Intervalles nuageux22°
NL
menu burger
 1. Home
 2. À la Une
 3. 5 tips voor natuurweekenden in de Vendée

Boek nu

 • Accommodatie
 • Puy du fou
Nieuw Nieuw

5 tips voor natuurweekenden in de Vendée

Gepost op 20 september 2023
Recreatie en activiteiten
Topactiviteiten

Bij het naderen van de winter, gaat er niks boven een frisse neus halen tijdens het wandelen en het bewonderen van de veranderende, ongerepte natuur. Kies voor een natuurweekend in de Vendée en geniet van de natuur en de prachtige kleuren van de zonsondergang. Wij bieden je 5 manieren voor een frisse start van het nieuwe jaar in de ongerepte natuur van de Vendée.

1. OESTERS EN WIJN UIT DE VENDÉE LANGS DE KUST – TIJD OM TE ONTSPANNEN IN DE VISSERSHAVEN VAN LA GUITTIÈRE

Flaneer in februari, goed ingepakt in Talmont Saint Hilaire om je één te voelen met land en zee en het schilderachtige oesterdorp Port de la Guittière, het kleinste oesterdorp van Frankrijk te bezoeken. De oesters zijn verrukkelijk en gaan prima samen met een glas AOC Fiefs Vendéens wijn. Proef ze ter plaatse of neem een dozijn mee voor een picknick met zicht op zee in Jard. Ga de volgende ochtend naar Pointe du Payré en het steeneikenbos om een houtige noot aan je natuurweekend aan zee toe te voegen. Bezoek ’s middags La Tranche sur Mer, het kleine Californië van de Vendée. De Grouin du Cou vuurtoren is een must-see en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Sluit je uitstapje af met het bewonderen van de zonsondergang op het strand Terrière.

Waar te overnachten:

Waar te dineren: 

2. EILAND WEEKEND NAAR KEUZE – GRIEKSE SFEER IN DE VENDEE OF MIMOSA EILAND

In de Vendée komt je innerlijke wereldreiziger naar boven. Avonturiers hebben in onze streek de keuze uit talloze opties. Je kunt de zeedoorgang le passage du Gois nemen om het eiland Île de Noirmoutier in  Frankrijk te bereiken of de boot naar île de Yeu nemen voor een onvergetelijk weekend. Het is niet eenvoudig te kiezen uit deze twee prachtige bestemmingen.

Griekse sfeer in de Vendée’. Ongerepte natuur, fietstochten en onverwachte ontmoetingen. Tijdens dit eilandweekend, kun je genieten van de winterse kalmte om het eiland te verkennen. Laat je verrassen door de betoverende natuurpracht. Het vermaarde Soux strand en het prachtige oude kasteel van het eiland Ile d’Yeu in Frankrijk zijn uiteraard enkele van de hoogtepunten De golven bulken enthousiast tegen de torens. Dit biedt een indrukwekkend schouwspel waarbij de betoverende charme van de speelse oceaan en de statige torens van het kasteel een uniek tafereel vormen. Rij de volgende dag naar Port-Joinville met de schilderachtige vissershuisjes; een plaats die de pracht van het eiland Île de Yeu in Frankrijk weerspiegelt.

Ile d'yeu en vendée
Séjour en vendée pas cherIle d'Yeu en Vendée
 • Waar te overnachten: 

Les Hautes Mer in Île d'Yeu

 • Waar te dineren: 

Les Bafo

Een natuurweekend op het eiland Île de Noirmoutier in Frankrijk is in elk seizoen een prima idee. Met name in het begin van het jaar als het ‘mimosa eiland’ in volle bloei staat.  De mimosa bloeit van februari tot maart. Geniet van de prachtige kleuren en overheerlijke geuren van de mimosa. Breng, tijdens je trip naar Noirmoutier, een bezoek aan de typische zoutpannen. In de winter bieden de zonsondergangen een adembenemend panorama. De volgende dag zie je wellicht de landbouwers de smaakvolle ‘bonotte’ krieltjes uit Noirmoutier poten in de zandbodem van het eiland. Koop, voordat je het eiland verlaat, een zakje zout uit Noirmoutier. Een snufje van dit zout toveren al je gerechten om tot culinaire hoogstandjes. Eet smakelijk.

 • Waar te overnachten: 

Villa Arthus Bertrand in Noirmoutier en l'île

 • Waar te dineren: 

L'envol

3. SAINT MICHEL MONT MERCURE IN DE WINTER: GOUDTINTEN EN FRISSE LUCHT - TWEE DAGEN OP DE TOPPEN VAN DE VENDÉE VALLÉE 

Week end proche du Puy du Fou

Soms moet je het gewoon even hoger op zoeken. En van de frisse buitenlucht genieten. Trek eropuit om het coulissenlandschap van de Vendée te ontdekken, de groene longen van de streek. Hieronder enkele tips voor een weekend in de Vendée Vallei: eerste stop: Sèvremont en de klokkentoren van Saint Michel Mont Mercure. Het ligt op 290 meter hoogte en is het hoogste punt van de Vendée. Trek, na deze ontmoeting met de aartsengel Michaël, verder naar de Mont des Alouettes. In deze heuvelachtige plek van onze streek, loop je met je hoofd in de wolken, perfect om je hoofd leeg te maken tijdens een ontspannend weekendje weg. Proef de delicatessen en de culinaire hoogstandjes van de Chef-kok Valentin Morice in de Table du Boisniard, bekroond met een michelinster. Dit wordt ongetwijfeld een schitterend natuurweekend...

 • Waar te overnachten: 

​Le Château Boisniard in Chanverrie

 • Waar te dineren: 

La Table du Boisniard

4. DE TOPBESTEMMING SAINT JEAN DE MONTS MET NATUUR ZOVER HET OOG REIKT- 2 DAGEN TUSSEN LAND EN ZEE

 

Saint Jean de Monts in Frankrijk is een fascinerende bestemming. Waar je ook gaat of staat, je wordt altijd door natuur omgeven. Land, zee, bossen... breek met de dagelijkse sleur en geniet van de landschappen van Le Monts. Droom weg bij de gedachte aan een strandwandeling en het geluid van de rollende golven terwijl je naar de oceaan staart. Het weelderige bos is een haven van rust waar je nieuwe energie op kan doen. Neem de tijd om de rijke flora en fauna te verkennen in de staatsbossen van Saint Jean de Monts. Kies voor een unieke vakantie activiteit zoals een yoga les op het strand. Je krijgt zo ongetwijfeld je chakra’s in balans...

 • Waar te overnachten: 

Le Robinson in Saint Jean de Monts

 • Waar te dineren: 

​Le Bois Cendré

5. DE MOERASSEN VAN ILE D’OLONNE IN DE WINTER – EEN NATUURWEEKEND IN DE STREEK VAN DE VENDÉE GLOBE

Ontdek, in de directe omgeving van Les Sables d’Olonne, vermaard voor de beruchte zeilrace rond de wereld en de ontspannen levensstijl, Île d’Olonne en het omringende moeraslandschap. Op het eiland Île d’Olonne kun je alle “groene” hokjes afvinken. Bewonder de Gueffard molen en de klokkentoren van Saint-Martin de Vertou met een panoramisch uitzicht. Trek de volgende dag Les Sables d’Olonne in. Flaneer langs de internationaal vermaarde boulevards van La Chaume en Port Olona. Als je een zoetekauw bent, moet je absoluut de plaatselijke lekkernij, de sardinette proberen, een kleine lolly in de vorm van een visje. Verkrijgbaar bij de bakkers in Les Sables d’Olonne!

 • Waar te overnachten: 

Hôtel Spa les Roches Noires in Les Sables d'Olonne

 • Waar te dineren: 

Le Cayola

Recreatie en activiteiten
Topactiviteiten

Bekijk ook dit eens

puy du fou signe du triomphe nouveau spectacle
Concerts et spectacles
Topactiviteiten

Het historische attractiepark Puy du Fou opent op 8 april

Topactiviteiten

Zuid-Vendée - 7 must-see plekken voor een groene vakantie

Pêche à pied
Recreatie en activiteiten
Gastronomie

Na Hoogtij is rock pooling ben geweldige bucketlist-optie!

Aire de jeu avec un bateau à Notre Dame de Monts
Topactiviteiten

De mooiste plaatsen om te picknicken voor een kindvriendelijke vakantie in de Vendée