Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Restaurants met uitzicht: enkele uitzonderlijke adressen

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Restaurants met uitzicht: enkele uitzonderlijke adressen

Restaurants met uitzicht ontbreken niet in de vier hoeken van de Vendée. Uitzonderlijke settings met verfijnde en creatieve menu's, perfect voor een onvergetelijke ervaring. Hier is onze selectie...

Restaurants met uitzicht en de eilanden van de Vendée aussi!

Restaurant Le Transat met een charmant uitzicht op zee over de jachthaven

Restaurant Le Transat kijkt uit op de jachthaven, aan de haven van l'Herbaudière, waar een warm welkom op je wacht. De menu's van het restaurant bieden een ruime keuze, geschikt voor alle smaken en budgetten. Van huisgemaakte foie gras tot Brochettes de Saint Jacques (kebab van Sint-Jakobsschelpen). En niet te vergeten La Blanquette de la mer (zeevruchten Blanquette) of gewoon een mals stukje biefstuk. Of waarom probeer je niet de indrukwekkende Dorade (zeebrasem) of een hele Bar (zeebaars) gegrild "à la plancha". Of heerlijke mosselen uit Noirmoutier en Ile, een galette (hartige pannenkoekjes) of een smakelijke seizoenssalade. Om af te sluiten met een crêpe (Franse pannenkoek)... de keuze is aan jou.
Het restaurant is geopend van februari tot november en door het succes is het beter om te reserveren.

Restaurant Les Bafouettes op een eiland met uitzicht op zee

Restaurant Les Bafouettes ligt in een klein achterafstraatje van Port Joinville op het Ile de Yeu. De menu's variëren van "dagschotels" tijdens de lunch tot meer gastronomische menu's 's avonds. Alle gerechten worden bereid met verse lokale en regionale producten.

Restaurants met uitzicht op zee

Julie dans la cuisine een super bistronomisch restaurant met uitzicht op zee

Julie dans la cuisine wordt een toonbank- of bistronomisch restaurant genoemd. (Bistronomy in het Engels betekent een etymologische mix van "bistro" en "gastronomy"). De roeping van dit ongewone restaurant is de transformatie van verse producten direct ter plaatse. Het terras ligt op het puntje van Aiguillon sur Mer en biedt een prachtig uitzicht op de baai. Het belangrijkste doel van deze inventieve keuken is om uw bezoek aangenaam te maken, met een informeel decor en kwaliteitsvoedsel!

Auberge des Étiers a traditional dinner with a view near Beauvoir sur mer

Gastronomisch restaurant Auberge des Étiers ligt in het hart van de Bretonse moerassen van de Vendée, vlakbij Beauvoir sur mer. De traditionele keuken, gemaakt van verse, lokale producten en waar bijzondere aandacht wordt besteed aan de presentatie, heeft het restaurant verschillende onderscheidingen opgeleverd. De prestigieuze Bib Gourmand in de Michelingids en de staatsonderscheiding van "Maître Restaurateur".

Le panier de Mr Auguste, perfect voor een romantisch diner met uitzicht in La Tranche sur Mer

Julien, de eigenaar van deze charmante hut, Le panier de Mr Auguste, bereidt heerlijke maaltijden voor je! Zijn specialiteit: mosselen (gegrild) à la plancha. Hij herneemt dit essentiële recept in verschillende wereldkeukens. Voor de kleine trek in zeevruchten zijn de schotels betaalbaar en vers, want ze worden rechtstreeks geleverd door lokale producenten.
Le Panier de Mr Auguste is het juiste adres voor een aperitief met vrienden of een romantisch diner met uitzicht en zonder poespas. Naast de gezellige omgeving gaan we er vooral heen om het naar onze zin te hebben.

Le Marais restaurant buitenterras met uitzicht over de moerassen

Restaurant Le Marais ligt in het bos van Olonne, niet ver van de moerassen. Het restaurant biedt traditionele menu's (in buffetvorm) en pizza's. Op het terras van de buitenbar van het restaurant kunt u genieten van de eerste zonnestralen.

Restaurant Le Relais du Gois met uitzicht op L'Ile de Noirmoutier

Relais du Gois ligt op de unieke plek van de Passage du Gois. Het restaurant biedt uitzicht op L'Ile de Noirmoutier verderop in de verte.  Hier kun je genieten van je lunch op het ritme van de getijden voor deze mythische doorgang. Het Relais du Gois biedt een creatieve en verfijnde keuken met zeevruchten, variërend van romige mosselen met chorizo, zeebaars geglaceerd met zoete specerijen. Maar ook jonge duif vergezeld van de beroemde aardappelen van Noirmoutier.

Restaurant Le Grain de Sable voor een diner met uitzicht over het Grande Plage

Geniet van een gastronomische pauze in restaurant Le Grain de Sable met uitzicht op het Grande Plage in Saint Gilles Croix de Vie. Op het menu staat een verfijnde bistronomische keuken met panoramisch uitzicht op de oceaan.

Restaurant du Golf in Saint Jean de Monts met panoramisch uitzicht op zee

In het restaurant du Golf kunnen golfers of bezoekers het hele jaar door genieten van een lunch met panoramisch uitzicht op zee. Het grote houten terras kijkt uit over de oceaan en blijft open tot zonsondergang. Elke dag staan de suggesties van de chef bij de ingang.

Diner in restaurant L'Hôtel Côte Ouest in Les Sables d'Olonne met uitzicht en heerlijke desserts

In de sfeer van een cruiseschip kun je hier genieten van menu's met een zeethema. Verse vis die rechtstreeks van de vismarkt komt, vergezeld van lokale producten. Andere heerlijke, zoete lekkernijen bereid door het Cote Ouest restaurant worden voorgesteld als dessert.

Restaurants met uitzicht op het platteland

La Table du Boisniard in Chambretaud een weelderig decor voor een diner met uitzicht

La Table du Boisniard is een gastronomisch restaurant in een weelderig en atypisch kader. In de creatieve en verfijnde keuken staan lokale producten en door de sommelier geselecteerde biologische wijnen centraal.

Het clubhuis van de Domangère Golf in Nesmy voor een diner met uitzicht op de greens

Het clubhuis van de Domangère Golf verwelkomt u in een groene, groene omgeving waar het restaurant uitkijkt over de golfbaan. De menu's bieden verse en huisgemaakte producten.

Restaurant L'Auberge de la Rivière in Velluire

De Auberge de la Rivière is een adres dat rijmt op genot, een puur genot op je bord, want de chef-kok werd door de Logis geëerd met de Table Espoir voor 2017. Gecharmeerd door zijn bevoorrechte ligging in het hart van de natuur. In de schaduw van treurwilgen en populieren, gewiegd door de rivier de Vendée die langs het terras stroomt - een restaurant met een perfect uitzicht.

Restaurant L'Aubraie een onneembaar decor perfect voor een diner met uitzicht

L'Aubraie is genesteld in een groene omgeving, vlakbij de Eiffelbrug van Lavaud (daterend uit 1879). De grote terrassen liggen aan de rand van de rivier de Lay en bieden een onneembaar decor dat ideaal is voor een diner met uitzicht. In de keuken bieden de chef-koks vele gegrilde gerechten vergezeld van "grijze aardappelen", die ze tot een van hun specialiteiten hebben gemaakt.