Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. TE DOEN
  3. KUNST, CULTUUR EN ERFGOED

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou

KUNST, CULTUUR EN ERFGOED

Erfgoed, cultuur en toerisme vormen het hart van de Vendée. Er zijn tal van prachtige kastelen, oude abdijen en betoverende tuinen te bewonderen. In veel musea worden rondleidingen gegeven om ludieke en leerzame activiteiten te bieden voor het hele gezin. In historische themaparken zoals de Puy du Fou wanen de bezoekers zich in de middeleeuwen met het rijke erfgoed van Frankrijk. De Vendée is ook de geboortestreek van internationale beroemdheden zoals Georges Clemenceau en De Lattre die een grote bijdrage hebben geleverd aan het Franse erfgoed. Dit erfgoed is nog altijd te bewonderen dankzij het vakmanschap van de talrijke ambachtslieden van de Vendée: aarzel daarom niet om hun werkplaatsen en workshops te bezoeken voor een boeiende bezichtiging.

De musea van de Vendee zijn ideaal voor jong en oud. Om de plaatselijke geschiedenis beter te begrijpen zijn er enkele interessante plaatsen te bezoeken zoals: het Historial de la Vendee, het Museum voor moderne en hedendaagse kunst van de Abbaye Sainte Croix (waar actuele schilderijen en kunstwerken worden tentoongesteld). Veel musea bieden culturele activiteiten, bezoeken en leuke tentoonstellingen.

Historische monumenten zijn niet te overtreffen, want ook zij kennen de kunst van het vertellen. Waarom stopt u tijdens uw culturele tocht niet even bij de kathedraal van Luçon, waar de toekomstige minister Richelieu zijn carrière als jonge bisschop begon. Ook de abdijen van de Marais poitevin zijn unieke architectonische juweeltjes: enerzijds de romaanse abdij van Nieul die wellicht de geboorteplaats was van koningin Alienor, en anderzijds de gotische abdij van Maillezais die ooit door Rabelais werd bezocht en beschreven.

Een rijk natuurlijk erfgoed is voortdurend zichtbaar als we door het westelijke deel van Pays de la Loire reizen. Neem dus de tijd om de natuurgebieden en de schoonheid van de natuurlijke sites die de Vendee te bieden heeft te bewonderen. En natuurlijk mogen de schilderachtige "Petites Cités de Caractère" niet over het hoofd worden gezien. Bijvoorbeeld het pittoreske middeleeuwse dorpje Vouvant of het prachtige Ile aux Artisans in Sallertaine dat een ware schat aan ambachtslieden en traditie verbergt...