Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
 1. Home
 2. Accommodatie & verblijf
 3. Puy du Fou ®
 4. De Cinéscénie, een aangrijpende en onvergetelijke avondvoorstelling

Boek nu

 • Accommodatie
 • Puy du fou
Spectacles

De Cinéscénie, een aangrijpende en onvergetelijke avondvoorstelling

De Cinéscénie van het attractiepark Puy du Fou is werelds grootste avondvoorstelling en een legende op zich. Deze spectaculaire show wordt opgevoerd op een toneel van meer dan 23 hectare en door meer dan 2.550 vrijwilligers. Het neemt je mee op een boeiende reis naar het verleden. De toneelspelers beelden de geschiedenis van de Maupilier tak vanaf de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog uit en bieden een kijkje op de Franse geschiedenis. De show wordt elk jaar herzien om nieuwe scènes en decors evenals de laatste technologische snufjes en verbluffende speciale effecten toe te voegen. Je kunt zo de geschiedenis van de Vendée op een XXX L schaal herbeleven!

Boek uw verblijf

Accommodatie + Puy du Fou tickets

Boek uw tickets

Puy du Fou

Bekijk de openingskalender voor 2024

After dark, you can discover the Puy du Fou's spectacular nigh-time show. In the magical setting of the Chateau du Puy du Fou, the 2550 Cinéscénie actors portray the History of France during this extravagant 1h30 minute show. Take a seat in the stands of the Cinéscénie where you will travel back through the ages and the history of the Maupilier family: from the Middle Ages to the Second World War, by the way of the Renaissance and the War of the Vendée. You will “relive” the history of the Vendée.

Bij het vallen van de nacht kun je genieten van de spectaculaire avondvoorstelling van het attractiepark Puy du Fou. Met het magische kasteel van de Puy du Fou op de achtergrond, brengen de 2.550 Cinéscénie spelers de Franse geschiedenis tot leven tijdens een uitzonderlijke 1:30 uur durende show. Neem plaats op de tribunes van de Cinéscenie en laat je meevoeren op een adembenemende reis naar lang vervlogen tijden om de geschiedenis van de familie Maupilier te ontdekken: van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog, via de renaissance en de Opstand in de Vendée. Herbeleef de roerige geschiedenis van de Vendée.

cinéscénie ouverture

DATA VAN DE CINESCENIE

De Cinéscénie avondvoorstelling van het attractiepark Puy du Fou wordt opgevoerd op zaterdag 1 en 8 juni en elke vrijdag en zaterdag vanaf 14 juni tot 14 september 2024, behalve de vrijdagen 26 juli en 13 september. De data van de Cinéscénie komen overeen met de in blauw omkaderde data in de openingskalender.

Boek je verblijf in het Puy de Fou themapark in Frankrijk.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Als je al tickets hebt voor de Cinéscénie, kun je hieronder tips lezen om volop van de show en optimale Puy du Fou ervaringen te genieten:

 • Cinéscénie tickets kunnen geboekt worden als onderdeel van onze korte Puy du Fou + Cinéscénie verblijven.
 • Bij het boeken is het mogelijk een betere (premium) plaats voor de Cinéscénie te reserveren (van + €11 per persoon- afhankelijk van de beschikbaarheid).
 • Wij raden je aan warme kleding en indien nodig een regenjas mee te nemen voor de Cinéscénie.
 • Fototoestellen en camcorders zijn streng verboden tijdens de avondvoorstelling.
 • Via de app van de Puy du Fou kunt je gratis naar de simultaanvertaling luisteren.
 • Duur van de Cinéscénie: 1:30 uur 

Raadpleeg de praktische informatie

cinescenie parc puy du fou

HET VERHAAL ACHTER DE CINESCENIE

De uitzonderlijke geschiedenis van het attractiepark Puy du Fou ving aan in 1977, toen Philippe de Villiers (Voorzitter van de Puy du Fou) de ruïnes van een oud kasteel ontdekte. Een jaar later, op 16 juni 1978, werd de eerste Cinéscénie avondvoorstelling opgevoerd door meer dan 600 Puyfolais vrijwilligers van de Puy du Fou vereniging. De show werd elk jaar herzien en aangevuld met nieuwe scènes, decors, kostuums en de modernste technologieën... De Cinéscénie is vandaag uitgegroeid tot de grootste avondvoorstelling ter wereld, opgevoerd door meer dan 2.550 Puyfolais vrijwilligers op een toneel van 23 hectare. De Cinéscénie is een internationaal vermaarde, spectaculaire en legendarische show die je absoluut gezien moet hebben!

Als gevolg van het enorme succes van de Cinéscénie werd in 1989 het historische themapark Puy du Fou aangelegd in Frankrijk. Het idee was een dagvullend circuit te bieden met een boeiende mix van cultuur, vermaak en spectaculaire shows.

Boek uw verblijf

Accommodatie + Puy du Fou tickets

Boek uw tickets

Puy du Fou

Bekijk de openingskalender voor 2024