Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Ik zoek
  4. Toegankelijkheid op vakantie

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Ik zoek
Ik zoek

Toegankelijk

Sinds 2004 streeft de Vendée ernaar om een toeristische bestemming te worden waar toegankelijkheid voorop staat. Dankzij het label ‘Tourisme & Handicap’, is de streek erin geslaagd toeristische plaatsen toegankelijk te maken voor personen met beperkte mobiliteit. Dit nationale label duidt aangepaste structuren voor aangepaste vakanties aan: accommodaties, te bezichtigen plaatsen, restaurants, enz., zodat ze eenvoudig te herkennen zijn. Alle toeristische structuren met toegankelijkheid en aanpassingen voor personen in een rolstoel of met beperkte mobiliteit, slechtziende of blinde personen, dove of slechthorende personen evenals personen met een verstandelijke of psychische beperking zijn direct te herkennen dankzij de afgebeelde pictogrammen.

Logo Tourisme et Handicap

Tourisme & Handicap’: een label voor toegankelijkheid en aangepast toerisme

Het nationale label Tourisme & Handicap (erkend door de Franse regering) werd in 2001 in het leven geroepen. Het label houdt rekening met 4 types beperkingen (auditief, mentaal, motorisch en visueel) om een toeristisch aanbod voor aangepaste vakanties te ontwikkelen.

Meer info

Aangepast vervoer om de Vendée te verkennen

De Vendée is een toeristische bestemming gericht op toegankelijkheid en biedt tal van mogelijkheden voor aangepast vervoer voor personen met een beperking. Van bussen, touringcars, taxi’s tot treinen: bekijk hier alle informatie!

Lees meer

Accessible accommodation

Places to visit adapted for everyone