Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
 1. Home
 2. Beleef de Vendée
 3. Natuur en landschappen
 4. Vakantie aan zee: ontdek de prachtige zandstranden van de Vendée

Boek nu

 • Accommodatie
 • Puy du fou
Absolute aanradersOnvergetelijk

Vakantie aan zee: ontdek de prachtige zandstranden van de Vendée

De 140 km lange kust van de Vendée telt de mooiste stranden van West-Frankrijk. De geleidelijk aflopende stranden lenen zich uitstekend voor een strandvakantie met het gezin waar men heerlijk kan wandelen en zwemmen. Liefhebbers van watersport komen hier volledig aan hun trekken dankzij het grote aanbod van de badplaatsen van de Vendée.

Top 20 van de mooiste stranden van West-Frankrijk langs de kust van de Vendée

Vanaf het noorden tot het zuiden van de Vendée

ONTDEK DE UNIEKE ZANDSTRANDEN VAN DE EILANDEN NOIRMOUTIER EN YEU 

 • 1. Plage du Bois de la Chaise – Noirmoutier en l’île  - een zandstrand langs een sfeervolle baai met typische houten strandhuisjes van Frankrijk. 

De eilandstranden van Le Bois de la Chaise liggen verscholen in een paradijselijk stukje Frankrijk. Ze zijn vermaard om het kristalheldere water, goudgeel zand en schilderachtige houten strandhuisjes. Het zandstrand La Plage des Dames wordt dankzij de ligging op het oosten en de imposante dennen- en eikenbomen beschermd tegen de zeewind. De authentieke strandhuizen, die van generatie op generatie in de familie blijven, geven dit Franse strand een sfeervolle en unieke uitstraling. Een perfect plaatje voor zowel ansichtkaarten als social media. De cafés en restaurant van Bois de la Chaise bieden een aangenaam zeezicht tijdens een smaakvolle maaltijd of onder het genot van een drankje. Het strand L’Anse Rouge ligt ietwat verscholen en is één van de best beschermde standen van het eiland. Volg het pad om deze beschutte kreek te ontdekken!

 • 2. Plage de Barbâtre – Barbâtre (Eiland Noirmoutier) - de badplaats Barbâtre ligt in het zuidelijke puntje van het eiland.

Het 7 km lange zandstrand loopt langzaam af en is één van de warmste zwemplekken van het eiland.

Strandregels voor honden:
honden zijn in bepaalde periodes toegestaan op het strand.
Strand van Barbâtre -  van 1 juli t/m 31 augustus, honden verboden, zelfs aangelijnd.
Hond op strand toegestaan van 1 september t/m 30 juni; mits aangelijnd.
Noirmoutier en l'île  -  van 1 april t/m 30 september, honden verboden op alle stranden van Noirmoutier en l’Île, zelfs aangelijnd.

 • 3. Plage Les Vieilles – Ile d’Yeu -  Eén van de grootste baaien van deze ongerepte kustlijn.

Een perfecte bestemming voor een strandvakantie met het gezin. Het uitgestrekte en langzaam aflopende zandstrand nodigt tot zonnebaden, zwemmen en talloze water- en recreatiesporten. De L’Anse des Vieilles is het breedste zandstrand van deze vermaarde kustlijn langs de zuidwestkust van het eiland. Het kleine, in de baai genestelde Port Des Vieilles biedt eenvoudig toegang tot diverse watersporten en een prachtig uitzicht op de Pointe des Corbeaux.

Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

DE PRACHTSTRANDEN VAN PAYS DE MONTS LANGS DE ATLANTISCHE KUST VAN FRANKRIJK

 • 4. Plage de La Grande Côte  - La Barre de Monts

                  Een breed zandstrand omzoomd door duinen en bossen langs een kilometers tellende ruige, ongerepte kust. De uitzonderlijke oplopende vorm biedt een indrukwekkend en adembenemend panorama op de heen en weer varende boten tussen de haven van Fromentine en de brug van het eiland Noirmoutier.

  Strandregels voor honden: hond op strand toegestaan in bepaalde periodes op deze Franse stranden.

  Plage de la Grande Côte – van 15 juni t/m 15 september bij eb (vóór 9 uur en nà 19 uur, aangelijnd)

  Van 16 september t/m 14 juni bij eb (geen tijdrestricties, maar wel aangelijnd)

 • 5. Plage du Bois Soret – Notre Dame de Monts

  Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of volwassenen die een rustige strandvakantie zoeken. Parkeerplaatsen beschikbaar in de schaduw van de dennenbomen op circa 100 meter van het strand.

  Strandregels voor honden: hond op strand toegestaan van 1 oktober t/m 31 maart.

 • 6. Plage de la Base Nautique - Saint Jean de Monts

  Het strand Plage de la Base Nautique biedt één van de mooiste panorama’s van Saint Jean de Monts en de pier.  Een zandstrand waar het heerlijk vertoeven is om te zonnen of te kijken naar heen en weer varende boten, wind- en kitesurfers en van de relaxte sfeer te genieten. Op het terras van de jachtclub kun je onder het genot van een drankje de zonsondergang bewonderen.

  Een uniek moment tijdens je vakantie aan zee.

  Strandregels voor honden: hond op strand toegestaan van 1 oktober t/m 30 april, mits aangelijnd.

EEN ROTSACHTIGE GRANIETKUST MET TALLOZE ZANDSTRANDEN VOOR STRANDVAKANTIES

 • 7. Plage de La Parée Préneau – Saint Hilaire de Riez

Dit uitgestrekte zandstrand ligt aan de voet van een zandduin en de rand van een bos. Bij de ingang van het bos tref je plaatsen voor campers en een gratis parkeerplaats voor auto’s. Het strand wordt bewaakt in juli en augustus en perfect voor kitesurf liefhebbers. Het strand Plage de la Parée Préneau is een ongerept vakantiestrand tussen St Hilaire de Riez en het noorden van Sion sur L’Ocean. Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

 • 8. La Grande Plage  - Saint Gilles Croix de Vie

Dit zandstrand van 3,6 km loopt langs de zandbank. De place to be om het surfen, kitesurfen of strandzeilen te testen. Voor de kleine vakantiegasten is er de Club de la Plage (strandclub) en dankzij de Tiralo en Hippocampe is het strand tevens toegankelijk voor mindervaliden en dus ideaal voor een vakantie aan zee. Strandbewaking in juli en augustus. Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

 • 9. La Plage des Dunes – Brétignolles sur Mer

La plage des Dunes is vermaard om het uitgestrekte zandstrand met perfecte golven. Het is de favoriete spot van surffans ongeacht hun niveau. Het is één van de fraaiste ongerepte stranden van deze kustplaats lang de Atlantische kust van Frankrijk. Strandbewaking tijdens het zomerseizoen. Strandregels voor honden: honden niet toegestaan.

KOERS NAAR DE FRAAIE ONGEREPTE ZANDSTRANDEN VAN LES SABLES D’OLONNE 

 • 10. Plage des Granges - Olonne sur Mer 

Een uitgestrekt, prachtig zandstrand omgeven door duinen in de nabijheid van Olonne sur Mer. Het houdt een ontembaar, zowel wild als vredig natuurelement in toom.
Strandregels voor honden: hond op strand toegestaan, mits aangelijnd.

 • 11. Plage de La Paracou – Les Sables d’Olonne

Deze sfeervolle kleine baai is omzoomd door bossen en duinen. Het ligt vlakbij de vermaarde Franse badplaats Les Sables d’Olonne. Het zandstrand loopt langzaam af naar zee en onthult bij eb rotspartijen waardoor het de ideale plek is om krabben of garnalen te vangen. Vanaf het strand kun je via de fietspaden de bossen en de moerasgebieden van het achterland verkennen.
Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

 • 12. La Grande Plage  - Les Sables d’Olonne

La Grande Plage is één van de mooiste stranden van West-Frankrijk. Richting het zuiden, strekt dit zandstrand zich uit over een lengte van 3 km. ‘Le Remblai’ is een voor bruisende Franse badplaatsen typische boulevard. Deze sfeervolle plek langs het strand telt talloze cafés en restaurants waar je gezellig kunt neerstrijken op een terrasje en van de zilte zeelucht kunt genieten. Actieve vakantiegangers hebben de keuze uit een waaier aan watersporten en de kinderen kunnen zich uitleven in de strandclubs. Strandbewaking tijdens de zomermaanden.
Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

 • 13. Plage de Tanchet - Château d'Olonne 

Meer naar het zuiden ligt het zandstrand Plage de Tanchet verscholen. Het strand bestaat voornamelijk uit fijn zand met enkele rotsige uitlopers. Ideaal om pootje te baden met de kinderen.  Het staat bekend om activiteiten zoals surfen, stand up paddle en kajakvaren. Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

KLIFFEN EN ROTSSTRANDEN, HET ANDERE GEZICHT VAN DE ATLANTISCHE KUST IN FRANKRIJK 

 • 14. Le Veillon - Talmont Saint Hilaire 

Een zandstrand bij de monding van de Payré en één van de meest bijzondere geologische en natuurlijke sites van de Franse westkust. Een strand op het zuiden omrand door een bijna 1 km lang duin. De Payré loopt uit in zee door langs de duinen en een groot dennen- en eikenbos te stromen.

Strandregels voor honden: hond op strand niet toegestaan van 1 april t/m 15 oktober.

 • 15. Plage de la Mine – Jard sur Mer

Het strand Plage de la Mine, ten westen van Jard sur Mer is één van de meest aangename stranden van deze badplaats. Het prachtige zandstrand (in tegenstelling tot de omliggende stranden met veel rotsen) is perfect voor zonaanbidders die tijdens hun vakantie aan zee heerlijk op het strand willen liggen. Zelfs bij eb is het mogelijk om te zwemmen. De omliggende natuur is ongerept. De kust wordt vanaf dit punt ruiger en vanaf het strand kun je de kliffen van St. Nicolas waarnemen.

Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

 • 16. Clemenceau - Saint Vincent sur Jard 

Dit strand biedt een vrij uitzicht op de kustlijn van de Vendée en het eiland Ré. Tegenover de voormalige woning van Georges Clemenceau (een beroemde politicus en premier van Frankrijk in 1906) ligt een klein zandstrand dat ook wel het strand Plage de Clemenceau wordt genoemd. Bij eb kun je hier zwemmen. Het strand wordt omzoomd door een dijk en biedt een prachtig uitzicht op de bossen van Longeville sur mer en de zuidelijke kustlijn.   

Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden in juli en augustus.

 • 17. Les Conches Bud Bud - Longeville sur Mer

Het zuidelijke deel van het strand Les Conches, ook wel Bud Bud genoemd, is een trekpleister voor ervaren surffans. Het ligt onder aan hoge duinen en grenst aan andere ongerepte zandstranden. Het is één van de meest bekende surfspots van de Atlantische kust van Frankrijk.

Strandregels voor honden: dit strand is verboden voor honden.

Zuidelijke Vendée: ZANDSTRANDEN EN DE BADPLAATSEN TO BE IN DE ZUID-VENDÉE 

 • 18. Plage de La Terrière - La Tranche sur Mer

De badplaats La Tranche sur Mer heeft één van de meest fraaie, ongerepte stranden van de Vendée. Het brede zandstrand strekt zich uit over 2 km en ligt aan de rand van duinen en bossen. Tijdens de zomermaanden wordt het strand bewaakt. Je hebt de keuze uit talloze activiteiten zoals strandzeilen en surfen. Er zijn speciale zones voor surffans.

Strandregels voor honden: honden zijn toegestaan buiten de door de strandwacht bewaakte zones. 

 • 19. Sainte Anne - La Tranche sur Mer 

Een bewaakt familiestrand voor vakantie aan zee in de omgeving van La Grière. Een breed zandstrand dat eenvoudig toegankelijk is voor mindervaliden. Vanaf dit prachtige strand hebben we een schitterend uitzicht op de stranden van de badplaats La Faute sur Mer.

Strandregels voor honden: honden zijn toegestaan als de bewakingspost gesloten is.

 • 20. Les Belugas - La Faute sur Mer 

Een zandstrand voor gezinnen met gratis parkeerplaatsen, gelegen tegenover het eiland Ré en de mosselkwekerijen op zee. Dit is een uiterst aangenaam strand met links uitzicht op de bossen en de landtong van Pointe d’Arcay

Strandregels voor honden: honden zijn toegestaan als de bewakingspost gesloten is.

Onze andere prachtige landschappen te ontdekken

Noirmoutier beach

De vier seizoenen van de Vendée

Pointe d'Arçay

Fauna en flora in de Vendée

La Roche sur Yon, 370x370

La Roche sur Yon, het ware hart van de Vendée met tal van bezienswaardigheden

Marais poitevin

Het regionaal natuurpark Marais poitevin blinkt uit in biodiversiteit

Plage du Paracou aux Sables d'Olonne

Franse kustplaatsen, badplaatsen en havens

Yeu island

Het eiland Yeu, een van de mooiste Franse eilanden aan de Atlantische kust

Het eiland Noirmoutier, een paradijs aan zee aan de Franse Westkust

tiffauges-370x370

Het coulissenlandschap van de Franse dorpen rond de Puy du Fou

Jaunay lake

Rivieren, meren en kanalen in Frankrijk voor vakantie aan het water