Ciel nuageux avec pluies faibles16°
NL
menu burger
  1. Home
  2. Beleef de Vendée
  3. Hoogtepunten
  4. De Vendée Globe in Les Sables d’Olonne in Frankrijk

Boek nu

  • Accommodatie
  • Puy du fou
Hoogtepunten
Hoogtepunten

De Vendée Globe is een non-stop solo zeilrace rond de wereld zonder hulp van buitenaf. Deze zeilwedstrijd rond de wereld start in Sables d’Olonne in Frankrijk. Deze ultieme zeilrace wordt ook wel de ‘Everest der zeeën’ genoemd. Tijdens de Vendée Globe halen de zeilers al hun vaardigheden uit de kast en zetten ze alles op alles om zichzelf tijdens het solozeilen te overtreffen. Dit populaire evenement vindt om de 4 jaar plaats en houdt jong en oud in spanning.    

Het traject van de Vendée Globe wereldzeilreis

De Vendée Globe route voert de schippers tijdens het solozeilen mee over een reis rond de wereld langs de meest prachtige plekken op aarde. 

De schippers varen vanuit Les Sables d’Olonne in Frankrijk de wereld rond via de volgende drie kapen: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn, zonder hulp en zonder tussenstops.

Bekijk het traject van de Vendée Globe wereldzeilreis

Een non-stop solo zeilrace rond de wereld

De Vendée Globe is een solo zeilrace rond de wereld zonder bijstand. Deze ultieme race gaat elke 4 jaar van start vanuit Les Sables d’Olonne in Frankrijk. Het is een serieuze beproeving voor het uithoudingsvermogen en de vaardigheden van de deelnemers.

Lees meer

De 2020-2021 editie van de Vendée Globe

De 9e editie van de  Vendée Globe ging op 8 november 2020 van start in Les Sables d’Olonne Frankrijk en telde 33 deelnemers.

Lees meer

Departure of Vendée Globe 2020