Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Ik zoek
Ik zoek

Met de fiets

Zin in een fietsvakantie in Frankrijk? Wist je dat de Vendée en fietsen al sinds lange tijd nauw met elkaar verweven zijn? Er hebben in de streek tal van grote fietsevenementen plaatsgevonden, zoals onder andere de Tour de France. Dankzij de fietspaden met een totale lengte van 1800 kilometer evenals 1160 kilometer fietsroutes langs de Franse kust heeft de Vendée een van de grootste fietsnetwerken van Frankrijk. Door een fietstocht langs de westkust van Frankrijk kun je via de Vélodyssée-route de prachtige kuststreken verkennen. Door een speciale bewegwijzering en aparte fietspaden zijn fietsers verzekerd van een waar comfort. Daarnaast voorzien diverse dienstverleners die aangesloten zijn bij het “Accueil vélo”-label in alle behoeften van de fietsers. Al deze voordelen maken de Vendée tot de ideale bestemming voor een fietsvakantie in Frankrijk. Dus wacht niet langer, neem de fiets en trek erop uit in de Vendée!

Signalétique de la Vélodyssée

Vendée Vélo is het grootste regionale fietsnetwerk van Frankrijk

De Vendée telt 1800 km aan fietspaden en -banen door schitterende en steeds veranderende landschappen. Of je nu een dagje eropuit wil met de fiets of een ware fietsvakantie in Frankrijk wil houden, hier vind je altijd de geschikte fietsroute die het beste bij je past.

Of je nu een dagje erop uit wil met de fiets of een ware fietsvakantie in Frankrijk wil houden, hier vind je altijd de mooiste fietsroutes van Frankrijk die het beste bij je passen. Dankzij een speciale website vind je alle nuttige informatie ter voorbereiding van je fietsvakantie. Je kunt gratis fietskaarten downloaden van de ontelbare fietspaden, diverse toeristische fietsroutes, praktisch advies evenals een fietsrouteplanner. Met een lijst van erkende dienstverleners met het “Accueil vélo”-label kun je alle fietsvriendelijke locaties vinden.

Bekijk de officiële website Vendée Vélo

Camping La Dive à Saint michel en l'herm

Het “Accueil vélo”-label, de ideale accommodatie voor de fietstoerist

Velo Francette bike south vendee marais poitevin

De Vélo Francette fietsroute in het Zuiden van de Vendée

Velodyssee bike

Fietsroutes in Frankrijk, het 200 km lange gedeelte van de Vélodyssée door de Vendée

5 randonnées vélo à faire en famille

Onze keuze van toeristische fietsroutes in de Vendée

Fietstips voor een goede voorbereiding van je fietsvakantie in Frankrijk

Onze fietstips helpen je het juiste pad te kiezen! Ze geven uitleg over de belangrijke aspecten voor je fietsvakantie in de Vendée.

Bekijk al onze fietstips

Veillon beach bike rental companies vendee

Fietsverhuur in de Vendée

Voor een geslaagde fietsvakantie in Frankijk telt de Vendée niet alleen prachtige toeristische fietsroutes, maar ook tal van fietsverhuurders, niet alleen langs de kust, maar ook in het achterland van de streek. Of het nu voor een dag is of voor een langer verblijf, je kunt eenvoudig een locatie vinden waar je een fiets kunt huren of zelfs een all-in pakket inclusief de huur van een fiets.

Er is een breed scala van fietsen beschikbaar voor iedereen en alle circuits: klassieke fietsen, omafietsen, elektrische fietsen, ATB-fietsen of tandems...

Voor gezinnen met jonge kinderen of voor een complete fietsvakantie in Frankrijk vind je gemakkelijk fietsen met aanhangers of bakfietsen.

De fietsverhuurders zijn volledig toegewijd aan jouw comfort en veiligheid en zijn graag bereid om je de beste fietstips te geven. De fietsverhuur omvat alle nodige voorzieningen: fietshelmen, fietssloten, een reparatieservice, een fietsmand evenals advies over de verschillende toeristische fietsroutes en kaarten.

Ontdek de fietsverhuurders in de Vendée (locations vélo page annuaire)