Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Accommodatie & verblijf
  3. Puy du Fou ®
  4. Puy du Fou - Praktische informatie /FAQ

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Infos Pratiques

Puy du Fou - Praktische informatie /FAQ

Raadpleeg, om je bezoek aan het attractiepark Puy du Fou zo goed mogelijk voor te bereiden, onze rubriek "adviezen en praktische informatie". Hier vind je alle tips en adviezen voor een geslaagde dag met het gezin of vrienden, een leuk weekendje weg of een korte vakantie in Frankrijk in het attractiepark Puy du Fou één van de beste attractieparken in Europa. Belangrijke informatie: betreft toegang voor gehandicapten, belangrijke aanbevelingen voor gezinnen met kinderen, huisdieren, parkeren en nog veel meer... Sla deze informatie dus niet over!

De nachtshow Les Noces de Feu is inbegrepen bij de online Puy du Fou tickets (in de "Puy du Fou + Noces de Feu periode - zie bovenstaande openingskalender)
De nachtshow Cinéscénie wordt opgevoerd op zaterdag 1 en 8 juni en elke vrijdag en zaterdag vanaf 14 juni tot 14 september 2024, behalve de vrijdagen 26 juli en 13 september. De data van de Cinéscénie komen overeen met de in blauw omkaderde data in de openingskalender.

Puy du Fou 2024 kalender

In 2024 is het attractiepark Puy du Fou geopend van 30 maart t/m 3 november.


OPENINGSKALENDER 2024

Puy du Fou opening calendar 2024

* Speciale aanbieding: 20% korting op alle Puy du Fou kaartjes. Aanbod geldig voor alle reserveringen voor een bezoek tijdens de « Offre spéciale » period, tot 72 uur voor de datum van het bezoek. Voor tickets van 2 of 3 dagen geldt de aanbieding alleen als de 1e dag van het bezoek in de periode van de "Offre spéciale" valt.

Ons advies voor een onbezorgd verblijf in het attractiepark Puy du Fou

Het dagprogramma van het attractiepark Puy du Fou

Om alle door de Puy du Fou in Frankrijk geboden shows te bekijken, raden we je aan minstens 2 dagen te blijven. De programma’s en tijden van de shows zijn verkrijgbaar bij de ingang van het middeleeuwse park en vanaf 17 uur op de dag voorafgaand aan je bezoek op de website van het attractiepark Puy du Fou. De programma’s worden dagelijks bijgewerkt.
Het is mogelijk het park tussentijds te verlaten.

Openingstijden van het attractiepark Puy du Fou 2024

In 2023 is het attractiepark Puy du Fou geopend van 8 april t/m 5 november.
Openingstijden van de Puy du Fou 2023:
Puy du Fou "Special offer" periode : 9:30 uur  - 19 uur
Puy du Fou + Noces de Feu periode 9:30 uur  - 22:30 uur
Puy du Fou + Cinéscénie periode 9:30 uur  - 21:00 uur
Bekijk de bovenstaande kalender voor de openingsdagen en de bijbehorende kleurperiodes van de Puy du Fou in Frankrijk.

Waar ligt de Puy du Fou in Frankrijk?

De Puy du Fou ligt in de buurt van Les Epesses in de Vendée (85) - West-Frankrijk. Adres: Puy du Fou: Puy du Fou - CS 70025 - 85590 LES EPESSES, Frankrijk.
Met de auto: volg vanuit Parijs of Angers de snelweg A87 en neem de afslag 28 richting ‘Puy du Fou’.
Met de trein: het attractiepark Puy du Fou biedt een pendeldienst tussen het TGV treinstation in Angers en de Puy du Fou. Vanaf € 33,80 € per persoon (retourtarief 2023). Vooraf boeken verplicht en afhankelijk van beschikbaarheid.
Het themapark Puy du Fou in Frankrijk ligt op 1 uur afstand van het internationale vliegveld Nantes Atlantique. Het attractiepark Puy du Fou biedt een pendeldienst tussen het vliegveld en het park. Vooraf boeken verplicht en afhankelijk van beschikbaarheid.

Tarieven van de Puy du Fou in Frankrijk

Tarieven van de Puy du Fou tickets

Je kunt de tarieven voor de Puy du Fou 2024 terugvinden op onze pagina voor de Puy du Fou tickets door hier te klikken.
Boek met korting! Maak gebruik van een kortingstarief door je Puy du Fou tickets 72 uur van tevoren te boeken.
De kindertarieven voor de Puy du Fou zijn geldig voor kinderen van 3 t/m 13 jaar. Kinderen onder de 3 jaar gratis (op overleg van bewijs).
Maak gebruik van de speciale Puy du Fou 2024 aanbieding: 20% korting op alle Puy du Fou kaartjes. Aanbod geldig voor alle reserveringen voor een bezoek tijdens de « Offre spéciale » period, tot 72 uur voor de datum van het bezoek. Voor tickets van 2 of 3 dagen geldt de aanbieding alleen als de 1e dag van het bezoek in de periode van de "Offre spéciale" valt.
De nachtshow Les Noces de Feu is inbegrepen bij het Puy du Fou ticket en "Puy du Fou + Noces de Feu" periode.
De nieuwe show van 2023 in de Puy du Fou, de boeiende ‘Le Mime et l'Etoile', is inbegrepen bij het Puy du Fou ticket.

Tarieven voor korte vakanties en leuke weekendjes weg in het beste attractiepark ter wereld: de Puy du Fou Frankrijk

Bekijk, voor meer informatie over vakantiedeals in een Puy du Fou hotel in Frankrijk, de beschikbaarheid en de prijzen door hier te klikken.
In 2020 liet het attractiepark Puy du Fou het indrukwekkende flamboyant hotel ‘Le Grand Siècle’ en het nieuwe luxe ‘La Table des Ambassadeurs’ restaurant optrekken.

Toegankelijkheid van de Puy du Fou

Neem contact op met onze reisadviseurs via +33(0)2 51 62 76 82 om je korte verblijf of een leuk weekendje weg te boeken.

Speciale tarieven voor gehandicapte bezoekers.

Gehandicapte bezoekers kunnen gebruikmaken van korting op vertoon van een geldig attest.

Toegang tot de shows

Alle shows van de Puy du Fou zijn toegankelijk voor gehandicapten. Gereserveerde plaatsen voor de belangrijkste shows.

Rolstoelen

In het attractiepark Puy du Fou kun je handbewogen rolstoelen en elektrische scootmobielen huren vooraf reserveren aanbevolen en naargelang de beschikbaarheid.

Pendeldienst "La Colporteuse"

Het treintje "La Colporteuse" brengt gehandicapte personen van het dorp Bourg 1900 naar de vogelshow Bal des Oiseaux Fantômes aan de andere kant van het attractiepark Puy du Fou. Er is tevens een pendeldienst om ze tijdens de Cinéscénie naar de tribunes te brengen. Gehandicapten hebben voorrang om van deze service gebruik te maken. Scootmobielen en kinderwagens kunnen geen gebruikmaken van deze dienst.

Toegankelijkheid hotels

Alle hotels van de Puy du Fou met themakamers hebben kamers voor gehandicapte personen.

Voor meer informatie kun je de rubriek toegankelijkheid op de website van de Puy du Fou raadplegen.

Les Noces de Feu in de Puy du Fou

De nachtshow van de Puy du Fou voert je mee op een magische en wonderbaarlijke reis: "Elke avond, bij het vallen van de nacht, zweeft er een liefelijke melodie over het oude meer van het attractiepark Puy du Fou en doet herinneringen aan de meest romantische bruiloften ontwaken. De violist en de pianist komen samen om hun eeuwige liefde in een sprookjeswereld van water en vuur te vieren."
Deze show (van circa 30 minuten) is inbegrepen bij het bezoek van het attractiepark Puy du Fou op "Puy du Fou + Noces de Feu" periode (zie bovenstaande openingskalender).
Gasten van de Puy du Fou "Cité Nocturne" hebben gereserveerde zitplaatsen voor de Noces de Feu.

Cinéscénie show van de Puy du Fou

Data Cinéscénie 2024 : zaterdag 1 en 8 juni en elke vrijdag en zaterdag vanaf 14 juni tot 14 september 2024, behalve de vrijdagen 26 juli en 13 september. De data van de Cinéscénie komen overeen met de in blauw omkaderde data in de openingskalender.
De Cinéscénie show is niet inbegrepen bij de prijs van het Puy du Fou ticket en wordt opgevoerd tijdens de "Puy du Fou + Cinéscénie" periode. Het tarief voor de apart verkochte Cinéscénie tickets bedraagt €32 euro per persoon.
De combinatietickets Puy du Fou + Cinéscénie kunnen geboekt worden als onderdeel van onze hotel + park vakantiedeals in Frankrijk.
Wij raden je aan warme kleding en indien nodig een regenjas mee te nemen voor de Cinéscénie.
Fototoestellen en camcorders zijn streng verboden tijdens de show.
Als je een smartphone hebt, kun je via de Puy du Fou app gratis naar de simultaanvertaling luisteren. Vergeet niet je koptelefoon of oortjes en een extra powerbank voor je telefoon mee te nemen.
Duur: 1:30 uur
De Cinéscénie start in juni en juli om 22:30 uur en in augustus/september om 22:00 uur. Wij verzoeken je een uur van tevoren aanwezig te zijn.

De restaurants van het attractiepark Puy du Fou

Het park biedt tal van eetgelegenheden (reserveren aanbevolen), snelbuffetten en snackkiosken.
De meeste restaurants zijn geopend tijdens de dagen van de nachtshows (Les Noces de Feu en Cinéscénie), reserveren sterk aanbevolen.
Picknicken in het park is uitsluitend toegestaan op de hiertoe voorziene ruimtes.

Parkeren bij het attractiepark Puy du Fou

Bij de Puy du Fou kun je gratis parkeren.
Als je verblijft in één van de Puy du Fou hotels met themakamers, heb je de beschikking over een speciale parkeerplaats in de Cité Nocturne.

Informatie voor campers

Er is een speciale parkeerplaats voor campers, kampeerbusjes en caravans. Deze parkeerplaats is gratis overdag maar tegen betaling vanaf 01:00 tot 07:00 uur - (richtprijs 2023: € 10 / nacht).
Er rijdt een pendeldienst tussen deze parkeerplaats voor campers en de ingang van het park ‘s ochtends tussen 9:00 en 10:00 uur en ‘s avond tussen 18:00 uur en 19:30 uur.
Beschikbare faciliteiten: drinkwater, afvalbakken en elektrische laadpunten.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in de Puy du Fou. Je hebt de beschikking over een hondenkennel in de nabijheid van het attractiepark Puy du Fou (vanaf €20, vooraf reserveren aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen). Honden moeten getatoeëerd of gechipt zijn en je moet de nodige attesten kunnen overleggen. Het is mogelijk het park tussentijds te verlaten.

Accommodaties bij de Puy du Fou

De hotels met themakamers van het attractiepark Puy du Fou bieden op het totaal meer dan 500 kamers met directe toegang tot de Puy du Fou in Frankrijk. Dankzij onze partners hebt je de keuze uit hotels, bed & breakfasts, campings, vakantiehuisjes en vakantieparken rond het middeleeuwse park van Le Puy du Fou. Bekijk de tips voor je komende, volledig verzorgde leuk weekendje weg of korte vakantie in de Puy du Fou Frankrijk en boek met En Vendée.

Evenementen en seminars in de Puy du Fou Frankrijk

Als je een vergadering, cocktails, privé-shows, partijen, short break of bedrijfsevenement wilt organiseren in onze hotels met themakamers... Het attractiepark Puy du Fou heeft alles in huis voor unieke ‘tijdloze’ seminars, in een uitzonderlijke setting met catering voor 10 tot 3.000 personen.
Neem contact met ons op via +33(0)2 51 47 61 89 of stuur ons een e-mail voor een evenement op maat.

Rekenen jullie reserveringskosten?

Ja: €15 voor een kort verblijf en €2 voor Puy du Fou tickets.
Dit tarief geldt per reservering en niet per persoon.

Hoe snel krijg ik de Puy du Fou tickets toegestuurd?

Na het bevestigen en betalen van je bestelling, krijg je de Puy du Fou tickets binnen 5 tot 7 werkdagen via de e-mail of de post toegezonden.

Kan ik de tickets en vakantiedeals voor de Puy du Fou in Frankrijk terugbetaald krijgen?

Nee, de tickets en de korte verblijven voor de Puy du Fou kunnen niet terugbetaald, geretourneerd of geruild worden.

Wat zijn de verkoopvoorwaarden?

Raadpleeg onze algemene voorwaarden evenals onze speciale verkoopvoorwaarden en de clausules van de annuleringsverzekering.
Puy du Fou tickets voor 1, 2 of 3 dag(en) omvatten uitsluitend de toegang tot het attractiepark Puy du Fou en de nachtshow Les Noces de Feu.
Het is niet mogelijk om op dezelfde dag de Les Noces de Feu en de Cinéscénie bij te wonen.

Je contactpersonen bij en Vendée

Onze reisadviseurs staan het hele jaar voor je klaar om je te helpen bij reserveringen voor het attractiepark Puy du Fou.
Service voor particulieren +33(0)2 51 62 76 82 - e-mail sturen.
Service voor groepen (vanaf 20 personen): +33(0)2 51 62 65 27 - e-mail sturen.
Evenementen en seminars in de Puy du Fou: +33(0)2 51 47 61 89 - e-mail sturen.

Boek uw verblijf

Accommodatie + Puy du Fou tickets

Boek uw tickets

Puy du Fou