezoekersinformatie
  4. De Vendée is, dankzij de talloze zonuren, in elk seizoen de beste vakantiebestemming

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

De Vendée is, dankzij de talloze zonuren, in elk seizoen de beste vakantiebestemming

De Vendée is de bestemming bij uitstek voor een kort verblijf, een tussenstop op doorreis of een ideale gezinsvakantie. Dankzij het microklimaat telt het vrijwel 2.500 zonuren per jaar. Zelfs buiten het hoogseizoen is het weer vaak aangenaam.

HET MICROKLIMAAT VAN DE VENDÉE

De Vendée heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Met heerlijk warme zomertemperaturen is het de bestemming bij uitstek voor een ideale gezinsvakantie. Juli en augustus zijn uiteraard de drukste maanden, met name in de bruisende badplaatsen. Maar de Vendée heeft ook buiten het hoogseizoen om van alles te bieden.  In het laagseizoen, de herfst, de lente of zelfs in de wintermaanden; ontdek alle verrassende facetten van de zonovergoten Vendée.

ZONNIG ZOMERS VAKANTIEPLEZIER

De Vendée heeft een microklimaat en is één van de meest zonnige plaatsen van Frankrijk. Met een gemiddelde van circa 2.500 zonuren per jaar is het de beste bestemming voor je zomervakantie. In juni en september is het er gemiddeld 20°C, maar in juli en augustus loopt de temperatuur al gauw op tot boven de 25°C of meer. Dit zijn tevens de droogste maanden van het jaar. De zomertemperaturen blijven vrijwel altijd aangenaam en zijn zelden te heet. Bij een eventuele hittegolf stijgt het kwik tot over de dertig graden. Tijdens het hoogseizoen kun je hier gemiddeld van 9 uur zon per dag genieten.

RUSTIGE EN RELAXTE HERFSTMAANDEN

De herfst is een ideale periode om naar de Vendée te komen. Het is dan nog lekker weer en je kunt hier dus  mede dankzij het nog grote aantal zonuren heerlijk nazomeren.  De zomerdrukte is voorbij zodat je van een meer ‘tranquile’ sfeer kunt genieten. In september is het gemiddeld rond de 20°C en regent het vrijwel niet. Ook in oktober zijn de temperaturen nog aangenaam hoewel de avonden wat frisser zijn. Het kan ook wat vaker regenen. November is één van de natste maanden van dit seizoen en de temperaturen vallen onder de 10°C.

EEN VERFRISSENDE EN VERKWIKKENDE WINTERBREAK LANGS ZEE

In de winter is het over het algemeen koud maar langs de kust daalt het kwik vrijwel nooit onder de nul. Het blijft meestal zo’n 5°C, hoewel je in het achterland soms nachtvorst of een sneeuwbui kunt verwachten.

GENIET VAN DE GULLE LENTEZON IN DE VENDÉE 

Bij het aanbreken van de lente, loopt ook de temperatuur weer langzaam op. In maart is het nog fris en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 8°C. In april wordt het al snel 10-15 graden en in mei nader het kwik de 20°C. In april en mei kan het al lekker warm zijn... een ideale periode voor een verfrissende ‘vroege’ vakantie vóór de zomerdrukte.

De Vendée is het hele jaar door een prachtige en boeiende streek en biedt voor elk wat wils.  De afwisselende seizoenen staan garant voor een gevarieerd kleurenpalet en laten je de uiteenlopende facetten van de Vendée ontdekken....

SCHOOLVAKANTIES IN FRANKRIJK

De zomervakantie ofwel ‘Grandes Vacances’ valt in Frankrijk vrijwel gelijk met die van de buurlanden, namelijk in juli en augustus.

Juli is een populaire vakantietijd, de meeste kinderen zijn al vrij en de prijzen liggen iets lager, het is aardig, maar niet overdreven druk. Augustus is de drukste periode daar veel Franse bedrijven de hele maand gesloten zijn en de werknemers tegelijkertijd vakantie moeten nemen.

De scholen sluiten over het algemeen eind juni en het nieuwe schooljaar start begin september. 

Naast de zomerperiode zijn de overige schoolvakanties in Frankrijk in oktober, februari en rond Pasen verspreid over meerdere zones. Dit betekent dat niet iedereen tegelijk vrij is.

De data buiten het seizoen om zijn een perfect moment voor een korte vakantie of een tussenstop op doorreis  met name voor gezinnen met jonge kinderen of stellen die van een ideale gezinsvakantie willen genieten.