Ciel nuageux avec pluies faibles19°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Eten & Drinken
  3. Onze in de Michelingids van Frankrijk vermelde sterrenrestaurants en hun beroemde chef-koks

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

Onze in de Michelingids van Frankrijk vermelde sterrenrestaurants en hun beroemde chef-koks

Enkele van de sterrenrestaurants van Frankrijk zijn gevestigd op adembenemende locaties in de Vendée. De chef-koks toveren hier in een nieuw jasje gestoken Franse specialiteiten op tafel op basis van verse seizoensproducten uit de streek. De overheerlijke smaken zijn een streling voor de tong

Jean Marc Perochon Bretignolles sur Merrestaurant étoilé michelin vendée la marine noirmoutier alexandre couillon

Drie nieuwe chef-koks uit de Vendée kregen tijdens de Michelin uitreiking 2023 de felbegeerde ster toegekend: Nathan Cretney, Boris Harispe en Simon Bessonnet. Tijdens de uitreiking stond chef-kok Alexandre Couillon in de spotlights. Zijn culinaire talent werd bekroond met een derde ster. Hij is de enige chef-kok met een sterrenrestaurant in Frankrijk die tijdens dit prestigieuze evenement een derde Michelinster toegekend kreeg!

chef étoilé vendée 2023

SIMON BESSONNET, CHEF-KOK VAN HET RESTAURANT LA MAISON DESAMY, 1 MICHELIN STER

Ontdek het sterrenrestaurant van de chef-kok Simon Bessonet gelegen in Mareuil-sur-Lay langs de oevers van de Lay rivier. La Maison Desamy biedt een hoogwaardige en verfijnde keuken in een elegante sfeer. Geniet van het uitzonderlijke zicht op de kelder of strijk neer op het terras. De chef-kok kreeg tijdens de Michelin uitreiking 2023 op 6 maart jongstleden zijn eerste ster!

RESERVEER EEN TAFEL IN LA MAISON DESAMY

NATHAN CRETNEY, CHEF-KOK VAN HET RESTAURANT LES REFLETS, 1 MICHELINSTER 

De Welshe chef-kok kreeg op 6 maart 2023 zijn eerste ster! Hij staat nu dus vermeld in de Michelingids van Frankrijk. Op de Engelse versie van onze website kun je een artikel lezen over zijn gewaagde en verrassende maar uiteraard smaakvolle gerechten. Hij verwelkomt je samen met zijn partner Solen in hun restaurant Les Reflets in La Roche sur Yon.

RESERVEER EEN TAFEL IN LES REFLETS

L'Abissiou Vendée chef

BORIS HARISPE, CHEF-KOK VAN HET RESTAURANT L’ABISSIOU, 1 MICHELIN STER 

Boris Harispe biedt een delicate en verfijnde keuken, gebaseerd op verse seizoensproducten uit de streek. Het menu varieert naargelang de seizoenen en de producenten waarmee hij samenwerkt. Op 6 maart 2023 was het dan eindelijk zo ver, het restaurant in Les Sables d’Olonne kreeg tijdens de Michelin uitreiking 2023 zijn eerste Michelinster toegekend!

RESERVEER EEN TAFEL IN L’ABISSIOU

restaurant étoilé michelin vendée la marine noirmoutier alexandre couillon

EEN DRIESTERRENRESTAURANT: ‘LA MARINE’ EN ZIJN CHEF-KOK ALEXANDRE COUILLON 

Het restaurant ‘La Marine’ in Noirmoutier is één van de weinige sterrenrestaurants in Frankrijk met drie sterren. De chef-kok Alexandre Couillon voegde zich in 2013 al bij de gastronomische elite daar het restaurant in dit jaar een tweede ster in de Michelingids van Frankrijk, de Guide Michelin® toegekend kreeg. Deze erkenning is dubbel en dwars verdiend! En omdat goed nieuws nooit alleen komt, bekroonde de gids Gault et Millau het restaurant van Alexandre Couillon met vijf toques (koksmutsen). Sinds januari 2019 staat La Marine op de lijst van Beste Restaurants Ter Wereld.

Het restaurant met een moderne zwart-witte inrichting ligt tegenover de vissershaven van L’Herbaudière. De chef-kok tovert hier diners op tafel bestaande uit creatieve en zorgvuldig bereide, smaakvolle gerechten op basis van seizoensproducten die altijd een ode aan de ware aard van de ingrediënten vormen... Geen enkel detail ontsnapt aan het wakend oog van Céline, zijn vrouw, die toeziet op een perfecte voltooiing van de geserveerde gerechten.

Op 6 maart van dit jaar kreeg Alexandre Couillon tijdens de Michelin uitreiking 2023 zijn derde Michelinster! De chef-kok uit de Vendée was de enige chef-kok die tijdens dit evenement drie sterren kreeg!

Naast ‘La Marine’ heeft Alexandre Couillon tevens een tweede restaurant; ‘La Table d’Elise’. In dit gezellige restaurant met houten tafels, rode balken en scheepsartikelen biedt de chef-kok een ‘bistrot cuisine’ gebaseerd op zorgvuldig geselecteerde seizoensproducten uit de streek.

RESERVEER EEN TAFEL IN LA MARINE

restaurant étoilé vendée jean marc pérochon bretignolles sur mer vue mer

HET STERRENRESTAURANT MET ZEEZICHT VAN JEAN-MARC PÉROCHON 

Langs de ruige kust van Brétignolles sur Mer, kreeg het restaurant van Jean-Marc Pérochon in 2014 zijn eerste ster toegekend door de Michelingids van Frankrijk, de Guide Rouge Michelin®. De talentvolle chef-kok Jean-Marc Pérochon is geboren en getogen in deze streek en wordt gezien als een culinaire ambassadeur van de Vendée. Op het menu van de chef-kok prijken oesters uit de nabijgelegen oesterkwekerij te La Sauze, in de streek gevangen garnalen, 100-dagen kippen uit Challans, vers gevangen zeebaars uit Saint Gilles Croix de Vie en hazelnootcrumble met Kamok (een koffielikeur uit de Vendée). Jean-Marc Pérochon is tevens pianist en wereldreiziger, hij trok van Duitsland naar het Caraïbische gebied en van de Provence naar de Verenigde Staten. Hij ontdekte zo smaken uit alle windstreken en liet zich met name inspireren door verrassende smakencombinaties uit exotische eilanden. Zijn met verse seizoensproducten bereide smaakvolle gerechten kenmerken zich dan ook door een vleugje exotiek:  ”Ik herinner me de geuren en smaken. Exotische smaken zoals gember, vanille en mango zijn nu echt mijn grote favorieten.”

RESERVEER EEN TAFEL IN HET  RESTAURANT VAN J.M. PÉROCHON

restaurant étoilé vendée brem sur mer genets

DE MET 1 MICHELINSTER BEKROONDE CHEF-KOK NICOLAS COUTAND EN ZIJN RESTAURANT ‘LES GENÊTS’ 

Nicolas was van kleins af aan al een chef-kok in de dop en zwaait nu de scepter in een sterrenrestaurant in Brem sur mer. Hij werd in 2009 aangesteld als chef-kok van Les Remparts, een restaurant in Mirepoix. Na in diverse luxe en vermaarde sterrenrestaurants in Frankrijk te hebben gewerkt, besloten Amélie en Nicolas Coutand naar hun geboortestreek terug te keren en hun eigen restaurant te openen.  Het sterrenrestaurant ‘Les Genets’ was een voormalige gemeentehuis van een plaatsje op het platteland omgeven door prachtige landschappen. Nicolas geeft de voorkeur aan verse seizoensproducten uit de streek, vis en zeevruchten die hij omtovert tot tongstrelende gerechten. De chef-kok biedt een ‘bistro cuisine’ kaart tijdens lunchtijd en een ‘fine dining’ ervaring in de avond om zijn verfijnde keuken te proeven. De chef-kok werd als ‘jong talent’ vermeld in de Gault & Millau gids van 2014 en kreeg in 2015 twee couverts toegekend door de Michelin gids.

RESERVEER EEN TAFEL IN LES GENÊTS

ERKENNING VOOR DE CHEF-KOK XAVIER GIRAUDET, BEKROOND MET 1 MICHELINSTER 

Xavier volgde zijn opleiding in de beste restaurants van Parijs waar hij alle kneepjes van de Franse specialiteiten en de Gastronomie onder de knie kreeg. In de jaren dat hij in de leer was bij Christian Le Squer, Pierre Gagnaire en Bernard Pineau verkreeg hij niet alleen waardevolle vakkennis maar leerde hij ook nadenken over de gevoelens die smaakvolle gerechten kunnen losmaken. De culinaire creaties van Xavier Giraudet staan in het teken van een precieze en verfijnde keuken en voortreffelijke smaken. Hij laat zich inspireren door vermaarde klassieke gerechten en geeft deze naargelang de beschikbare seizoensproducten en zijn ideeën een smaakvolle twist. In februari 2017 werd zijn culinaire talent erkend door de Michelingids van Frankrijk met de toekenning van zijn eerste Michelinster aan zijn restaurant ‘La Robe’.

RESERVEER EEN TAFEL IN LA ROBE

Valentin Morice Michelin

VALENTIN MORICE KREEG 1 MICHELINSTER VOOR ZIJN RESTAURANT ‘LA TABLE DU BOISNIARD’ 

De chef-kok Valentin Morice kreeg in 2020 zijn eerste ster toegekend door de Michelingids van Frankrijk voor zijn restaurant ‘La Table du Boisniard’ in Chanverrie. Deze 26-jarige chef-kok is beroemd om zijn creatieve en verfijnde keuken die het accent legt op seizoensproducten uit de streek (Bretonse Langoustine met selderij ravioli, licht gerookte kwarteleitjes, zonnevis...) en biologische wijnen.

RESERVEER EEN TAFEL IN LA TABLE DU BOISNIARD

chef étoilé vendée 2023

BENJAMIN PATISSIER, CHEF-KOK VAN HET STERRENRESTAURANT LA CHABOTTERIE 

Het restaurant van Benjamin Patissier kreeg op 22 maart 2022 zijn eerste Michelinster en behoort nu dus tot de sterrenrestaurants van Frankrijk. Wat een happening! Zijn restaurant ‘La Chabotterie’ is gevestigd in St Sulpice le Verdon, niet ver van de Logis de la Chabotterie. De geschiedenis van de Vendée heeft een diepe stempel op deze legendarische plaats gedrukt en de chef-kok Benjamin nodigt je uit hier zijn uitzonderlijk smaakvolle gerechten te komen proeven. Benjamin Patissier en zijn vrouw verkregen in 2015 de vermaarde onderscheiding ‘Meilleurs Ouvriers de France’ of MOF (Beste ambachtsmannen van Frankrijk) en kijken ernaar uit je mee te voeren op een smaakvolle reis naar hun culinaire wereld.

RESERVEER EEN TAFEL IN LA CHABOTTERIE